[ toplim @ 09.12.2007. 15:17 ] @
Znam da vecina nasih programa (ovozemaljskih) nema stereo. Ipak posto imam kucni bioskop 5.1, kako mogu da obezbedim da mi se zvuk sa tv-a cuje u svim zvucnicima. Neka bude i mono ali bar da se cuje na sve zvucnike???
[ toplim @ 09.12.2007. 15:20 ] @
I jel ima neko ideju kako bih mogao da spojim tv, kompjuter i zvucnike 5.1 u celinu. Kako da ih povezem da mogu na iste zvucnike da cujem i zvuk sa tv-a i ako recimo hocu da pustim neki film na kompu da mogu da ih opet cujem na iste zvucnike a da ne moram da prespajam kablove ??? Inace tv ima scart, a komp standardni izlaz za zvuk sa integrisane ???
[ nnn @ 09.12.2007. 16:46 ] @
kupi recever, resice ti sve probleme, na njegovom daljinskom ces moci da biras source.
[ toplim @ 09.12.2007. 20:38 ] @
Kakav recever, obican, satelitski...Sta sve danas zovu recever?
[ lancia88 @ 12.12.2007. 16:16 ] @
Pozdrav,

satelitski receiver zovu satelitski receiver, obican receiver jos uvek ne zovu tako. Dakle kupi komponentu koja se zove samo receiver (mislim da u prodaji nema vise stereo, samo 5.1 ali to ne menja stvari) i sa time dobiojas mogucnost da pored AM/FM prijema za sta je prevashodno namenjen, uvedes jos nekoliko signala i da na daljinskom biras koji ces signal da pustis (source). Eto, to znaci receiver koji je preporucen.
[ bantes9 @ 13.12.2007. 13:04 ] @
Ja sam ovo uspeo da uradim pomocu zvucnika Genius SW 5.1 5000W Home Theater, koji u sebi imaju pojacalo, tri stereo i jedan 5.1 ulaz. Nakon povezivanja jednostavno se menjanjem source-a bira zeljeni uredjaj, u mom slucaju to su bili komp i tv a sada su tv i dvd i ton se uvek cuje na svim zvucnicima.
http://icomp-systems.com/alleg...geniusciemne/geniuswyjscia.jpg

Ovo jedna od najeftinijih varijanti (oko 100€), sledeca je kupovina risivera koji kostaju bar 200€ a na njih ces mozda moci da povezes i zvucnike od kucnog bioskopa u zavisnosti od jacine izlaza na risiviru i njihovih impedansa.