[ ilkebgd @ 08.12.2007. 12:27 ] @
Uzeo sam nov Acer 5315 i instalirao XP Pro uz nesto zezanja sa drajverima (projektovan je i dolazi sa drajverima za vistu). xp sam instalirao tako sto sam prvo u biosu morao da prebacim AHCI na IDE mod, a kasnije sam u Xpu instalirao drajvere za Intel 82801 Hem/hbm sata ahci controller i u biosu vratio nazad na ahci sata mod. par dana je sve extra funkcionisalo, medjutim sad je poceo da mi ide na živce, kad ga upalim prva 3 minuta trokira i koci, neke programe mogu da pokrenem normalno (npr. word, excel,plan plus) a neke ne mogu, tj. pocnu da se pokrecu i onda nastaje totalna blokada od jedno 3 minuta. takodje ta prva 3 minuta ne mogu da otvorim my computer, a my documents mogu, system properties mogu ali ako u device menageru hocu da pogledam properties od necega isto ta prva 3 minuta nece da se otvori. onda od paljenja kompa ta prva 3 minuta mi stoji na ekranu nod 32 , pokrece se ali mu za to treba cela ta 3 minuta, isto tako u task baru tih prva 3 minuta ima samo pola ikonica, a druga polovina se pojavi tek nakon ta 3 minuta (od noda, bezicne mrezne i onaj windows security centar). task manager se otvara normalno i upotreba procesora je tipa 3%, takodje lampica hard diska vrlo sporo trepce. e onda kad prodju ta prva 3 minuta pocne brzo da treperi lampica od harda i da se cuje hard disk, nod i svi ostali programi se pokrenu odmah, svi prozori se pootvaraju, sve ikonice se pojave u taskbaru itd, znaci od tad pa nadalje sve bude skroz normalno. probao sam 2 verzije tog ahci sata drajvera da instaliram 7.0.0.nesto i neku 7.8.nesto ali situacija se ne popravlja. instalirao sam i intel matrix storage manager ali ne pomaze. ako deinstaliram taj sata ahci controller da bih kasnije u biosu vratio na ide mod trazi restart, ako odmah biosu promenim na ide mod nece da se pokrene windows, a ako ne prebacim pokrene se i ponovo sam xp pronadje novi hardver tj taj ahci sata controller i onda opet ne mogu da vratim na ide mod. takodje mi se 2-3 puta desilo da posle par sati rada lap se neobjasnjivo iznenada ugasi skroz... i kad treba da se diskonektujem sa dial up-a treba mu i po 5 minuta da prekine vezu a prvih dana je to radio normalno... povremeno se iz cista mira pojavi info "generic host process for win 32 services has encountered a problem and needs to close." inace i dalje se povremeno desi da se kad ga upalim pokrene normalno be z blokiranja od 3 minuta i tada ne stvara probleme ali je problem sto u 90% slucajeva blokira ta prva 3 minuta a samo ponekad se desi da ne. i jos jedno pitanje, kako da odredim koliko shared memorije koristi graficka jer mi je ta opcija u biosu zamracena?? ima li neko neku ideju u cemu je problem i kako ga resiti? |