[ Memomax @ 07.12.2007. 18:44 ] @
imam ovaj DVD plejer već neko vreme, ali sam želeo da sakupim više utisaka za malo detaljniji prikaz. kako bi bilo preglednije, podeliću prikaz u nekoliko celina.

0. Dizajn izgled priključci

Samsung DVD-P171 spada u red manjih (midi) DVD plejera, ali je uprkos malim dimenzijama veoma sollidno i čvrsto urađen. loader je tanak, ali na to sam već navikao kod DVD plejera ove klase, međutim, ipak deluje stabilno i sam mehanizam je vrlo precizan. prilikom izvlačenja i uvlačenja diska nemate onaj osećaj lelujavosti kakav se viđa kod kineskih plejera. sam plejer je vrlo tih, nema čudnih klikova tokom reprodukcije.

konektivnost nije maksimalna, ali to se i nije moglo očekivati od brand name plejera ove cene. postoje scart, komponentni i kompozitni izlazi, ali nema S-Video izlaz. pored toga ima optički digitalni. nedostaje takođe 5.1. ali bar meni to nije bilo važno.

1. Video reprodukcija

Divx reprodukcija je veoma dobra. to znači da je pročitao do sada veliku količinu diskova bez frke, čita 6 na 1 DVD bez ikakvih problema. čita Q-pel i Packet bitstream, što je inače još uvek problem kod dobrog broja drugih DVD plejera. sa svega par filmova je bilo problema, ali ako je za utehu ti filmovi su se teško ili nikako puštali i na PC-u i na mom Philipsu 632. ustanovio sam da je problem u kombinaciji kodeka i VBR audija. tih par filmova sam propustio kroz VirtualDub, i to tako što sam video ostavio netaknut, ali sam audio pretvorio u CBR, i nakon toga rade bez greške. nemam volje da sad objašnjavam kako se to radi, jer je to za ipak malo naprednije korisnike. kod mene sa Dual Core procesorom to traje nekoliko minuta.

što se same slike tiče, ona je na nivou ove klase plejera, dakle vrlo solidna. plejer ima zanimljivu funkciju Screen fit, što znači da pritiskom tog tastera na daljinskom slika sa DVD se proširi do ivica ekrana! znači, ako DVD ima crne okvire gore i dole, na ovaj način se slika proširi do kraja. nažalost, ova funkcija radi samo sa DVD-om ali ne i sa Divx-om. kad se pritisne pauza, plejer nakon 5 minuta ode u stop. kad se ponovo pritisne play, on nastavi gde je stao sa sve titlovima i kod Divx-a. nastavi tako gde je stao čak i kad uključite ponovo plejer, ali ne može sam da povuče titlove kod Divx-a.

2. Titlovi

Plejer fabrički čita naša slova, u podešavanjima se postavi kodni raspored na Lattin 3. font je donekle neobičan, mislim da je Verdana, ali to je više stvar navike. slova imaju crnu poluprovidnu pozadinu, tako da su lako čitljiva. titl ne mora da ima isti naziv kao film. samo puštanje titlova je takođe donekle drugačije; najpre se odabere .avi fajl, a plejer onda izbaci kompletnu listu titlova, tako da kad izaberete koji titl hoćete startujete reprodukciju. uredjaj pri tome 'skrati' naziv titla tako da možete da vidite ekstenziju titla. položaj titlova je možda malo više na sredini, ali meni ne smeta. što se tiče veličine, gledam na 32" televizoru, i meni je veličina dobra, ali verujem da bi neko sa manjim TV-om verovatno tražio još veće titlove. po meni su sasvim pristojne veličine.

ono što me je zbunilo je što plejer ne vidi brojeve u titlovima?? dakle, ako neko kaže 'dao sam ti 20 dolara', on to prikaže kao 'dao sam ti dolara'. umesto brojeva je blank space. onda sam ustanovio da to radi samo kod .srt titlova, i da sve radi kako treba kod .sub titlova. ja stoga svaki titl pretvorim u .sub kroz Subtitle Workshop, i narežem oba titla na disk, leba ne jede. sad vidite zašto je važno što uređaj skrati naziv titla da se vidi ekstenzija, jer tako lako možete da izaberete .sub titl iz menija.

toliko od mene, nadam se da je bilo korisno. verovatno i sami možete da zaključite da je s obzirom na cenu ovo možda prvi brand name DVD koji sa fabričkim FW može ravnopravno da se nosi sa kineskim plejerima. naravno, i dalje su Kinezi sa više funkcija, i više podešavanja, ali za ovu cenu mislim da je ovo odličan izbor.

[Ovu poruku je menjao StORM48 dana 14.12.2007. u 17:37 GMT+1]
[ Memomax @ 14.12.2007. 13:10 ] @
eto, skoro 100 ljudi je pogledalo ovaj mini prikaz i niko da napiše neki komentar, kritiku, pitanje...to ne samo meni već i drugima daje volju da nešto napišemo, kad prodje ovako nemo pitaš se jel vredno tvog vremena da bilo šta pišeš.

očekujem naravno da na ovom mesti razmenjujemo dalje utiske o ovom plejeru, informacije o novom FW ako ga bude, itd...aktuelna verzija FW, s kojom se ovaj plejer prodaje kod nas, nalazi se ovde

http://www.samsung.com/downloa...&filetype=FM&language=
[ calexx @ 14.12.2007. 19:35 ] @
Šta misliš koliko od tih 100 ljudi ima taj plejer ili baš planira da ga kupi? Prikaz će već da posluži nekome kome plejer zapadne za oko.
Kad već pitaš, nisi napisao koji je čipset u njemu, koliko slova u imenima mp3 prikazuje i da li se tu vide naša slova, kako se ponaša sa noname ili oštećenim diskovima, da li reprodukuje SACD i DVA-A, da li čita titlove iz drugog foldera ... ajde prvo ova pitanja pa ćemo kasnije dalje. ;)
[ Memomax @ 14.12.2007. 23:44 ] @
Citat:
calexx: Šta misliš koliko od tih 100 ljudi ima taj plejer ili baš planira da ga kupi? Prikaz će već da posluži nekome kome plejer zapadne za oko.
Kad već pitaš, nisi napisao koji je čipset u njemu, koliko slova u imenima mp3 prikazuje i da li se tu vide naša slova, kako se ponaša sa noname ili oštećenim diskovima, da li reprodukuje SACD i DVA-A, da li čita titlove iz drugog foldera ... ajde prvo ova pitanja pa ćemo kasnije dalje. ;)

zaista nisam uspeo da pronadjem koji je chipset u njemu, a u njegovom uputstvu naravno ne pise nista o tome. da li je to osobina čipseta ili ne, ali ko sto rekoh, najpre se pusta .avi fajl pa se zatim bira titl, a isto tako rade i neki novi Philips modeli. plejer fabrički čita PBS i Q-pel, s kojima probleme imaju i Mediatek i ESS čipovi, tako da je možda i neki treći u pitanju, ali to je već teško nagađanje.

SACD i DVD-A, bilo bi malo previse da bi bilo istinito za 3000+ dinara koliko plejer kosta...

MP3, ako dobro vidim 11 slova u imenima prikazuje. meni služi samo za filmove tako da ništa više od mp3 funkcija nisam isprobavao.
[ ivanopaki @ 18.12.2007. 17:58 ] @
Moji utisci o Samsungu P171 posle mesec dana koriscenja: 1- odlican plejer za te pare, odlicna zavrsna obrada i kvalitet plastike za razliku od raznih kineza slicne cene (koji mozda imaju poneku funkciju vise- FM, citac kartica, usb, analogni 5.1 izlaz, ovaj ima digitalni... ali zato znam bezbroj slucajeva da ne sastave ni par meseci a crkne im daljinac, motorcic na fioci, laser, napajanje, gase se usred filma...) I to na osnovu mog iskustva i ortaka servisera, i tu se najvise isplati nova kupovina, jer se kvarovi obicno ponavljaju.
[ Memomax @ 26.01.2008. 21:11 ] @
pojavio se novi FW za ovaj plejer na sajtu. oznake su iste, ali piše da je modifikovan 11. 01.2008. godine. stavio sam ga, ali zaista ne znam šta su modifikovali pošto nema nikakvih podataka o tome na sajtu. bar na prvi pogled dakle ne vidim šta je novo. brojeve u .srt titlovima i dalje ne vidi.
[ MDC @ 28.01.2008. 18:26 ] @
Jedno pitanjce, da li cita i XVID?
[ Memomax @ 28.01.2008. 21:21 ] @
Citat:
MDC: Jedno pitanjce, da li cita i XVID?

čita naravno.
[ maratonac78 @ 29.01.2008. 19:33 ] @
Posle ovoga što sam pročitao odlučio sam da i ja kupim ovaj DVD plejer,dugo se već dvoumim oko XORO HSD2100(i to zato što nemam gde da ga kupim) i nekih XWAVE plejera,za koje kažu da su dobri ali meni ipak stalno odzvanja u glavi "to je XWAVE....,NE VALJA TO NIČEMU".Naleteo sam na ovaj plejer tokom moje "potrage" ali nikako nisam mogao da nađem neki ovakav review,tako da mi je ovo super došlo.
Zanima me samo kada mu apdejtuješ firmware na CD narežeš samo fajlove ,bez ikakvih foldera,jel tako?

I to bi bilo to za sada,hvala ti za ovaj review.
[ Memomax @ 29.01.2008. 20:05 ] @
Citat:
maratonac78: Posle ovoga što sam pročitao odlučio sam da i ja kupim ovaj DVD plejer,dugo se već dvoumim oko XORO HSD2100(i to zato što nemam gde da ga kupim) i nekih XWAVE plejera,za koje kažu da su dobri ali meni ipak stalno odzvanja u glavi "to je XWAVE....,NE VALJA TO NIČEMU".Naleteo sam na ovaj plejer tokom moje "potrage" ali nikako nisam mogao da nađem neki ovakav review,tako da mi je ovo super došlo.
Zanima me samo kada mu apdejtuješ firmware na CD narežeš samo fajlove ,bez ikakvih foldera,jel tako?

I to bi bilo to za sada,hvala ti za ovaj review.

samo narežeš fajl sa sajta, koji prethodno naravno unzipuješ, ubaciš u DVD i sačekaš da sam odradi write/erase proces, koji traje najviše minut, i na ekranu se kad završi pojavi DONE. sve dok se ne pojavi DONE ne diraj ništa!!!!

zatim, vratanca ne mogu da se otvore, nakon toga se plejer sam ugasi, onda pritisneš open/close, plejer se uključi i izbaci CD, i to je to. bitno je da pritisneš open/close a na power, jer ako pritisneš power CD će ponovo krenuti da se automatski učitava i ponavljaće čitav proces!!

verzija FW se proverava sa otvorenim vratancima i pritiskom na taster INFO na daljinskom.

mali dodatak, čita i .txt titlove, to sam proverio tek pre par dana jer mi je naleteo disk sa .txt titlom!

[Ovu poruku je menjao Memomax dana 30.01.2008. u 12:26 GMT+1]
[ draxa @ 30.01.2008. 13:46 ] @
mazalost nema na daljinskom zajacinu zvuka , tako dati je potreban dodatni daljinski da bi jacinu zvuka menjao.To je meni vrlo bitna funkcija.
[ maratonac78 @ 30.01.2008. 18:25 ] @
Uzeo sam danas DVD plejer i za sada je sve super,jedinu manu koju mogu da mu nađem i ono što mi baš nedostaje, je da nema sat na displeju kada je na stand by-u.
I da li si do sada uvideo u čemu je razlika kod novog firmware-a????
[ Memomax @ 30.01.2008. 20:25 ] @
Citat:
maratonac78: Uzeo sam danas DVD plejer i za sada je sve super,jedinu manu koju mogu da mu nađem i ono što mi baš nedostaje, je da nema sat na displeju kada je na stand by-u.
I da li si do sada uvideo u čemu je razlika kod novog firmware-a????

e pa sad, ko da nemate satove po kući nego baš gledate u te minijaturne satiće na DVD-u :o)) sat je poslednja stvar koja mi nedostaje na DVD plejeru.

ništa nisam ustanovio, ali sam ipak stavio novi FW sa sajta. verovatno su bar nešto popravili ili ispravili.
[ maratonac78 @ 31.01.2008. 11:18 ] @
jbg,ali navika je navika,od prvog videa pa sve do ovog dvd-a uvek mi je iznad TV-a bio sat a sada ga nema;)))
[ Memomax @ 31.01.2008. 15:26 ] @
Citat:
maratonac78: jbg,ali navika je navika,od prvog videa pa sve do ovog dvd-a uvek mi je iznad TV-a bio sat a sada ga nema;)))

ako ti je DVD iznad TV-a, nadam se samo da nije NA TV-u? ako ti DVD stoji na televizoru, ili previše blizu iznad njega, odmah ga sklanjaj, zeznućeš DVD.
[ maratonac78 @ 31.01.2008. 21:02 ] @
na polici je iznad TV-a,tako da ih deli drvena polica
[ yolja624 @ 31.01.2008. 21:43 ] @
Svaka cast na recenziji uredjaja - a i informaciji o najnovijem firmware-u.
Ovaj DVD/DivX imam vec 4-5 mjeseci i sem problema sa subtitle-om i brojevima u njima - nikakvih problema nema sa playerom.

Pozdrav
[ explicit123 @ 31.01.2008. 23:03 ] @
Citat:
Memomax: zaista nisam uspeo da pronadjem koji je chipset u njemu, a u njegovom uputstvu naravno ne pise nista o tome. da li je to osobina čipseta ili ne, ali ko sto rekoh, najpre se pusta .avi fajl pa se zatim bira titl, a isto tako rade i neki novi Philips modeli. plejer fabrički čita PBS i Q-pel, s kojima probleme imaju i Mediatek i ESS čipovi, tako da je možda i neki treći u pitanju, ali to je već teško nagađanje.

SACD i DVD-A, bilo bi malo previse da bi bilo istinito za 3000+ dinara koliko plejer kosta...

MP3, ako dobro vidim 11 slova u imenima prikazuje. meni služi samo za filmove tako da ništa više od mp3 funkcija nisam isprobavao.

Sudeci po firmware-u nije MTK chipset, na netu takodje nisam uspeo nista da nadjem u vezi sa tim, ali ako imas mogucnosti napravi par screenshots od softvera, jer na taj nacin uglavnom moze da se zakljuci sta je u pitanju.
[ vkover @ 02.02.2008. 20:10 ] @
Danas sam kupio ovaj player i odmah na početku da kažem da imam problem sa čitanjem divX sa DVD-a. Svi folderi su prazni iako na njima pouzdano imaju narezani divX filmovi. Inače divX sa CD-a čita selektivno. Neke čita neke ne. Firmware je koliko sam proverio kao na sajtu koji je negde gore naveden. Da li je još neko imao sličan problem i da li ga je i kako rešio. Pozz
Uzgred, ne čita ni video CD.

[Ovu poruku je menjao vkover dana 02.02.2008. u 22:33 GMT+1]
[ Memomax @ 03.02.2008. 01:26 ] @
Citat:
vkover: Danas sam kupio ovaj player i odmah na početku da kažem da imam problem sa čitanjem divX sa DVD-a. Svi folderi su prazni iako na njima pouzdano imaju narezani divX filmovi. Inače divX sa CD-a čita selektivno. Neke čita neke ne. Firmware je koliko sam proverio kao na sajtu koji je negde gore naveden. Da li je još neko imao sličan problem i da li ga je i kako rešio. Pozz

ako nije problem u tvom rezaču, onda je tvoj Samsung neispravan, pokušaj odmah da ga reklamiraš i tražiš nov. ponesi to što ne radi da im demonstriraš na licu mesta. nemoj da čekaš, pošto ga reklamiraš već nakon prvog dana insistiraj na novom uređaju! usput spomeni inspekciju i pokret za zaštitu potrošača ako počnu previše da se prave pametni. jeste da je garancija godinu dana, ali to ne važi za uređaje koji su u startu neispravni.
[ Memomax @ 03.02.2008. 16:23 ] @
Citat:
vkover: Danas sam kupio ovaj player i odmah na početku da kažem da imam problem sa čitanjem divX sa DVD-a. Svi folderi su prazni iako na njima pouzdano imaju narezani divX filmovi. Inače divX sa CD-a čita selektivno. Neke čita neke ne. Firmware je koliko sam proverio kao na sajtu koji je negde gore naveden. Da li je još neko imao sličan problem i da li ga je i kako rešio. Pozz

a ako se više nikad ne javiš sa objašnjenjem šta si uradio, onda imamo razloga da sumnjamo da si se ovde registrovao samo kako bi ljude obeshrabrio da kupe ovaj DVD plejer!
[ vkover @ 03.02.2008. 18:17 ] @
Hvala na savetu. Samo ako može dodatna informacija da li ovaj DVD ima mogućnost da čita video CD (VCD) format. Pozz
P.S. Naravno odmah u ponedeljak ću da ga reklamiram i javiću kako sam prošao.
[ vojislavbb @ 04.02.2008. 19:48 ] @
planiram da kupim dvd-mp3 playeer koji ce biti namenjen samo za pustanje mp3!

Citat:
draxa
mazalost nema na daljinskom zajacinu zvuka , tako dati je potreban dodatni daljinski da bi jacinu zvuka menjao.To je meni vrlo bitna funkcija.

Dali neko moze da me posavetuje koji slican model,po kvalitetu i po ceni zadovoljava ovaj gore pomenuti uslov,koji bi i meni bio od znacaja...Takodje bi mi mnogo znacilo kad bi pamtio poslednju pustenu pesmu posle gasenja uredjaja.

hvala unapred
[ vkover @ 04.02.2008. 20:53 ] @
Problem uglavnom rešen. Jedino mi je žao Video CD formata koji ne čita. Što se tiče divX-a čita i naše ćirilične i latinične subtitlove. Pozz
[ Maranello @ 23.02.2008. 15:46 ] @
Memomax, de mi reci je li ovaj player ima neki vid equalizera (pri tome ne mislim na ono rock, pop, soft...) i kada šalje audio signal kroz ove digitalne izlaze (bilo optički ili koaksialni) da li on šalje samo onako neobrađeno pa prepusti resiveru da to obradi ili on ipak primjeni recimo rock ili ručni equalizer? To me pravo interesuje jer slušam muziku na Logitechu Z-5500 i recim u Winampu kada stavim na Full Bass and Trable razlika je enormna.
[ Oroku @ 01.03.2008. 12:32 ] @
Planiram da kupim ovaj DVD ,koja je cena kod vas,ja sam u Somboru video samo jedan Samsung,ali za 4200din?
Da li je to taj model?
[ jugotb @ 01.03.2008. 17:26 ] @
Ovdje kod mene su oko 45-50 eura. Odlican plejer za taj novac.
[ sretenovicd @ 04.03.2008. 21:22 ] @
Takodje planiram da kupim ovaj model.
Prosetaj malo po gradu i pogledaj po internetu sigurno ces naci jeftinije.
Ja sam u jednoj radnji u Sremskoj Mitrovici nasao za 2990din, a i preko domacih pretrazivaca sam na par mesta video istu cenu.
Nadam se da cu ovih dana da pazarim pa cu napisati svoje utiske o ovom plejeru.
[ žeks01 @ 07.03.2008. 09:11 ] @
Samo jedno pitanje. Gore je pomenut problem sa brojevima u srt titlovima, pa je receno da se protera kroz Subtitle Workshop i snimi kao sub. Zanima me koji konkretno format, jer Subtitle Workshop ima vise formata sa ekstenzijom sub.
Hvala unapred!
[ Memomax @ 07.03.2008. 15:39 ] @
Citat:
žeks01: Samo jedno pitanje. Gore je pomenut problem sa brojevima u srt titlovima, pa je receno da se protera kroz Subtitle Workshop i snimi kao sub. Zanima me koji konkretno format, jer Subtitle Workshop ima vise formata sa ekstenzijom sub.
Hvala unapred!

MicroDVD.

vodi računa o frame rateu.
[ žeks01 @ 11.03.2008. 11:21 ] @
Hvala, radi!
[ Memomax @ 31.03.2008. 12:29 ] @
Citat:
vkover: Problem uglavnom rešen. Jedino mi je žao Video CD formata koji ne čita. Što se tiče divX-a čita i naše ćirilične i latinične subtitlove. Pozz

nisam na ovo mogao ranije da reagujem jer nemam nijedan VCD, ali juce mi je drugar doneo nekoliko i Video CD normalno radi na ovom plejeru.
[ kojovici @ 08.04.2008. 11:51 ] @
Citat:
vkover: Problem uglavnom rešen. Jedino mi je žao Video CD formata koji ne čita. Što se tiče divX-a čita i naše ćirilične i latinične subtitlove. Pozz
Jel mozes da nam kazes kako si resio problem ???
[ spalecak @ 08.04.2008. 18:45 ] @
Na mom DVD Samsung P171 neće da čita rezane DVD - e. Šta je problem???
[ Memomax @ 08.04.2008. 19:17 ] @
Citat:
spalecak: Na mom DVD Samsung P171 neće da čita rezane DVD - e. Šta je problem???

objasni malo detaljnije?
[ spalecak @ 08.04.2008. 21:40 ] @
DVD film koji je narezan na računaru i na računaru radi normalno,na samsungu neće da ga učita-izbaci ga iz uređaja!
[ Memomax @ 08.04.2008. 22:04 ] @
Citat:
spalecak: DVD film koji je narezan na računaru i na računaru radi normalno,na samsungu neće da ga učita-izbaci ga iz uređaja!

narezan DVD film, ili 6 na 1 Divx? samo jedan rezani DVD ti pravi problem, ili sve što narežeš neće da čita? jel čita originalne DVD filmove? da li imaš još rezanih DVD filmova koje možeš da probaš i kako se oni ponašaju?

malo mešaš jedninu i množinu, tako da ne znamo da li ti samo jedan rezanac pravi problem, ili svaki narezani DVD koji ubaciš u njega, što je ipak bitna razlika.
[ spalecak @ 08.04.2008. 22:13 ] @
Naravno nisam dobro objasnio! DVD filmove i koncerte naprimer neće da učita(originale hoće) ali rezane ne,probao sa više komada i nijedan neće!

a DVD na kom je narezano 6 DiVX filmova radi normalno!

[Ovu poruku je menjao StORM48 dana 08.04.2008. u 23:25 GMT+1]
[ Memomax @ 09.04.2008. 01:37 ] @
Citat:
spalecak: Naravno nisam dobro objasnio! DVD filmove i koncerte naprimer neće da učita(originale hoće) ali rezane ne,probao sa više komada i nijedan neće!

a DVD na kom je narezano 6 DiVX filmova radi normalno!

[Ovu poruku je menjao StORM48 dana 08.04.2008. u 23:25 GMT+1]

onako laički, da je laser onda ne bi čitao ništa. verovatno pobrljavio neki deo elektronike.

kako god, ako je u garanciji, najbolje reklamirati uredjaj.
[ lancia88 @ 09.04.2008. 10:10 ] @
Pozdrav,

i ja mislim da bi laser i pravio selekciju diskova ali na nekim drugim osnovama, a da je laser u pitanju.
[ calexx @ 09.04.2008. 11:40 ] @
Kojim programom i na koji način su rezani ti filmovi/koncerti? Da li su rezani na +R ili na -R? Sećam se da su neki stariji brendirani odbijali da čitaju rezance pa je moralo da se rešava otključavanjem ili novim F/W. Čini mi se da im firmware nije prihvatao ni +R ni -R nego samo DVD-ROM a tu onda +R ima prednost. Ipak, novi plejeri koji čitaju DivX nemaju tih problema ali da bar znamo neke detalje. :)
[ spalecak @ 09.04.2008. 13:22 ] @
Probao sam i preko DVD Dekriptera i ista stvar!Muziku MP3 narezanu na DVD čita normalno DiVX filmove narezane na DVD takođe ali bilo koji film uDVD formatu kad ubacim u plejer on ga izbaci (otvori vratanca)! NoviF/M nemogu da nađem nigde! Pretpostavljam da je problem u Regionu ali o tome ne znam ništa!
[ calexx @ 09.04.2008. 16:43 ] @
Nisi odgovorio kojim si još programima rezao i kako. Kad već pominješ DVD Decrypter, stavi original DVD pa pročitaj da li ima neku zaštitu, posle stavi rezanac pa proveri isto. Usput pogledaj i kako stoji stvar sa regionima. Ne žuri da nađeš novi F/W pošto pominjani problem ne bi trebalo da postoji na ovom plejeru.
Koliko vidim, prebacivanje na multiregion je jednostavno.
[ spalecak @ 09.04.2008. 19:45 ] @
Klasika,rezanje nerom,zaštita i sve ostalo je u redu pošto DVD filmovi rade u ostalim uređajima jedino ako stvarno ovaj player zateva +R DVD diskove,ja više ne znam šta da mu radim!
[ calexx @ 09.04.2008. 20:57 ] @
Režeš kao DVD video a zaštite nema? Da li si probao neki video DVD rezan na drugom rezaču? Probaj i jedan +RW ali u svakom slučaju prvo podesi da ga prijavi kao DVD-ROM. Proveri i šta kaže DVD Info ili Nero Info ili neki sličan program.
[ Memomax @ 12.04.2008. 02:39 ] @
evo, da malo nastavimo diskusiju o ovom plejeru, posto je spalecak naceo tu temu. dakle, koje blanko medije koristite, i šta vam se pokazalo kao dobro a šta kao loše rešenje na ovom plejeru?

ja uglavnom koristim Verbatim DVD-R, 16x, i sve je ok. međutim, nedavno sam kupio pakovanje od 25kom Maxell DVD-R, 16x, oni kao zlatni odozgo, i imam dosta problema sa njima. Samsung se užasno muči sa njima, hoće da zastajkuju, koče, i slično. tu pre svega mislim na 6 na 1 Divx, jer uglavnom to i režem.

Nero daje ID proizvođača kao RitekF1.

prva stvar, Nero ne dozvoljava rezanje brže od 12x, što mi je malo čudno za Maxell ako već piše da su 16x. uradio sam Quality test, i Maxell je uspeo da postigne Quality score od neverovatnih 0 (nula) %?? merio sam i Verbatim i on postiže 95%. malo sam onda cunjao po netu i nađem da Maxell ima zapravo problem sa NEC rezačima, i da se nešto ne kapiraju najbolje ( ja imam NEC3540).

dakle, šta je zapravo problem, frka na relaciji rezač-Maxell, ili su to neki fake Maxell, ili Samsungu iz nekog razloga ne prijaju? inače, pošto imam i Philips 632, na njemu Maxell radi bez greške, ali to mi nešto nije neka uteha, jer imam utisak da nešto ipak nije u redu.

usput, da li je neko probao DVD+R sa ovim plejerom?
[ spalecak @ 13.04.2008. 23:06 ] @
JA PROBAH SAD OVAKO: sa rezanca koji nije hteo dvd da učita prerezao na RW DVD ali sam u Neru ukjučio da reže DVD-UDF i rw mi je učitao bez problema. Dosad kad sam rezao i rw nije hteo da učitava.
[ operacija @ 19.04.2008. 09:32 ] @
Da li postoji mogucnost da ga povezem na televizor koji ima samo antenski prikljucak. Znaci nema ni skart ni cinceve, pa da li moze nekakvim adapterom?
[ spalecak @ 19.04.2008. 14:55 ] @
Postoji. Mene su članovi ovog sajta uputili pa ti prenosim.Postoji RW konverter,iz dvd-a priključuješ u njega a iz konvertera koaksijalnim priključuješ na TV ili ako imaš video rekoreder može i preko njega ako ima skart ili činč priključke audio in i video in pa normalno koaksijalnim u Tv. A inače taj RW konverter košta oko 1000 din.
[ operacija @ 19.04.2008. 16:01 ] @
Hvala.
[ iwanman @ 01.05.2008. 19:28 ] @
Pozdrav!
Pazario sam DVD za roditelje da mi vise ne kukaju kako nemaju DVD a svi ih imaju.
Pogledao sam ga da li ispravan i ok mi je (veoma je brz) ali me nesto buni.
Neke DVD koncerte koje sam ja narezao nece da mi pusti a neke hoce!?
Isti je rezac, isti program isti DVD a jedan hoce a jedan nece!?

Razmisljao sam da skinem firmware ali ne znam koji. Isao sam na Samsungov sajt i kada sam dosao do dela o p171 DVD ovo je izaslo (pogledaj sliku).
Ne znam koji da skinem jer su oba postavljena u isto vreme a ne bih da nesto pogresim.
Inace ima problema sa MP3 playlistom. Cita samo pocetna slova pa ako vam je pesma npr. 01. Audioslave - neko ime, videce se samo 01. Audioslave. To je lose jer se ne zna koja je pesma u pitanju.
Pozdrav.
Nisam uspeo da prikacim sliku pa ga evo link:
http://www.samsung.com/ae/supp...vType=R&prd_ia_cd=03010600

Ovo pise:
OS category description language file

1. All OS DVD-P171 DVD-P171/AND FIRMWARE (U.A.E)
(ver.0.070515.2.BRINO.NP7CAS.AND) COMMON LANGUAGE zip

2. All OS DVD-P171 DVD-P171/TAW, UMG, XSG FIRMWARE
(ver.0.070514.2.BRINO.NP7CA.XSG) COMMON LANGUAGE zip
[ Memomax @ 02.05.2008. 02:27 ] @
Citat:
iwanman: Pozdrav!
Pazario sam DVD za roditelje da mi vise ne kukaju kako nemaju DVD a svi ih imaju.
Pogledao sam ga da li ispravan i ok mi je (veoma je brz) ali me nesto buni.
Neke DVD koncerte koje sam ja narezao nece da mi pusti a neke hoce!?
Isti je rezac, isti program isti DVD a jedan hoce a jedan nece!?

Razmisljao sam da skinem firmware ali ne znam koji. Isao sam na Samsungov sajt i kada sam dosao do dela o p171 DVD ovo je izaslo (pogledaj sliku).
Ne znam koji da skinem jer su oba postavljena u isto vreme a ne bih da nesto pogresim.
Inace ima problema sa MP3 playlistom. Cita samo pocetna slova pa ako vam je pesma npr. 01. Audioslave - neko ime, videce se samo 01. Audioslave. To je lose jer se ne zna koja je pesma u pitanju.
Pozdrav.
Nisam uspeo da prikacim sliku pa ga evo link:
http://www.samsung.com/ae/supp...vType=R&prd_ia_cd=03010600

Ovo pise:
OS category description language file

1. All OS DVD-P171 DVD-P171/AND FIRMWARE (U.A.E)
(ver.0.070515.2.BRINO.NP7CAS.AND) COMMON LANGUAGE zip

2. All OSDVD-P171 DVD-P171/TAW, UMG, XSG FIRMWARE
(ver.0.070514.2.BRINO.NP7CA.XSG) COMMON LANGUAGE zip

vrati se ponovo na prvu stranu pa skini FW sa linka koji sam tamo ostavio. plejeri koji se ovde prodaju su EUR a ne U.A.E. ili TAW ( skraćenice za regione kojima su namenjeni). ali skoro sam siguran da problem nije do FW, e sad šta je razlog ne znam. i za tebe isto pitanje, kako se ponaša kad narežeš DVD film, ili je problem samo s koncertima? kako čita 6 na 1 DVD sa Divxima?

inače, ako si plejer namenio roditeljima ne znam koliko je njima važno da gledaju nazive pesama ( ako uopšte slušaju mp3)?
[ iwanman @ 02.05.2008. 12:11 ] @
Hvala na brzom odgovoru!
Sto se tice DVD sa 6 DivX filmova sve je ok. Super je slika (vise nikada necu da spajam PC i TV) i mnogo je brz. Titl je odlican i lep je font i lepo se vidi.
[ Memomax @ 02.05.2008. 13:49 ] @
Citat:
iwanman: Hvala na brzom odgovoru!
Sto se tice DVD sa 6 DivX filmova sve je ok. Super je slika (vise nikada necu da spajam PC i TV) i mnogo je brz. Titl je odlican i lep je font i lepo se vidi.

to znači da plejer nema generalno problem sa DVD rezancima nego da je problem u tim koncertima, a zasto to bi trebalo videti.
[ calexx @ 02.05.2008. 17:51 ] @
Meni je uvek prvo sumnjiv sam disk, glavna osobina onih čuvenih noname je da se čitaju tu i tamo, često skoro nigde. Posle toga bi moglo da se proveri kako su snimani.
Koji disk? Uzmi jedan od onih koji neće da se čita, propusti ga kroz test čitanja diskova (DVDInfoPRO, Nero CD-DVD Speed) pa prijavi kako je prošao.
[ iwanman @ 02.05.2008. 22:46 ] @
Dvd je Verbatim-R 16x.
Situacija je nejasna jer sve dvd rezem na njima i imam isti rezac NEC 3520.
Nejasno je to da su isti DVD prazni, isti rezac a nece koncerti!? Na PC rade ok!
[ calexx @ 03.05.2008. 19:34 ] @
Isti rezač, isti diskovi, na isti način režeš a plejer neke čita a neke neće? Kojim programom režeš? Da li ih režeš kao DVD video? Jesi li probao da neki koji ne radi ponovo narežeš pa vidiš da li će da bude bolje? Možda je dobro da nabaviš i neki RW pa eksperimentišeš.
[ XXXL @ 05.05.2008. 23:08 ] @
Neko je spominjao da titlovi bas i nisu skroz dole na ovom playeru.
Moze li neko da slika kako to izgleda otprilike.
Inace se cini super, ali najvaznije kod Divx playera mi je TITLOVI.

Hvala,
[ Memomax @ 10.06.2008. 02:03 ] @
juče sam naleteo u jednoj radnji na model koji bi trebalo da predstavlja naslednika 171, koji se originalno zove Samsung DVD-P181. iste dimenzije, ali nešto zaobljenije ivice, i mat crna boja. dizajn mi se sviđa ali pozadi iznenađenje: samo scart, kompozitni i par analognih audio out izlaza, i to je sve? nema komponentni, što znači da nema ni progresive scan. prodaje se za 3.000 dinara, tako da je 171 i dalje bolja kupovina, dok ga bude bilo.

P.S. malopre sam otišao na sajt, i tamo za Samsung DVD-P181 stoji da ima component i progresive scan?? mislim da nisam toliko izlapeo da ne vidim component ulaze, jer sam ga okretao u rukama, ali u svakom slučaju oprez kad kupujete, proverite sami šta ima od ulaza. možda i postoje 2 verzije istog plejera, ko će ga znati.

P.P.S i bio sam u pravu, skinuo sam uputstvo sa sajta i u njemu plejer ima komponentni i kompozitni, plus audio, ali nema scart! dakle, ako ima scart onda nema komponentni i obrnuto, stoji dakle upozorenje da proverite koju verziju kupujete!! inace, progressive ovog 181 ima "samo" 480p dok 171 ima 525p.

[Ovu poruku je menjao Memomax dana 10.06.2008. u 03:26 GMT+1]
[ sretenovicd @ 02.07.2008. 13:26 ] @
kupio sam ovaj plejer u martu i veoma sam zadovoljan kako je funkcionisao do danas.
Treba biti oprezan prilikom izbora i učitavanja novog firmware_a
Ja sam ne znam ni sam kako i zašto (verovatno samo da probam kako se radi update) ubacio stariju verziju nego koja je bila u plejeru. I posle ove operacije slova u meniju i u titlovima imaju senke, duplirana su i čini mi se da meni izgleda lošije nego pre. Probao sam sa različitim podešavanjima ali nema rezultata, takođe nisam uspeo da nađem na netu noviju verziju firmware.

verzija pre (originalna)
0.071002.6.BRINO.NP7CAS.XEU

verzija posle "update"
0.070606.5.BRINO.NP7CAS.XEU

Da li neko ima ili zna gde mogu da nadjem noviju verziju firmware_a?
[ Memomax @ 02.07.2008. 22:00 ] @
Citat:
sretenovicd: kupio sam ovaj plejer u martu i veoma sam zadovoljan kako je funkcionisao do danas.
Ja sam ne znam ni sam kako i zašto (verovatno samo da probam kako se radi update) ubacio stariju verziju nego koja je bila u plejeru. I posle ove operacije slova u meniju i u titlovima imaju senke, duplirana su i čini mi se da meni izgleda lošije nego pre. Probao sam sa različitim podešavanjima ali nema rezultata, takođe nisam uspeo da nađem na netu noviju verziju firmware.

verzija pre (originalna)

verzija posle "update"

verzija 0.070606.5.BRINO.NP7CAS.XEU je najnovija koja postoji na sajtu, na osnovu čega si zaključio da je ona starija? ona datira od 11. 01.2008.

e sad, ja trenutno gledam drugi 171, koji sam kupio u maju, i u njemu je 0.71002.6. da li je u pitanju neažurnost samsunga ili uvoznika, pa nije ubačen novi, ili...

problem je što sam prvi, koji sam kupio prošle jeseni dao matorcima, pa sad ne mogu da proverim. a u njemu je definitivno taj 0.070606.5, jer se pojavio kasnije u januaru pa sam uradio upgrade.

malo smo se upetljali u brojeve, ali nadam se da si shvatio...
[ sretenovicd @ 02.07.2008. 23:22 ] @
Da shvatio sam šta si napisao

Verzija sa sajta datira od 11.01.2008. i treba da je najnovija, ali kada raspakujes arhivu fajl NP7CAS.rom ima datum 21.06.2007.
E to je veoma nelogično, a uz to i verzija koja se nalazi na tvom novijem (a nalazila se i kod mene) na plejeru je po broju veća od verzije sa sajta (0.071002.6 > 0.070606.5)
Može biti više razloga za to ali nekako mi je najlakše da prihvatim da je u pitanju neažurnost na sajtu samsunga.

Uglavnom mislim da nije bilo potrebe da radim update firmware_a, u mom slučaju dobio sam slova u meniju i titlove koji nisu oštri kao pre update.

Sačekaću da se na sajtu pojavi novija verzija firmwarea pa će se verovatno rešiti i ta "misterija" :)
[ habit @ 24.07.2008. 20:11 ] @
Da li je neko primetio da se ovi DVDjevi po ulasku u stand-by i kada treba da urade neku operaciju ponasaju malo ''luckasto'' ne znam ni sam kako da kazem, po malo ''blentavo'' kao da su spori, kao da se malo pogube...
dosla su mi dva iz prodavnice, kupci su prijavili upravo da se cudno ponasaju, prekidaju, postaju nesvesni i sl...
jedan se stvarno zaglupljivao i nije reagovao ni na tastaturu ni na daljinski a onda sam ga dohvatio oko mehanizma ili panela...ne znam ni sam, pa je proradio i sad evo radi...ipak sam ga za svaki slucaj apdejtovao FWom sa Samsungovog download centra...
onda sam jos jednom isto uradio jer se nekako i on povremeno gubio, kao da je iskljucivao AV out, narocito u startu..ma bas caknuto i tesko i za objasniti...
Za sada rade oba, videcemo...da nije neko imao slicna iskustva???

cubica
[ alkalac @ 10.09.2008. 02:32 ] @
Citat:
sretenovicd: kupio sam ovaj plejer u martu i veoma sam zadovoljan kako je funkcionisao do danas.

verzija pre (originalna)

verzija posle "update"

Ja sam kupio ovaj plejer i mogu reći da nisam zadovoljan. Firmware kod mene je 0.071002.6BRINO.NP7CAS.XEU a servo 78310SP. Plejer je jako osjetljiv na blank diskove, gomilu diskova koje moj stari Denver koji uopšte nije posebno dobar čitač čita bez problema Samsung neće. Ima problema sa Traxdata diskovima, Verbatim, uošte nema pravila, neke jednostavno neće a neke pušta sa gomilom sjeckanja. Divxi na DVD disku takođe sjeckaju, ali interesantno je a to važi i za DVD filmove, kad krene da sjecka zaustavim film i izbacim disk (eject) i ponovo učitam i ponekad onda čita bez problema. Uglavnom ja sam razmišljao da vratim ovaj poluproizvod, samo znam da bi bio problem tamo gdje sam ga kupio, da bi odmah bilo ubjeđivanja da je to sve kako treba itd. Diskovi nisu loše narezani ako bi neko to upitao, neki Traxdata i jesu, ali plejer ima problema i sa dosta njih koji sasvim sigurno su dobro snimljeni kao Verbatim.

@sretenovicd

Možeš li uslikati kakvi su ti titlovi sa tim firmware-om kojim si flešovao DVD jer želim i ja nešto pokušati, jako me nervira sjeckanje pri puštanju divx filmova?
[ habit @ 08.11.2008. 16:36 ] @
DVD P181
http://www.samsung.com/us/supp...=03010600&disp_nm=DVD-P181
[ habit @ 14.11.2008. 19:34 ] @
hmmm...sad sam probao da narezem ovaj update wirmwera za 181-cuali ne ide..nije mi jasno..na Samsungovom sajtu je dat kao .bin fajl..zar ne treba da bude .rom fajl??? Izgleda da su se zajebali..i velicina mu nije 1.024kb??? Pokusao sam da promenim fajl u .rom ali isti klinac. Cisto da znate da ne biste bacali Cdove..DVD ga jednostavno ne vidi.
Takodje, za ovaj DVD181 ne vazi da se FW verzija vidi kao na 171 kad otvoris fioku i stisnes INFO.??!?!?
Ima jos jedna zanimljivost..je li ko primetio???
Evo primer...rezan Verbatim DVD-R ima tri foldera, u njima po jedan ili dva avi fajla sa sub i srt subtitleovima sa istim nazivima. DVD vidi SAMO one koji se zavrsavaju sa malim slovima extenzijama srt a ne recimo SRT???!?!?!?!?!?
Jeste primetili ovo???

pozzz,

cubica
[ Memomax @ 16.11.2008. 22:49 ] @
Citat:
habit: hmmm...sad sam probao da narezem ovaj update wirmwera za 181-cuali ne ide..nije mi jasno..na Samsungovom sajtu je dat kao .bin fajl..zar ne treba da bude .rom fajl??? Izgleda da su se zajebali..i velicina mu nije 1.024kb??? Pokusao sam da promenim fajl u .rom ali isti klinac. Cisto da znate da ne biste bacali Cdove..DVD ga jednostavno ne vidi.
Takodje, za ovaj DVD181 ne vazi da se FW verzija vidi kao na 171 kad otvoris fioku i stisnes INFO.??!?!?
Ima jos jedna zanimljivost..je li ko primetio???
Evo primer...rezan Verbatim DVD-R ima tri foldera, u njima po jedan ili dva avi fajla sa sub i srt subtitleovima sa istim nazivima. DVD vidi SAMO one koji se zavrsavaju sa malim slovima extenzijama srt a ne recimo SRT???!?!?!?!?!?
Jeste primetili ovo???

pozzz,

cubica

odakle ti uopšte ideja da koristiš fw od drugog plejera za 171??

sreća tvoja pa ti nije uspelo rezanje!

ajd što ćeš ti da se zezneš jer tražiš vraga, ali ćeš tako još nekoga da navučeš da proba!?

P.S. sad sam video da si ti u ovu temu ubacio priču o 181. svejedno zbunjuješ ljude, to nisu isti plejeri i normalno je da se razlikuju neke funkcije i slično.

[Ovu poruku je menjao Memomax dana 17.11.2008. u 12:15 GMT+1]
[ habit @ 17.11.2008. 21:01 ] @
pa valjda naslednik jednog modela istog branda ima dosta slicnosti a i prica je slicna...sitan font, nedorecenosti u firmweru i sl...dobro, de..u pravu si..mozda sam trebao da otvorim novu temu ali bila je prica oko FW-a sa Samsungovog download centra pa me povuklo...jednostavno mi je iz servisa izasao 171 a usao 181..kapish??? :)

Sad se slamatah oko ovog novijeg i ne mogu da otkrijem caku kako da obican user kompenzuje omasku iz FW-a...npr ..isti onaj gore navedeni verbatim Vivax KHT-222FM ocita kao od sale.

Sa FW-om i apdejtom se ne igram, inace...imam BeeProg sa TSOP ZIF 18.4mm adapterom i uvek prvo iscitam .bin fajl za bekap za ne daj Boze :)

and so on...

cubica :)
[ habit @ 18.11.2008. 16:31 ] @
BTW, tacno je ono za .srt i .SRT, stvarno..ovaj P181 ''ne vidi'' SRT, samo srt, tj ako su mala slova. Tako da treba pre rezanja DVDja proveriti da li je extenzija u malim slovima..luckasto...
da bi se to videlo tacno treba u my computer/tolls/folder options/view/hide extensions for known file types rascekirati ovu zadnju opciju. Ako je veliko npr .SRT treba ga prepraviti na .srt pre rezanja...finalizacija diska nema veze sa necitanjem. Na kraju, neuspelo citanje subtitla se ne vidi u ruter meniju vec u toku reprodukcije kad se stisne INFO, ako je na dnu subtitle linija na OFF onda...mrka kapa, treba da su tri tacke *** (pod uslovom da je subtitle aktiviran u meniju).
To je to...ako su ovi ripliji problem (moja greska..ubacio sam P181 u temu P171) molim admina da ih pobrise posle nekog vremena i izvinjavam se kolegi koji ga je zapoceo.

pozzz,

cubica
[ mkk @ 22.11.2008. 15:42 ] @
Da li je resio neko problem sa ucitavanjem dvd filma, i da li taj problem postoji i kod drugih p 171 playera.Naime kod mene je sledeci slucaj: pusta original dvd filmove,pusta kopirane dvd filmove ali ne modifikovane,ali ako dvd film nema meni to jest ako je naprimer meni izbacen sa Dvd shrinkom ili nekim drugim programom nece da pusti.
Znaci Dvd film bez menija kada treba odmah da se startuje nece da ga pusti vec samo izbaci fioku.
Otkljucao sam dvd i sada je region free ali ne pomaze.
[ mkk @ 22.11.2008. 18:44 ] @
Pronasao sam u cemu je problem, posto je bilo pitnja na ovom forumu zasto neke dvd filmove nece da ocita vec samo izbaci disk ajde da odgovorim.
Stvar je banalna, kada se reze film sa Nerom niposto ne rezati kao data disk vec kao DVD-vido files, i ima da ga procita,malisa je cudo (p171).Jeftin i cita bukvalno sve. P181 mu nije naslednik jer mu nije dorastao, pre bi rekao da je njegov naslednik p380 posto ima slicne karakteristike.
[ mkk @ 22.11.2008. 18:56 ] @
region free for "samsung dvd player p171"

1. Turn the player on, make sure there's no disc in the tray
2. Press SUBTITLE button on the remote
3. Enter 5, 7, 5, 3, 8 on the remote, Region code will appear on the screen (upper left)
4. Press 9 for multizone
5. Press SUBTITLE button on the remote
6. Turn the player off (then turn it on)
7. Enjoy your multizone player
[ habit @ 06.12.2008. 22:56 ] @
Hvala za info mmk...evo i za tebe nesto.

pozz,

cubica