[ shedvel @ 11.12.2007. 14:58 ] @
Pozdrav svima, Najpre da se izvinem zbog zapocicnjanja teme koja je vec puno puta obradjivana u ovoj sekciji foruma, no obzirom da sam zaista potpuni pocetnik u Accessu ne mogu se snaci u odgovorima na slicne postove. Imam tabelu koja izmedju ostalog sadrzi polje datUnosa tipa Date. Naime, potrebna mi je pomoc oko prikazivanja reporta koji ce listati sledece: 1.) sva polja kojima je danasnji datum 6-ti mesec od "datUnosa". 2.) uhh ovo ne umem kratko da formulisem.... na svaih 12 meseci se vrsi izmena lezista ortopedskog pomagala, "datUnosa" je datum kada je osoba prvi put dobila pomagalo. meni je potrebno da pozivanjem Reporta dobijem listu svih lica kojima je danasnji mesec 12-ti mesec od poslednje izmene pomagala. [ ovo sam milsio da resim uvodjenjem polja "izvrsenihIzmena" tipa number sa inicijalnom vrednoscu 0. koje se svakom izvrsenom izmenom manuelno povecava za 1. tako da pozivom Reporta dobijem samo osobe kojima nije izvrsena izmena ove godine: ovo je neka moja ideja pseudo koda Code: if ( (currentDate().year - datUnosa.year) > izvrsenihIzmena ) { add(table.Item) } Unapred hvala |