[ maxi_js @ 07.12.2007. 21:09 ] @

Kako prikazati sadrzaj tabele nekog modela (CakePHP) u views/Pages/display.thtml??
Konkretno me zanima prikaz post-a(novosti) iz tabele na prezentacijski dio, ako je post dodan na admin strani..
Post koristi Post model, a prikaz je u Pages/display..
[ fimalbonegaculo @ 17.12.2007. 09:44 ] @
sa manual.cakephp.org:
Citat:
$uses

Does your controller use more than one model? Your FragglesController will automatically load $this->Fraggle, but if you want access to $this->Smurf as well, try adding something like the following to your controller:
var $uses = array('Fraggle','Smurf');

Please notice how you also need to include your Fraggle model in the $uses array, even though it was automatically available before.

U PagesController dodaj u $uses svoj model koji želiš da koristiš - znači Post:
Code:
$uses = array ('Post');
mada Pages sigurno već koristi neke (nemam ovdje CakePHP kod sebe) tako da dodaj u postojeći niz.

Zanima me zašto koristiš Pages controler, jer "po konceptu" trebalo bi da koristiš PostsController za Post model, ili neki tipa News?
[ maxi_js @ 17.12.2007. 13:45 ] @
Hvala na pomoći!!!

Pages controler koristim za prikaz na prezentacijskoj strani, jer sadrzaj (novosti,anketa, foto album)za prezentaciju sam stavila u views/Pages/display.thtml. Post controler imam i koristila sam ga za dodavanje i brisanje novosti na admin strani. Na prezentaciji treba prikazati novosti koje bi dodavala na admin strani, ne treba nista komplikovano, pa sam pokusala nesto slicno kao primjer u cake manual ..
Posto nemam iskustva u programiranju, pokušala sam to rijesiti preko "get" funkcije..

Post controler:

function getPost()
{
return $this->Post->findAll();
}

Pages controler:

function display($id=null)
{
$this->set('posts', $this->requestAction('/posts/getPost'));
.........
}

Radi i ovo, a i preko $uses ću pokušati..
Može li još pomoć za dodavanje slika..trebam napraviti foto album, slike dodajem na admin strani a prikaz opet na prezentaciji
pa ako može savjet/pomoć kako da upload-ujem slike, jer kako sam ja pokusala snimi mi samo naziv slike..
<?php echo $html->file('image'); ?>
<?php echo $html->formTag('/pictures/add/','picture', array('enctype'=>'multipart/form-data') ); ?>

Slike sam pokušala snimiti u bazu, možda je problem tip ( pokusala sam sa tinyint i longblob) ali u bazu snimi samo naziv slike, a slika bude null..Ili ako imas neki savjet kako bi mogla da slike upload-ujem bez baze..

Hvala!!!
[ fimalbonegaculo @ 17.12.2007. 15:44 ] @
Pogledaj ovdje za generalno podizanje fajlova: http://cakebaker.wordpress.com...4/15/file-upload-with-cakephp/
A za fotografije, probaj koristeći neku komponentu za takve stvari, recimo: http://labs.iamkoa.net/2007/10/23/image-upload-component-cakephp/