[ Astral Projection @ 11.12.2007. 18:48 ] @
nedavno sam instalirao novu alsu i u nju ukljucio podrsku za moju zvucnu (hda-intel). E sad imam problem kad palim KDE... Cim se ulogujem laptop pocne da pisti jer je front mic i front mic boost pojacan do daske... ja to smanjim, ali kad restartujem komp i opet se ulogujem pocne da pisti.. u cemu je problem? Samo da naglasim da nema toga pistanja kad se startuje KDM-ov login screen, tek kad se ulogujem :|
[ Sir_Oliver @ 11.12.2007. 23:46 ] @
Probaj da izaberes "restore previous session" u Control Center ->Kde Components->Session Manager
[ Vlade Maksimovic @ 12.12.2007. 18:42 ] @
Kada ugasis taj mikrofon (pretpostavljam da koristis alsamixer), sacuvaj podesavanja sa:
Code:
alsactl store

pa probaj dal se to opet desava, kada resetujes racunar.
Pozdrav
[ Astral Projection @ 13.12.2007. 00:47 ] @
Citat:
Sir_Oliver: Probaj da izaberes "restore previous session" u Control Center ->Kde Components->Session Manager

to mi je stojalo i ranije :|

@Vlade Maksimovic
probao sam to ali ne radi. mislim da nije problem do alsamixera, jer bi pistanje pocelo cim bi se ucitali moduli za zvucnu... nesto je do KDE-a? probao sam da obrisem kmixrc fajlove i opet pokrenem kmix ali nista nijesam postigao :|
[ bp21000 @ 13.12.2007. 12:24 ] @
Citat:
Astral Projection: nedavno sam instalirao novu alsu i u nju ukljucio podrsku za moju zvucnu (hda-intel). E sad imam problem kad palim KDE... Cim se ulogujem laptop pocne da pisti jer je front mic i front mic boost pojacan do daske... ja to smanjim, ali kad restartujem komp i opet se ulogujem pocne da pisti.. u cemu je problem? Samo da naglasim da nema toga pistanja kad se startuje KDM-ov login screen, tek kad se ulogujem :|

Koju distribuciju Linuxa i koji kernel koristiš? Ta zvučna je i meni pravila slične probleme na OpenSuSE 10.3 sve dok nisam uradio update kernela (odnosno kernel patch) na verziju iznad 2.6.20. Trenutno koristim 2.6.22 kernel i nemam nikakvih problema sa zvukom.
[ Astral Projection @ 13.12.2007. 13:35 ] @
koristim debian sid\lenny i 2.6.17 kernel.. Instalirao sam 2.6.22 kernel ali nece da se startuje :|
[ bp21000 @ 13.12.2007. 17:15 ] @
Citat:
Astral Projection: koristim debian sid\lenny i 2.6.17 kernel.. Instalirao sam 2.6.22 kernel ali nece da se startuje :|

Oko toga će neko drugi morati da ti pomogne, jer ja nemam baš mnogo iskustva sa debianom. Ali velika je verovatnoća da je uzročnik problema sa zvučnom upravo kernel. Ja sam te probleme imao na 2.6.18 i 2.6.19.
[ Astral Projection @ 13.12.2007. 19:02 ] @
pokusacu ja sam da kompajliram ovaj kernel, a u medjuvremenu interesuje me mogu li kako ovo da rijesim na ovome kernelu?