[ Nemanja.Ciric @ 10.12.2007. 20:32 ] @
Drage kolege, došlo je vreme da se organizuje još jedan KONTEH. Prošle godine u ovo vreme, na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu je bila opšta vreva i gužva na. Bili su tamo i neki štandovi, neka predavanja, neki Majkrosoft, radilo se nešto... Reč je bila o sajmu poslovnih mogućnosti, orijentisanom ka studentima i diplomcima inženjerskih struka. Posetiocima je omugćeno da unesu svoj CV elektronski uz pomoć jednostavnog obrasca. Oni iskusniji su mogli da postave svoje već pripremljene biografije i CV-eve. Ukupno hiljadu kolega je ostavilo svoje podatke, koji su posle distribuirani na CD-u svim kompanijama učesnicama. Od toga, njih 50 je našlo zaposlenje, a mnogi su našli partnere za obavljanje kvalitetne stručne prakse.

Ove godine nastavljamo tradiciju i 11. i 12. Decembra, u hodnicima FTN-a, biće održan KONTEH 2007. Kao i prošle godine, trudićemo se da dovedemo što više kompanija (iz raznih tehničkih oblasti: programiranje, telekomunikacije, mašinstvo...) različitih profila i omogućimo vam prve kontakte sa njima. Najveću šansu za zapošljenje naravno imaju diplomci i apsolventi, no i mlađi će imati prilike da dogovore značajne stručne prakse, da prisustvuju različitim predavanjima i radionicama (prošle godine je Zavod za zapošljavanje održao radionicu gde su njihovi psiholozi radili stručnu orijentaciju i pomogli prisutnima da kristalizuju sliku o svojoj budućnosti i karijerama, jedan project manager iz razvojnog centra Mikrosofta je održao prezentaciju njihovih aktuelnih projekata i najavio plaćenu stručnu praksu koji oni tradicionalno održavaju svakog leta, bilo je još predavanja i prezentacie ali su ova dva meni bila najzanimljivija) i najvažnije - da steknu utisak o tržištu rada i vide koje se veštine i kvaliteti traže.

Zvanični portal (doduše još uvek u fazi izrade) je na http://www.konteh.org/ gde će te u najskorijem roku moći online da postavljate vaše CV-eve popunjavanjem formulara i vidite koje će se firme pojaviti na ovogodišnjem sajmu, kao i satnicu i interesantne članke o traženju posla, pisanju biografije, razgovoru sa potencijalnim poslodavcima itd.

Očekujemo vas u što većem broju i ove godine!
EESTEC LC Novi Sad