[ podroom @ 08.12.2007. 11:04 ] @
Jedno pitanje,moj projatelj ima prodavnicu i koristi video nadzor "Kodicom4400" koji mu je u stanu blizu iste(racunar sa karticom za video nadzor je u stanu a kamere su povezane putem kablova).Na prolece bi trebao da se seli iz stana,a moje pitanje je kako moze da se poveze sa racunarom za nadzor,koji bi preselio u prodavnicu,a da se ne kaci na internet.Jasno mi je da bi to verovatno moglo da se "odradi' preko 2 access pointa(1 u prodavnici a drugi u njegovoj kuci),ali mi nije jasno da li mu treba ruter ili mu je dovoljan samo setup za home LAN u kojem bi se pc u radnji ponasao i kao server a kucni kao klijent.Da napomenem da mu kod kuce treba samo pristup kamerama a na pc-u u prodavnici bi odradjivao snimanje.Sa karticom je dobio softver:diginet server i client.
[ podroom @ 10.12.2007. 11:35 ] @
Ajte ljudi molim vas,sigurno postoji neko ko moze da mi to kratko objasni...
[ vladai @ 10.12.2007. 15:46 ] @
Pa moguce je recimo ovako:
Instalira po wireless karticu u oba racunara, kartica po mogucnosti (i potrebi) sa spoljnom antenom, namesti ad-hoc vezu u wireless-u, kreira network sa ta 2 racunara i to je to...
Najjeftinije je, jer izbacujemo potrebu za wireless router-om...

Ne znam sta se moze sa tim software-om koji je dosao sa karticom za nadzor , ali on moze iskoristiti neki program za remote administraciju i videti desktop racunara u prodavnici (hm, a koliko ce videti od slike sa kamere,pitanje je :) ).

Preduslov:
Da prijatelj nadje stan u blizini i u optickoj vidljivosti zbog antena za wireless...

Pozdrav
[ podroom @ 11.12.2007. 07:57 ] @
Hm,kao sto sam i mislio(bitno mu je da gleda na klijentu sa dobrim fps-om).Hvala na odgovoru.
[ kaled @ 19.12.2007. 01:13 ] @
Imam slican problem,
da li si resio tvoj,
ako jesi,
KAKO?
Kako to funkcionise?
[ podroom @ 19.12.2007. 13:28 ] @
nisam probao jos ali mislim da cu ovog vikenda,u ponedeljak cu da ti javim
[ podroom @ 24.12.2007. 08:49 ] @
Mista nismo radili,uginuo mu racunar(ubo je losu memoriju i sprzio izgleda plocu),ali ovih dana cu da probam pa javljam