[ PonyExpress @ 10.12.2007. 20:04 ] @
Od skora imam problem sa Sony-jevom miniDV kamerom HC22E - racunar je ne "vidi" kada ih povezem. Sve je super radilo dok je cerka nije nezno spustila sa radnog stola na tepih ;-)

Prvo sam mislio da je u pitanju Windows XP pa sam instalaciju pregazio ranijim Ghost imidzom, kada ni tada nije radilo mislio sam da je FireWire kartica ali ni to nije problem jer se komsijina Canon kamera bez problema detektuje...

Onda sam mislio da je problem u malom postolju u koji se ubadaju kablovi, ali mislim da nije ni to jer kamera ima samo jedan kontektor koji upada u slot na podnozju pa ako odmah pocne da se puni kako povezem napajanje pretpostavljam da je i konektor ispravan.

I tu se moja kreativnost zavrsava... da li neko ima ideju sta moze da bude problem?
[ planerso @ 11.12.2007. 07:44 ] @
Possible crkavitis firewire-a na kameri. Sony je prosto preosetljiv. Probaj jos na nekom drugom kompu za svaki slucaj!
[ PonyExpress @ 11.12.2007. 17:09 ] @
Citat:
planerso: Possible crkavitis firewire-a na kameri. Sony je prosto preosetljiv. Probaj jos na nekom drugom kompu za svaki slucaj!

Zaboravio sam da dodam da kamera i dalje savrseno snima i radi playback snimljenog materijala, samo je racunar ne detektuje.
[ planerso @ 12.12.2007. 07:04 ] @
Bas to i ukazuje na firewire. Postoji blaza i teza verzija, blaza je da je kvar otklonjiv i ona druga. Ja sam se "usrecio" sa ovom drugom. Najsigurnije ti je da proveris kameru kod nekog ko ima firewire. Pa onda u servis.
[ PonyExpress @ 07.07.2008. 11:20 ] @
Moze li neka preporuka za servis Sony kamera u Nisu?

Cuo sam (a i iskusio sa TV-om) sve najgore o onom ovlascenom iz 7. jula, pored keja...