[ pekimaki @ 12.12.2007. 00:14 ] @
cao svima!!!rekoh sebi da ovde ima pametnih glava u izobilj,sigurno ce znati odgovor na pitanje koje glasi-da li se moze preko Sky Star 2 kartice spojiti video rekorder i kompjuter !!!!Unapred zahvalan!!!!!http://static.elitesecurity.org/Up_to_something.gif
http://static.elitesecurity.org/Up_to_something.gif
[ gaostolski @ 19.12.2007. 09:28 ] @
Po pitanju koje si dosta malo i lose objanio vidim da zelis povezati vcr preko kartice pa da njega gledas na kompjuteru.za to ti je potrebno da na kartici stoji video in i audio in,a ja mislim da na tim karticama ti stoji video out i audio out.Tako da sa tih pinova jedinstveno mozes da uzmes audio i video signal i nosis ga na vcr t.j. da ga snimas ili gledas na drugom tv-u i sl.
pozzz.
[ damg @ 19.12.2007. 16:53 ] @
Jedini konektor koji postoji na ss2 kartici je LNB in, i ništa drugo.
Kao da si pitao kako da spojim frižider na paralelni port kompjutera i da sve to gledam na mikrotalasnoj.
[ beep @ 21.12.2007. 08:45 ] @
SkyStar2 ne moze direktno da se poveze sa vcr ali zato preko graficke moze ... NA grafickoj kartici imas kompozitni izlaz (cinc) , jednostavno ga prikljucis na 'vidio in' na vcr-u , prebacis na AV kanal i to radi ..... sto ze zvuka tice njega dovedes sa zvucne kartice na 'audio in' na vcr-u (L-R) ... na vcr-u ti je verovatno scart konektor pa pogledaj raspored ulaza ....
[ damg @ 21.12.2007. 22:38 ] @
ma ne, on bi da SNIMA sa vcr na ss2
[ pekimaki @ 23.12.2007. 18:21 ] @
tako je damg!!!!!!!
[quote]damg: ma ne, on bi da SNIMA sa vcr na ss2
[ pekimaki @ 23.12.2007. 18:23 ] @
damg,koja je najbolja kartica za snimanje sa VHS na DVD?
Citat:
damg: ma ne, on bi da SNIMA sa vcr na ss2
[ damg @ 23.12.2007. 20:40 ] @
Citat:
pekimaki: damg,koja je najbolja kartica za snimanje sa VHS na DVD?

Te najbolje koštaju 200-300eur.
Od ovih "pristupačnijih" uzmi neku sa hardverskim mpeg2 encodingom (obično imaju oznaku PVR u imenu) - pogotovo ako se baš ne razumeš u tematiku snimanja i kompresije. Obično su oko 100eur. I ove jeftinije (30-60eur) mogu odlično da odrade posao, ali će ti trebati znanja, softvera i vremena ako želiš dobre rezultate....
[ pekimaki @ 23.12.2007. 23:16 ] @
hvala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Citat:
damg: Te najbolje koštaju 200-300eur.
Od ovih "pristupačnijih" uzmi neku sa hardverskim mpeg2 encodingom (obično imaju oznaku PVR u imenu) - pogotovo ako se baš ne razumeš u tematiku snimanja i kompresije. Obično su oko 100eur. I ove jeftinije (30-60eur) mogu odlično da odrade posao, ali će ti trebati znanja, softvera i vremena ako želiš dobre rezultate....
[ pekimaki @ 23.12.2007. 23:18 ] @
hvala Gorane!
Citat:
gaostolski: Po pitanju koje si dosta malo i lose objanio vidim da zelis povezati vcr preko kartice pa da njega gledas na kompjuteru.za to ti je potrebno da na kartici stoji video in i audio in,a ja mislim da na tim karticama ti stoji video out i audio out.Tako da sa tih pinova jedinstveno mozes da uzmes audio i video signal i nosis ga na vcr t.j. da ga snimas ili gledas na drugom tv-u i sl.
pozzz.
[ pekimaki @ 23.12.2007. 23:21 ] @
Hvala Beep!!dobro damg rekao da nisam bas dobro precizirao pitanje,ali je i doticni DAMG i pogodio sta sam hteo da kazem!
Citat:
beep: SkyStar2 ne moze direktno da se poveze sa vcr ali zato preko graficke moze ... NA grafickoj kartici imas kompozitni izlaz (cinc) , jednostavno ga prikljucis na 'vidio in' na vcr-u , prebacis na AV kanal i to radi ..... sto ze zvuka tice njega dovedes sa zvucne kartice na 'audio in' na vcr-u (L-R) ... na vcr-u ti je verovatno scart konektor pa pogledaj raspored ulaza ....
[ beep @ 24.12.2007. 15:10 ] @
A kakve veze ima ss2 sa snjimanjem sa vhs-a na dvd ???? Najjeftinij ti je da uzmes neku stariju graficku karticu koja ima oznaku VIVO ...