[ toxi_programer @ 10.12.2007. 20:27 ] @
Imam tabelu, i u njoj jedno polje tipa Date( access baza).
Ako je nekom redu u tabeli dodeljena vrednost za datum, da li je moguće da tu vrednost obrišem, tako da vrednost bude "" odnosno da nema vrednosti?

[Ovu poruku je menjao toxi_programer dana 11.12.2007. u 14:17 GMT+1]
[ Shadowed @ 10.12.2007. 21:02 ] @
Ako je dozvoljeno da bude null onda moze, inace mozes da postavis na neku vrednost koju smatras "praznom". Pogledaj uprade sql komandu.
BTW, ima li ovo neke veze sa .net-om ili da saljemo u baze?
[ toxi_programer @ 10.12.2007. 21:43 ] @
Hm, pa možda treba da ide u baze, ja postavih ovde jer ja to radim sa .NET-om

Nije mi jasno, kako da postavim da može da bude i null? Ja sam postavio "reqired" na "no". I sad, imam dodatu neku vrednost u to polje a potrebno mi je da iz tog polja vrednost obrišem, tako da bude prazno.

A ako pokušam da dodam string.Empty onda piše data type mismatch in criteria expression
[ Shadowed @ 10.12.2007. 21:58 ] @
Daj to parce koda kojim to radis. Posto moze na razlicite nacine, najbolje tako pa da samo ispravimo taj deo.
[ aleksandarpopov @ 10.12.2007. 22:49 ] @
Jes da je za Sql server, ali imas nesto i za oledb provider.. pa experimentisi.
http://www.c-sharpcorner.com/U...nterNullValuesForDateTime.aspx
[ toxi_programer @ 11.12.2007. 13:16 ] @
Super, radi!
Heh, jutros sam se probudio i prvo što sam pomislio jeste( pojma nemam kako) da probam upravo sa DbNull.

@Shadowed, problem je bio u sledećem. Prostoji forma preko koje se unose podaci za jedan red neke tabele( jedan od podataka je tipa DateTime). I sad, to sam uspeo da napravim tako da, ako je vrednost koja je unesena za datum neispravna, to uopšte ne dodajem u INSERT INTO komandu.
Međutim, postoji i forma za izmenu podataka. Pa ako bi korisnik obrisao datum, program bi trebao da umesto tog datuma postavi prazan prostor - "", a to nije prihvatljivo.

Zahvaljujem.