[ jelena.o @ 08.12.2007. 14:39 ] @
Adobe Audition v3.0 Ima li neko iskustva sa ovim programom,kakva mu je mi-di obrada,i kako funkcionisu VST istrumenti,te jesu li kompatibilni sa Steinbergovim programima??? P.S.Ima li drums editor??? |
[ jelena.o @ 08.12.2007. 14:39 ] @
[ sikter @ 08.12.2007. 21:21 ] @
Pozdrav!
Testiram Audition 3,0 vec nekoliko sedmica. (Inace sam dugogodisnji korisnik Adobe audition 2,0 kao i svih prethodniih verzija.) Necu nabrajati razlike izmedju dvice i trice. To vec odavno stoji na adobinim sluzbenim stranicama. Pored nekih dobrih novih audio efekta najveca novina je MIDI sekvencer i VSTi. Midi editor je jako primitivan i mislim da cu jos dugo nastaviti da editiarm midije u Cubaseu. Sto se tice instrumenata isprobao sam sljedece. Battery 2 Addictive Drums Edirol Orchestral Real Guitar Korg M1, Korg Wave station, te jos neke. Sve je radilo jako dobro cak i sa dodatim efektima u real time. Imam hypersonic 1 koji mi je AA 3,0 oznacio kao nekompatibilan. EDIT: Proradio je i Hypersonic. Nisam siguran sta je bio uzrok greske prije. Najvjerovatnije da je do mene! Testirao sam jos neke bla bla bla i zaista moram priznati da je radilo besprijekorno. Imam M-Audio F410 karticu. Testirao sam i snimanje sto audio tako i MIDI. Sve ok. Djeluje mi kao jako stabilan i brz program. Stare AA 2,0 projekte otvara puno brze i za one koji vec rade na verziji 2,0 srdacno preporucujem da predju na tricu. Da napomenem da sam svirao Addictive drums LIVE pomocu MIDI klavijature dok sam istovremeno vozio ostatak od 7-8 traka u multitracku. Sve u svemu ja sam jako zadovoljan osim sto cu MIDI ipak nastaviti editirati u Cubaseu. AA 3,0 nije predvidjen za pravljenje MIDI fajlova nego su midi tu da bi se mogli voziti VSTi. pozdrav sikter [Ovu poruku je menjao sikter dana 13.12.2007. u 23:48 GMT+1] [ jelena.o @ 10.12.2007. 19:02 ] @
Pozdrav!!!
Kakav mu je Addictive Drums,ima li tu drums semplova? Uopste da li ima semplova i lopova? Kakav mu je vst za bas? [ acaradio @ 10.12.2007. 21:17 ] @
Citat: jelena.o: Kakav mu je Addictive Drums Addictive Drums je VSTi koji nema nikakve veze sa Audition-om...jedina veza nastaje kada ga ubacis kao i svaki drugi VSTi. [ sikter @ 11.12.2007. 12:02 ] @
Citat: jelena.o: Pozdrav!!! Kakav mu je Addictive Drums,ima li tu drums semplova? Uopste da li ima semplova i lopova? Kakav mu je vst za bas? Kao sto Aca rece Addictive Drums nije Adobin software. To je VSTi plug in koji mozes koristiti u (skoro) svim drugim sekvencerima koji podrzavaju VSTi. Addictive Drums ima u sebi neki niz razlicitih loopova i nesto vise prelaza. To su midi fajlovi koji pozivaju samplovane zvukove bubnjeva kada ih "sviras". Samplovi su mu po meni jako dobri i pravi majstori mogu s ovim napraviti jako realan drum-track. (ja nisam jedan od tih) Efekte dotjeravas u samom softveru s tim da ima nekoliko gotovih priseta. Koliko ja znam u Addictive softveru ne mozes da programiras bubnjeve (mozda grijesim pa neka neko potvrdi ili opovrgne) Ja sam za moj test uvozio te midi fajlove iz njegovog foldera u Cubase, tamo ih kombinovao u jednu finalnu kompoziciju. Softver sam testirao u Cubaseu i u Auditionu. Radio je jako dobro u oba sekvencera. Prvo sam pokusao da programiram kompoziciju u A Audition i vrlo brzo odustao. Zaista primitivan MIDI editor. Napomenuo sam da sam svirao i LIVE u real time (pomocu MIDI klavijture) i radio je odlicno iako ce to najvise zavisiti od zvucne karte i kompjutera. U paketu AA3,0 dodju tri VSTi prikljucka: AA Bass Droper Synth AA Polysynth i AA Sondfont player Ja nemam potrebu ni za jednim od ovih. Sto se tice basa ja uglavnom koristim elektricnu bas-gitaru. Ti se raspitaj za neke dobre bass VSTi pa javi i meni da ih isprobam. pozdrav Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|