[ Catch 22 @ 12.12.2007. 14:14 ] @
| Počev od 06. maja 2008. Service Pack 3 za Windows XP se može preuzeti preko Windows Update sajta!
Zvanične stranice za preuzimanje:
Windows XP Service Pack 3 Network Installation Package for IT Professionals and Developers
Quick Details
File Name: WindowsXP-KB936929-SP3-x86-ENU.exe
Version: 1
Knowledge Base (KB) Articles: KB936929
Date Published: 5/6/2008
Language: English
Download Size: 316.4 MB
===================================================================
Windows XP Service Pack 3 - ISO-9660 CD Image File
Quick Details
File Name: xpsp3_5512.080413-2113_usa_x86fre_spcd.iso
Download Size: 544.9 MB
Windows XP Service Pack 3 RTM Build 5512
Filename: WindowsXP-KB936929-SP3-x86-ENU.exe
Size: 316mb (331,805,736 bytes)
MD5: BB25707C919DD835A9D9706B5725AF58
SHA-1: C81472F7EEEA2ECA421E116CD4C03E2300EBFDE4
CRC32: C411A9DA
Digitally signed on: 14/04/2008
SP3 je kumulativan update i može da se instalira na bilo koju od navedenih verzija Windows:
Citat: System Requirements
Supported Operating Systems: Windows XP; Windows XP Home Edition ; Windows XP Home Edition N; Windows XP Media Center Edition; Windows XP Professional Edition ; Windows XP Professional N; Windows XP Service Pack 1; Windows XP Service Pack 2; Windows XP Starter Edition; Windows XP Tablet PC Edition
Windows® XP
...
Windows XP Service Pack 3 (SP3) includes all previously released updates for the operating system. This update also includes a small number of new functionalities, which do not significantly change customers experience with the operating system.
...
The key features of Service Pack 3 include Microsoft's updated Management Console 3.0, which appears in Windows Server 2008 and Vista; the new Windows Installer 3.1; an update to Wi-Fi protected access; and support for Network Access Protection, the "health checking" component used by Windows Server 2008. With that latter component, a network server can check to make sure certain upgrades and security features are in place for XP-based clients as well as Vista-based, before those clients can be allowed to log onto the network.
...
Official SP3 Timeline:
April 21, 2008:
OEM, Volume License, Connect, and MSDN and TechNet subscribers get SP3
April 29, 2008:
Microsoft Update, Windows Update, Download Center gets SP3
June 10, 2008:
Automatic Updates pushes SP3
Ostali Linkovi:
Download from MS WU Site
If you have the ability use The BitTorrent Link (Major Geeks)
Dodatne informacije:
Microsoft ne planira pojedinačnu prodaju XP diskova sa integrisanim SP3.
Distribucija SP3 integrisanih diskova će ići isključivo u vidu OEM verzija (proizvođačima računara) i Volume Licence verzija za velike firme (tzv. "Corporate Edition"). Individualni kupci će i dalje moći da kupe samo XP SP2.
Ovo se verovatno uklapa u od ranije poznati plan Microsofta da krajem sledećeg meseca (30.06.2008) i zvanično prestaje proizvodnja i distribucija Windows XP operativnog sistema.
=======================================================================
I "rezanci s makom" (za kraj):
Windows XP Service Pack 3, Checked Build
Brief Description
This installation package is intended for IT professionals and developers downloading to a machine intending to debug or develop software on Windows XP Service Pack 3.
Quick Details
File Name: windowsxp-kb936929-sp3-x86-debug-enu.exe
Download Size: 342.9 MB
Za korisnike Microsoft Dynamics Retail Management System (RMS) Store Operations and Headquarters
Preuzmite HOTFIX
Release Notes for Service Pack 3
VBScript kojim se rešava problem sa beskonačnim restartovanjem prilikom instalacije na AMD konfiguracijama
Citat: A former Microsoft Corp. security manager has published a tool designed to detect and fix PCs that may be susceptible to "endless reboots" if updated to Windows XP Service Pack 3 (SP3).
Jesper Johansson, once a program manager for security policy at Microsoft and currently an MVP (Microsoft Most Valuable Professional) who works at Amazon.com, posted a link to the tool on his blog yesterday, beating his former employer and Hewlett-Packard Co. to the draw. Neither company has yet come up with a fix or patch for the weeklong snafu.
Johansson's small, 16K VBScript (Visual Basic Scripting Edition) file checks whether the PC is running a processor from Advanced Micro Devices Inc. (AMD), and if so, examines the Windows registry to see if a device driver meant for Intel-based machines is set to load.
"If it is, it will offer you an option to disable it," said Johansson in an update to a blog post where he has been summarizing reports of Windows XP SP3 problems and offering solutions.
Users can run the script from the command line to check multiple machines on a network, Johansson added. The command is:
removeIntelPPMonAMD.vbs ...
"The only caveat is that the tool will prompt you several times for each computer," Johansson added.
The free-of-charge VBScript file is available for download.
Windows XP Service Pack 3 Deployment Tools
Citat: This is an updated version of the System Preparation tool (Sysprep.exe) for Microsoft Windows XP Service Pack 3.
Windows XP System Preparation tool will enable all administrators to prepare the Windows XP system images as a part of an automated deployment.
You can use the System Preparation tool to perform the following tasks in a manner that is supported by Microsoft:
· Prepare Windows for duplication from one computer to another computer.
· Change security identifiers (SIDs) and other system and configuration settings to make them unique.
· Configure user-specific information to be customized by the end-user when Windows starts the first time.
· Create images of operating systems.
· Duplicate disks.
· Automate the Windows mini-Setup program.
· Perform auditing tasks.
[Ovu poruku je menjao Catch 22 dana 18.05.2008. u 03:23 GMT+1] |
[ nidza7 @ 17.12.2007. 18:57 ] @
bez nervoze ljudi,
Acronis-om uradite backup sis.particije pa instalirajte SP3.
Ako vam se ne sviđa začas vratite na SP2.
[ Jednoshinac_Blejn @ 19.12.2007. 17:10 ] @
Pozz svima!!
Moze li mi neko reci koja je konfiguracija potrebna da bi se instalirao taj eksperiment zvani "XP SP3"?
Koliko mora biti "dobar" racunar ili koja je najminimalnija konfig?  
thank's
[ Miroslav Jeftić @ 19.12.2007. 17:12 ] @
Ista kao za Windows XP.
[ Marko Medojević @ 09.01.2008. 12:24 ] @
Negde sam pročitao da može doći do komplikacija ako se SP instalira naknadno tako da je najbolje uraditi slipstreaming.
[ zippoo @ 09.01.2008. 17:53 ] @
i ja sam skoro instalirao SP3 i primjetio sam da brze boota kao i da brze pokrece neke programe
za sada nemam nikavih problema sto se tice nekih bugova i tako toga
sve radi normalno
[ Milan Gligorijevic @ 09.01.2008. 20:19 ] @
Problemi se eventualno javljaju na računarima gde odavno nije instaliran windows, a gde je instalirano i obrisano brdo programa. Ne bi bilo problema ni da se SP3 instalira odmah nakon windows-a.
[ RADOVAN IV @ 24.01.2008. 01:59 ] @
Da li Win XP sp3 moze da prepozna SATA harddiskove ( instaliranje win XP na latptop racunarima ) ?
[ Danilo Cvjeticanin @ 24.01.2008. 09:24 ] @
Ako moze SP2 logicno bi trebalo da moze i SP3.
[ kreculj @ 19.02.2008. 07:06 ] @
TV kartica MSI TV@nywhere master radi bez drajvera!!!
prijavljuje da mu trebaju ali sa bilo kojim programom za gledanje TV-a radi
cak i daljinski radi !!! (nema vise problema sa k-lite codecima i directX-om)
Igrice novijeg datuma rade mnogo bolje.
pozdrav
[ Masamunea @ 19.02.2008. 18:50 ] @
Ovo je lepo znati 
[ turpija @ 04.03.2008. 21:50 ] @
pozrav svima.ja bih teo da ga instaliram,e sad ja imam sp1.el moze preko njega ili moram prvo sp2 da instaliram.hvala
[ turpija @ 04.03.2008. 22:27 ] @
a preko sp2 :).ja volim sve da probam :)
[ sEaGhOsT @ 24.04.2008. 15:36 ] @
Instalirao sam SP3, ali ne vidim nikakva poboljasnja niti neke nove programe i sl.
[ Catch 22 @ 24.04.2008. 15:51 ] @
Citat: sEaGhOsT: Instalirao sam SP3, ali ne vidim nikakva poboljasnja niti neke nove programe i sl.
Pa da bi to video treba da instaliraš Vistu ili Server 2008. Service Pack nije novi operativni sistem nego samo paket sevisnih poboljšanja i "zakrpa" za postojeći...
Najvažniji noviteti su:
Citat: The key features of Service Pack 3 include Microsoft's updated Management Console 3.0, which appears in Windows Server 2008 and Vista; the new Windows Installer 3.1; an update to Wi-Fi protected access; and support for Network Access Protection, the "health checking" component used by Windows Server 2008. With that latter component, a network server can check to make sure certain upgrades and security features are in place for XP-based clients as well as Vista-based, before those clients can be allowed to log onto the network.
[ Ironhide @ 24.04.2008. 20:21 ] @
Instalirao sam jutros SP3 i mogu reći da radi super.
Nikakav problem nisam imao, gomilu aplikacija imam i redovno koristim, a na trenutke se i vidi malko brže reagovanje i bootovanje.
[ Catch 22 @ 25.04.2008. 00:58 ] @
Evo i mene da podnesem izveštaj... 
Instalacija SP3 je prošla potpuno glatko i bez ikakvih problema. IE 7 i WMP 11 su ostali netaknuti.
Fajl je preuzet sa poslednjeg linka u mom postu gde je citiran Neowin forum...
A ovo su sličice... (bitan je MD5 Hash)
PS
Sutra pravim slipstream instalacioni butabilni CD
PPS
Malo sam opet počistio temu... neke poruke prebacio u prvu na početku teme, a neke izbrisao da se ljudi ne zbunjuju...
[Ovu poruku je menjao Catch 22 dana 25.04.2008. u 04:11 GMT+1]
[ Catch 22 @ 25.04.2008. 11:38 ] @
Slipstreaming je takođe prošao potpuno glatko sa starom verzijom Autostreamer 1.0
:)
Evo zakačio sam ovde ovaj fenomalni programčić: Autostreamer v1.0.3
[EDIT]
Download Autostreamer v.1.0.33
[Ovu poruku je menjao Catch 22 dana 26.04.2008. u 13:53 GMT+1]
[ medvedic @ 25.04.2008. 12:17 ] @
a dot net odnosno net framework?
on je sada potreban za mnogo aplikacija
[ Mihajlo_Lazic @ 25.04.2008. 12:21 ] @
Da li SP3 sadrzi sve zakrpe i poboljsanja iz SP2 tj. kada budem pravio instalaciju pomocu n lite-a da na instalacioni wnixp+SP1 dodam SP2 pa SP3, ili da samo na WINXP+SP1 dodam SP3? Pozdrav.
[ medvedic @ 25.04.2008. 12:25 ] @
@Mihajlo
SP3 sadrzi sve SP pre njega, odnosno sve promene od prvog XP pa na ovamo. Ipak napravljen je tako da ne moras da deinstaliras ili instaliras sve ostalo vec samo ``nabacis`` SP3 i on ce sam da nadogradi instalaciju svuda gde je to potrebno...
[ moro @ 25.04.2008. 15:02 ] @
@ Catch 22,
Obzirom da sam davno radio Sleapstreming kada sam pravio butabilni XP Pro SP2 i potpuno zaboravio kako se to radi, molio bih te ako ti nije tesko da napises tutorial -postupak kako da napravim butabilni CD koristeci postojeci XP Pro SP2.
Nadam se da ce to koristiti jos nekim clanovima foruma , obzirom da se Sleapstreming ne koristi bas cesto.
Pozdrav,
[ SittingCrow @ 25.04.2008. 15:52 ] @
Citat: moro: @ Catch 22,
Obzirom da sam davno radio Sleapstreming kada sam pravio butabilni XP Pro SP2 i potpuno zaboravio kako se to radi, molio bih te ako ti nije tesko da napises tutorial -postupak kako da napravim butabilni CD koristeci postojeci XP Pro SP2.
Nadam se da ce to koristiti jos nekim clanovima foruma , obzirom da se Sleapstreming ne koristi bas cesto.
Pozdrav,
Ah taj Google je cudo,naucite malo da koristite internet.
http://www.simplyguides.net/gu...eamer/using_autostreamer.shtml
[ moro @ 25.04.2008. 18:51 ] @
Batali Google , svi znamo za njega.
Postavio sam konkretno pitanje, pa ako Catch 22 ili neko drugi dobronamjeran hoce da odgovori, ja sam mu zahvalan za pomoc.
Ponavljam imam samo butabilne CD-ove XP Pro SP1 i XP Pro SP 2 - originalni XP Pro CD sam negde zaturio i ne mogu da ga nadjem, a sa druge strane ponavljam, zaboravio sam i postupak kako da uradim butabilni CD sa SP3 , koristeci Autostreamer ( sada ima i neka novija verzija 1.0.33.0 - Antonis Kaladis ).
[ mtraj @ 25.04.2008. 18:59 ] @
Citat: originalni XP Pro CD sam negde zaturio i ne mogu da ga nadjem
Ipak ti nađi taj org. (čisti) XP ako možeš.
Ako slipstream-uješ SP3 preko XP+SP1 ili XP+SP2, to neće da izađe na dobro...
Ustvari, možda sve i bude OK, ali koliko znam, to se ne preporučuje.
[ Ilic Igor @ 25.04.2008. 20:29 ] @
Skoro sam na cistom xp instalirao prvo sp1, pa 2 i na kraju 3 i radi, mozda sam imao srece.
[ djordje1979 @ 25.04.2008. 23:31 ] @
Evo ja uzeo da skidam sa torenta win xp sa integrisanim sp3 i ocekujum da ce to da sljaka (valjda)... Sto sad budziti u sopstvenoj reziji kad ima gotovo.:)
[ moro @ 26.04.2008. 00:13 ] @
Napravio sam probni fajl sa Autopatcherom - sve je proslo O.K.
Sada cekam oficijelnu MS verziju SP 3 , pa cu onda posle update sa SP 3 , uraditi i Sleapstreamovani XP Pro SP 3 CD.
Tvrdnja da sa XP Pro SP 2 nece uspeti, mislim da ne stoji, jer ni MS ne upozorava da se mora koristiti izvorni -originalni XP za update sa SP 3.
[ Catch 22 @ 26.04.2008. 02:23 ] @
Autostreamer je prilično jednostavan za rad
- Odaberete izvor: instalacioni CD ili folder na hard disku u kome je prekopiran taj CD
- Odaberete putanju do XP SP3 fajla
- Odaberete odredište: folder i naziv budućeg ISO fajla
(Next >> Next >>.... Make ISO)
Program sam pravi privremeni folder u koji kopira fajlove sa odabranog izvora, raspakuje SP3 i ažurira sadržaj privremenog foldera, a na kraju od ažuriranih fajlova pravi ISO, koji možete da narežete ili ga prethodno editujete (ja koristim UltraISO) i dodate po želji potrebne stvari (npr. folder sa drajverima za vaš PC)...
Celu stvar je moguće snimiti i na DVD uz dodavanje mase drugih programa, drajvera i sličnih potrebnih stvari...
Sva ostala pitanja su odgovorena već u prvoj poruci ove teme (koja verzija Windowsa, da li je SP3 kumulativan update i sl.)
;)
Napomena:
Prema iskustvima korisnika sa nekig drugih foruma slipstreaming SP3 + originalni CD sve napravljeno iz Viste dovodi do problema sa prihvatanjem serijskog broja (!?!)
Key not working after SlipStream
PS
Poslednja verzija Autostreamer 1.0.33
[ selters @ 26.04.2008. 16:33 ] @
Sa sajta www.softpedia.com skinuo sam Windows XP Service Pack SP3 Final i bez ikakvog problema ga instalirao preko RC 2 verzije!
Instalacija je na mojoj konfiguraciji (CPU E6550, 2x1 GB RAM 800MHz, MB Gigabyte P35 DS4) trajala ako 25 minuta, bez ikakvih problema.
[ Filly @ 26.04.2008. 20:38 ] @
Ja sam skinuo sa majorgeeks, sa torrent linka. Instalacija prosla za 15-tak minuta bez problema preko RC1 
AMD X2 4400+, ECS KA3 MVP 2X1 GB DDRII 800, WD250GB 16MB KES
[ [REaS0n] @ 26.04.2008. 21:10 ] @
Instalirah SP3 i sve fino radi,ali, kada pokušam da instaliram program za DVB karticu evo šta se dogodi
 predlozi?
[ Filly @ 26.04.2008. 22:02 ] @
pokusaj sledece: pokreni start -> run pa upisi putanju do setup exe i dodaj -noversion.
npr: d:\install\progdvb\setup.exe -noversion
meni je pomagalo kod nekih instalacija.
[ [REaS0n] @ 26.04.2008. 22:15 ] @
hvala,ali rešio sam problem pre nego što sam video tvoj odgovor, trebalo je samo izmeniti neki string u registriju iz service pack 3 u service pack 2..
[ Sjenica @ 26.04.2008. 22:52 ] @
Vidim da pominjete slipstream ali pomocu nekih programa.......
Mene zanima da li je moguce i ovu verziju slipstrimovati kao i SP2 koriscenjem komande UPDATE.EXE /S:
Nekako vise verujem u ove komande koje je microsoft ostavio za te namene.....
[ icobh @ 27.04.2008. 01:49 ] @
^Kako da ne. Ja sam sve verzije sp-a uspio slipstreamovati sa /integrate...
Ustvari, evo ovdje sve fino objašnjeno, od slipstream-a do boot cd-a: http://www.helpwithwindows.com/WindowsXP/winxp-sp2-bootcd.html
[ night-shift @ 27.04.2008. 15:28 ] @
Skinuo sam sa MSDNAA en_winXP_Pro_x86_build2600_ISO.img. Zna li neko koja je to verzija XP-a? Ako je bez service packova, da integrišem SP3 kad se pojavi na Windows Update-u.
[ Flash411 @ 27.04.2008. 15:36 ] @
Moj xp sp2 je build 2600.
[ night-shift @ 27.04.2008. 16:03 ] @
I moj SP2 je Build 2600, ali me buni što tamo imam ponuđeno za download:
Windows XP Professional with SP2 (Single User) ISO Image
Windows XP Professional (Single User) ISO Image (en_winXP_Pro_x86_build2600_ISO.img)
Kako da proverim da li ISO slika ima ubačen SP, a da ne moram pritom da instaliram na računar ili u Virtual PC?
E da i serijski brojevi se razlikuju za te dve verzije, valjda neće biti problema prilikom integrisanja SP3.
[ Milan Gligorijevic @ 27.04.2008. 16:28 ] @
Citat: night-shift:Kako da proverim da li ISO slika ima ubačen SP, a da ne moram pritom da instaliram na računar ili u Virtual PC?
Prekopiras sve u jedan folder i pokrenes nLite. On ti na samom strartu kaze koji SP je integrisan.
[ night-shift @ 27.04.2008. 20:30 ] @
Hvala. Ipak je čist XP bez Service Packova, integrisao sam mu SP3 sa nLite-om i evo ga rezultat, "slipstream-ovan" XP instaliran u Virtual PC-u:
Kome ne trebaju ostale opcije nLite-a, slobodno neka koristi gore navedeno /integrate uputstvo, jer to potpuno isto koristi i nLite.
[Ovu poruku je menjao night-shift dana 27.04.2008. u 21:50 GMT+1]
[ moro @ 28.04.2008. 14:30 ] @
Imam jedno pitanje za strucnije od mene.
Skinauo sam SP 3, instalirao ga i uradio Slepstream butabilni CD.
Posle update-a , primetio sam da mi je drajv C:\ nenormalno velik. Folder sa Temp fajlovima bio je oko 1.1 GB - to sam obrisao ali XPlite 1.6 mi pokazuje da bih mogao da shrinkujem oko 722 MB hidden fajlova, Uninstaller-a i sl, uz napomenu da ako dilitujem te fajlove , onda Uninstall nekog od Update-a mogu da obavim samo putem reinstalacije Windowsa.
Pitanje: Da li preporucujete da ovo uradim obzirom da je zaista veliki prostor HD-a u pitanju ( 722 MB ), ili je bolje da to ostavim kako je.
Napominjem da nemam bas slobodnog prostora na HD-u u izobilju - HD je Maxtor 40 GB.
[ night-shift @ 28.04.2008. 16:00 ] @
Ja brišem sve deinstalere update-ova (folderi koji počinju sa $ u X:/Windows), ali drugima ne bih to preporučio, jer posle toga nema deinstaliranja update-ova.
[ Catch 22 @ 29.04.2008. 03:38 ] @
^ Baš tako...
Uninstall folder za SP je 427MB (moj primer)
[att_img]
[ milosh76 @ 29.04.2008. 12:35 ] @
Pitanjce, da li SP3 proverava autenticnost XP SP2 pri instalaciji, cisto za nas sa piratskim verzijama. Da li je bolje skinuti integrisanu novu verziju XP SP3, o kojoj je neko ovde pisao, il da rizikujem da mi onaj guinie, kako god, krene da me zeza. Iz tih razloga mi autoupdate ne radi mesecima unazad.
[ kristi1 @ 29.04.2008. 12:57 ] @
Ja sam instalirao juce i nema problema sa Genuine, uopste nema nikakvih problema.
[ milosh76 @ 29.04.2008. 13:18 ] @
catch22 hvala, ja inace nisam ni radio test, mada mogu da nagadjam rezultat. Ajd jos jedno pitanje, posto SP2 i tako mora da se reinstalira, da li je bolje da skinem negde iso sa integrisanim SP3 il da idem pesaka.. prvo SP2 pa dodatak u SP3?
[ Flash411 @ 29.04.2008. 13:22 ] @
SP3 je kumulativni update,sto znaci da sadrzi sve update-ove od prvog izdanja xp-a od 2001.
i nije potrebno instalirati SP1 i SP2,nego moze odmah SP3
[ Librabicboj @ 29.04.2008. 13:56 ] @
Da li se vam se desilo (onima koji su instalirali SP3) da ne mogu da promene u Language bar-u jezike?
Naprimer sa ENg na Srpski Latinicu ili Cirilicu?
Iako oni stoje u Language baru, ne mogu se "cekirati"!!!
Sve sto treba da uradite jeste da sklonite (remove) iz Language bara Latinicu i Cirilicu ili neki drugi jezik, kliknete na Apply i zatvorite Language settings.
I zatim da opet (add) ubacite Latinicu i Cirilicu i sve radi OK!
[ kristi1 @ 29.04.2008. 14:02 ] @
Evo sad sam probao i moze a nista nisam cackao.
[ Librabicboj @ 29.04.2008. 14:17 ] @
Kod kolege je bio isti problem, ali posle ovog remove, add sve radi!
Verovatno je do verzije Win SP2, jer nam je ista.
Inace posle instalacije SP3 komp. mnogo brze radi i otvara programe!
[ kristi1 @ 29.04.2008. 14:59 ] @
To sam i ja primetio.
[ Nesh-co @ 29.04.2008. 16:29 ] @
Da, "na oko" radi brze, s tim da mi se recimo cod2 i cod4 upucavaju za medalju, kad se igre inicijalizuju u graficki mod, kresne se VPU recover i u nekim slucajevima pomaze samo hard reset. Skinuo sam taze drajvere sa sajta proizvodjaca grafike i opet ista stvar. Probacu sa ati sajta da skinem genericke drajvere pa da probam i neku drugu igricu. Sa drugim stvarima nije bilo problema. Slipstrimovao sam ga preko SP2 koji je prolazio validaciju glatko, prolazi i sad sa istim brojem. Podigo sam ga na jednoj particiji i sve je proslo bez problema, ako ne racunam igricu(e). Da li je jos neko imao problem sa ATI grafikama (drajverima)? Karta mi je inace ASUS EAH-2900XT.
[ Miladinovic @ 01.05.2008. 00:11 ] @
i na kraju da li valja instalirati SP3 ili ne?
[ aleksandar.dragojlovic @ 01.05.2008. 01:29 ] @
Citat: Miladinovic: i na kraju da li valja instalirati SP3 ili ne?
Naravno da valja instalirati.
[ Nesh-co @ 01.05.2008. 11:52 ] @
Nije pitanje dal` valja nego je pitanje kada. Ako je ovo final kao sto jeste, mozda da sacekas koji dan cisto opreza radi, mada ako ti je to masina na kojoj se zezas i sl. onda nemas sta da izgubis.
[ moro @ 01.05.2008. 14:48 ] @
Instalirao sam SP 3 preko Windowsa sa XP Pro Sp2 i sve je proslo bez problema.Kasnije sam na original verziju XP Pro SP 2 slipstrimovanjem uradio butabilni CD , sada XP Pro SP-3.
Jedino sto ne mogu da sebi objasnim , zasto je , ako je SP-3 kumulativan, znaci nadogradio se na ranije pecheve,sada moj drajv C:\ , koji je bio oko 5 GB, narastao na skoro 8 GB.
Sada ima nest novih Uninstall fajlova vise , ali ipak ovo je nenormalno.
Da li je neko od vas posle updejta sa SP-3, primetio neke vece promjene u velicini drajva C:\ u odnosu koliki je bio pre updejta sa .
[ Sjenica @ 01.05.2008. 17:47 ] @
Nemoguce je da ti bilo koji update obezbedi veci hard disk :) ..... on se kupuje.....
Ja sam imao slican problem na jednoj starijoj masini ciji bios nije poznavao vece diskove od 40 GB, dakle, disk od 80 gb je video kao 40, kada sam snimio XP on je poznao jos jednu particiju od 40 :)))).... Naravno problem sam resio update-om biosa..........
Snimio sam ovaj sp3 i zadovoljan sam, slipstream ie7 i mp11 je prosao dobro.... Jedina razlika u odnosu na sp2 je vise opcija u "msconfig.exe" (nista vise nisam nasao).
[ RendeR @ 02.05.2008. 00:23 ] @
Citat: Instalirao sam SP 3 preko Windowsa sa XP Pro Sp2 i sve je proslo bez problema.Kasnije sam na original verziju XP Pro SP 2 slipstrimovanjem uradio butabilni CD , sada XP Pro SP-3.
Jedino sto ne mogu da sebi objasnim , zasto je , ako je SP-3 kumulativan, znaci nadogradio se na ranije pecheve,sada moj drajv C:\ , koji je bio oko 5 GB, narastao na skoro 8 GB.
Sada ima nest novih Uninstall fajlova vise , ali ipak ovo je nenormalno.
Da li je neko od vas posle updejta sa SP-3, primetio neke vece promjene u velicini drajva C:\ u odnosu koliki je bio pre updejta sa .
Vidi problem je u bekapu koji je on pokupio pre nego sto je zamenio stare fajlove i smestio ih u folder uninstall sp ili tako nesto koji se nalazi u windows folderu ali ga ne mozes videti dok ne ukljucis prikaz skrivenih fajlova onda mozes da ih uklonis mislim da sve uninstalacije zakrpa pocinju sa ovim $ znakom i mozes ih slobodno ukloniti sto ce ti onemoguciti deinstalaciju servis peka i updejtova a proveri i temp foldere mozda su i oni puni.
[ c-h-d-mcarcode @ 02.05.2008. 11:01 ] @
Imao sam instaliran Win XP Pro SP2 pa sam instalirao SP3 naknadno i posle zavrsene instalacije i restarta zauzeo mi je 1.1 GB na C.Kada spojim na CD-u SP2+SP3 ispadne oko 642MB stim sto mi je Win XP PRO sa SP2 zauzimao 634MB, malo dodatih fajlova pa se pitam da li je ceo SP3 lepo dodat na CD?Mozda zbog toga sto SP3 sadrzi SP2 i SP1?Instalacija SP3 je trajala oko 20-ak minuta!Oseti se razlika, komp bolje radi.
[ RendeR @ 02.05.2008. 11:23 ] @
Citat: Imao sam instaliran Win XP Pro SP2 pa sam instalirao SP3 naknadno i posle zavrsene instalacije i restarta zauzeo mi je 1.1 GB na C.Kada spojim na CD-u SP2+SP3 ispadne oko 642MB stim sto mi je Win XP PRO sa SP2 zauzimao 634MB, malo dodatih fajlova pa se pitam da li je ceo SP3 lepo dodat na CD?Mozda zbog toga sto SP3 sadrzi SP2 i SP1?Instalacija SP3 je trajala oko 20-ak minuta!Oseti se razlika, komp bolje radi.
Ja sam koristio nLite www.nliteos.com program za integraciju a, ako osnovu sam imao XP Gold bez pekova znaci i posle integracije i nasnimavanja na cd je instalacija bila oko 599 mb... Znaci ako kao osnovu koristite xp sa servisnim pekovima ovo sigugno moze da bude vise ali mislim da to nece predstavljati nikakav problem oko rada xp-a. Opet kad radite upgrejd na vec postojeci windows xp pobrisite deinstalacijske i bekap foldere takođe bi trebalo i sistem restor ocistiti i kreirati novu tacku vracanja jer on najvise vuce prostor sa hdd-a. Kod mene je sistem restor iskljucen.
[ c-h-d-mcarcode @ 02.05.2008. 12:04 ] @
I ja sam koristio nLite :)
nLite 1.2.1 Finall
[Ovu poruku je menjao c-h-d-mcarcode dana 02.05.2008. u 13:58 GMT+1]
[ Catch 22 @ 02.05.2008. 12:40 ] @
Bilo bi dobro da navedete i verziju nLite koju ste koristili, pošto autor konstantno ažurira ovaj utility.
Trenutno aktuelna verzija (namenjena za slipstreaming SP3 Build 5512) je nLite v.1.4.5.b2 (Beta 2), a poslednja "finalna" verzija je nLite v.1.4.1 Final
Citat: SP3 build 5503/5508/5512 - nLite 1.4.5 beta 2
2008.03.15
Here is the quick fix, or should I say update to follow the newly introduced internal changes to the XP SP3 build 5503.
Some say it might be an RTM version, others to be careful because it is not yet confirmed.
Also if some hotfixes did not integrate directly that did in the older version then this one will correct that as well.
Update #2: it has been confirmed that RTM is build 5512. This nLite version works with builds 5508 and 5512 as well.
PS
http://www.nliteos.com/download.html
[ moro @ 02.05.2008. 14:33 ] @
Temp folder sam ocistio ali ne znam da li je preporucljivo obrisati sve hidden fajlove koji pocinju sa $ - time bih dobio oko 1,3 GB prostora na HD-u.
Razmosljam koliko je bitno imati tu opciju za deinstaliranje SP-3- odnosno zasto to uopste treba.
U Windowsu primetio sam Installer folder ( hidden ) velicine oko 700 MB, da li treba i taj folder cuvati, ili se moze obrisati, zato sto je i on prilicno veliki.
[ Sjenica @ 02.05.2008. 16:31 ] @
Citat: moro: Temp folder sam ocistio ali ne znam da li je preporucljivo obrisati sve hidden fajlove koji pocinju sa $ - time bih dobio oko 1,3 GB prostora na HD-u.
Razmosljam koliko je bitno imati tu opciju za deinstaliranje SP-3- odnosno zasto to uopste treba.
U Windowsu primetio sam Installer folder ( hidden ) velicine oko 700 MB, da li treba i taj folder cuvati, ili se moze obrisati, zato sto je i on prilicno veliki.
NEE!!!!!!!!! Bez foldera "installer" neces moci vecinu programa da deinstaliras(kao ni reinstall, repair....).
Mene zanima da li je neko pokusao sa brisanjem sadrzaja foldera C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download
U tom folderu se snimaju instalacije zakrpa prilikom update-a preko net-a, a posle instalacije se ne brise nista iz tog foldera.
Kod mene je taj folder (na sp2) iznosio oko 500 mb.
[ RendeR @ 02.05.2008. 17:43 ] @
Mozes ga komotno isprazniti.
I taj installer ukloni komotno jer je to folder u kom je se raspakovala instalacija servis peka tako da ti ni on ne treba,
a takođe nevidim zasto bi neko cuvao deinstalaciju servis peka i zakrpa ako mu nakon instalacije sve radi normalno!?
[ Nesh-co @ 02.05.2008. 17:52 ] @
Citat: c-h-d-mcarcode: Imao sam instaliran Win XP Pro SP2 pa sam instalirao SP3 naknadno i posle zavrsene instalacije i restarta zauzeo mi je 1.1 GB na C.Kada spojim na CD-u SP2+SP3 ispadne oko 642MB stim sto mi je Win XP PRO sa SP2 zauzimao 634MB, malo dodatih fajlova pa se pitam da li je ceo SP3 lepo dodat na CD?Mozda zbog toga sto SP3 sadrzi SP2 i SP1?Instalacija SP3 je trajala oko 20-ak minuta!Oseti se razlika, komp bolje radi.
Stvar je u tome da se vecina fajlova ustvari zamenjuje novim fajlovima i razlike u velicini su akademske. Pec je kumulativan kad se govori o izmenama, to ne znaci da ce npr fajl 123.exe, koji je velik 1mb, a menjan kroz sva tri servis paka, kumulativno proizvesti 3mb, vec ce najverovatnije biti slicne velicine. Malo je novih fajlova ako nema nekih rapidnih funkcionalnih izmena, a u ovom slucaju izgleda da je tako.
[ moro @ 02.05.2008. 18:59 ] @
Citat: RendeR: Mozes ga komotno isprazniti.
I taj installer ukloni komotno jer je to folder u kom je se raspakovala instalacija servis peka tako da ti ni on ne treba,
a takođe nevidim zasto bi neko cuvao deinstalaciju servis peka i zakrpa ako mu nakon instalacije sve radi normalno!?
Dakle da jos malo pojasnim..... Folder $hf_mig$ ,velicina je 266 MB, folder $NtServicePackUninstaller$ 366 MB- ostalo je sitno
Folder Installer velik je 725 MB.
Sta je stvarno od gore navedenog bezbedno da se izbrise.
[ RendeR @ 02.05.2008. 19:40 ] @
Citat: Dakle da jos malo pojasnim..... Folder $hf_mig$ ,velicina je 266 MB, folder $NtServicePackUninstaller$ 366 MB- ostalo je sitno
Folder Installer velik je 725 MB.
Sta je stvarno od gore navedenog bezbedno da se izbrise. Sve sto si nabrojao možeš da izbrišeš 
[ kristi1 @ 02.05.2008. 20:32 ] @
Ja ovaj Folder Installer nigde ne vidim kod mene, ova dva sam izbrisao i ono sto je Sjenica napisao, ali ovaj instaler nigde ne vidim ?
[ RendeR @ 02.05.2008. 21:10 ] @
Citat: kristi1: Ja ovaj Folder Installer nigde ne vidim kod mene, ova dva sam izbrisao i ono sto je Sjenica napisao, ali ovaj instaler nigde ne vidim ?
Ni ja kod mene, ali verovatno je od instalacije necega.
[ Catch 22 @ 03.05.2008. 01:26 ] @
Citat: RendeR: Ni ja kod mene, ali verovatno je od instalacije necega.
Morate prvo da uključite prikaz skrivenih fajlova / foldera pa ćete ga videti...
:)
[att_img]
[ kristi1 @ 03.05.2008. 11:04 ] @
Pa ukljucili smo ali se opet ne vidi?
[ icobh @ 03.05.2008. 11:23 ] @
@Catch 22
Šta si ovo uradio sa explorerom? Šta si sve instalirao?
[ Sjenica @ 03.05.2008. 20:20 ] @
Da bi ste videli folder "installer" treba da otkrijete ne samo sakrivene datoteke nego i da demarkirate polje hide protected operating system files (recomended)
(idete na tools/folder options/view i uncekirajte hide protected operating system files (recomended),
javice vam se jedno upozorenje i pritisnite OK.......)
[ kristi1 @ 03.05.2008. 20:39 ] @
Aha, sad se vidi, hvala Sjenica ali kod mene je taj folder tezak 95mb pa ga necu ni brisati.
[ Catch 22 @ 03.05.2008. 20:40 ] @
@Sjenica: Baš tako... mislio sam da se pordrazumeva ako kažem "prvo da uključite prikaz skrivenih fajlova / foldera ", ali eto ne znaju baš svi kako to funkcioniše.
[Ovu poruku je menjao Catch 22 dana 07.05.2008. u 14:17 GMT+1]
[ petersonic @ 04.05.2008. 10:18 ] @
Inace pojavio se Windows XP sa integrisanim SP3, tako da ko nabavi ovo ne mora da se zeza sa nlite.....
Microsoft is pleased to make available integrated retail and volume license installs of Windows XP SP3, to MSDN and TechNet Plus subscribers.
Integrated retail and volume license installs are available in the following languages: Chinese Simplified, English, French, German, Italian, Japanese, Korean, Portuguese (Brazil), and Spanish. Additional languages will be made available soon.
File Name: en_windows_xp_professional_with_service_pack_3_x86_cd_vl_x14-73974.iso
MD5: 5BF476E2FC445B8D06B3C2A6091FE3AA
SHA-1: 66AC289AE27724C5AE17139227CBE78C01EEFE40
CRC: FFFFFFFF
izvor: http://forums.microsoft.com/Te...x?PostID=3281962&SiteID=17
p.s-jedan zanimljiv post http://forums.microsoft.com/Te...x?PostID=3282614&SiteID=17
[ drazenj @ 04.05.2008. 14:16 ] @
Za "petersonic" !
Brate daj download link !? (NE torrent!)
Hvala Dražen
[ petersonic @ 04.05.2008. 17:07 ] @
@drazenj
pa dovoljno sam ti informacija dao 
obrati paznju na
MD5: 5BF476E2FC445B8D06B3C2A6091FE3AA
SHA-1: 66AC289AE27724C5AE17139227CBE78C01EEFE40
CRC: FFFFFFFF
kad skines proveri sa http://www.dominik-reichl.de/download/visualhash.zip ili nekim drugim programom
p.s-pa nam javi kakav je novi win
[ stewuss je @ 05.05.2008. 11:04 ] @
Imam Windows XP pro sa sp2 i nije hteo da instalira sp3, skinuo sam onu preporucenu od strane vas verziju, javlja mi sledecu gresku:
"The core system file (kernel) used to start this computer is not a Microsoft Windows file. The Service Pack will not be
installed. For more information, see Knowledge base article Q327101 at http:\support.microsoft.com."
Imao sam instalirane CashemanXP i TuneUp Utilities 2008 za koje mislim da su do toga doveli, i nakon njihove deinstalacije ista stvar se desava. Kako da resim to sa kernelom?
Hvala unapred!
[ Flash411 @ 05.05.2008. 11:06 ] @
Najvjerojatnije imas prepravljam boot ekran,onaj crni s windows xp logotipom.
Vrati original nazad pa ce raditi 
[ milas @ 05.05.2008. 11:09 ] @
Sta preporucujete za instalaciju SP3 na WinXP sa SP2, da li samo skinuti SP3 i instalirati ili uzeti WinXP sa ugradjenim SP3 i sa njim uraditi reinstall ?
[ stewuss je @ 05.05.2008. 11:21 ] @
Imam to uradjeno, probacu, hvala!
[ stewuss je @ 05.05.2008. 11:51 ] @
To je bio problem. Hvala jos jednom! Jos samo da backup-jem sa Acronisom... Jeli to komplikovano, nisam ranije radio, sada ga skidam.
[ moro @ 05.05.2008. 13:26 ] @
Nije , vrlo je jednostavno.Postoji detaljno uputstvo kako se radi backup i restore.
Predpostavljam da ti je HD podeljen na particije ( ja imam 3 ) i da ces kopiju imidza cuvati na posebnoj -neaktivnoj- particiji.
Ne mozes nista pokvariti, probaj i posle prvog bekapa, to ce ti biti vrlo jednostavno.
Da ne zaboravim , obavezno uradi Bootable Rescue Media Builder- zavisno od verzije koji instaliras- ili na 6 flopia, ili na CD.
To je fantastican program i mogu ga preporuciti svima koji ga jos nisu instalirali.
[ stewuss je @ 05.05.2008. 16:41 ] @
Mali mi je hard i sa samo dve particije da bi na D stavio image C particije. Da li mogu da bekapujem samo foldere tipa Windows, prog. files, My documents ili moram celu particiju?
[ gda616466 @ 05.05.2008. 21:13 ] @
Da li SP3 ima integrisane drajvere za SATA diskove?
Imam laptop sa SATA hard-om (morao sam da isključim u BIOS-u podršku za SATA da bi instalirao XP) i ne mogu da instaliram SATA drajvere sa flopi-ja, a mrzi me da se bakćem i integrišem drajvere sa nLite-om
[ Catch 22 @ 06.05.2008. 10:47 ] @
Windows XP Service Pack 3 RTM Build 5512 jeste finalna verzija i neće se menjati, cela zbrka je nastala zbog korisnika nekih MS softverskih poslovnin paketa, koji nisu kompatibilni sa XP SP3, a ni sa Vista SP1. Zbog navedenih problema su oba SP privremeno povučena sa Windows Update sajta dok se ne nađe rešenje i ne napravi zakrpa za pomenuti softver. XP SP3 / Vista SP1 ostaju nepromenjeni!
PS
*RTM = Released To Manufacturing ("konačna verzija puštena u proizvodnju") i tu nema više izmena...
U prvoj poruci, na početku teme imate više detalja, kao i link za preuzimanje...
Citat: ...incompatibilities discovered in the past several days between an application called Microsoft Dynamics RMS and both Windows XP SP3 and Windows Vista Service Pack 1 will force the company to hold off on releasing the software. Dynamics RMS is a retail-chain-management software for SMBs.
Microsoft said it is putting filtering in place to prevent its Windows Update service from offering both service packs to systems running Microsoft Dynamics RMS. Once that filtering is in place, Microsoft will release Windows XP SP3 to Windows Update and Download Center for users not running the application causing the problem. The company on Tuesday did not say how long putting in filters would take.
Microsoft is recommending that Microsoft Dynamics RMS customers not install Windows XP SP3 or Windows Vista SP1. For more information, those customers should contact Microsoft Customer Support Services, the company said
[ milas @ 06.05.2008. 12:17 ] @
O.K. A koju soluciju preporucujete za instalaciju na postojeci Windows XP SP2, da li uzeti instalacioni disk Windows-a XP sa SP3 i uraditi reinstall ili uzeti samo SP3 i instalirati ga ?
[ moro @ 06.05.2008. 15:39 ] @
Citat: milas: O.K. A koju soluciju preporucujete za instalaciju na postojeci Windows XP SP2, da li uzeti instalacioni disk Windows-a XP sa SP3 i uraditi reinstall ili uzeti samo SP3 i instalirati ga ?
Mozes odmah da instaliras SP 3 na Win XP SP2, ja sam tako uradio i instalacija je prosla bez problema.
Dobro bi bilo da za svaki slucaj prije toga uradis bekap, ako tokom instalacije SP 3 nastanu neke nepredvidjene okolnosti , odnosno problemi.
[ RendeR @ 06.05.2008. 16:11 ] @
U vezi ovog sata problema sa xp-om, i ja isto imam sata2 hdd na kom xp ili 2000 mnogo sporije rade i podizu se u odnosu na vistu ili 2008 ili neke linukse??? Dali je to ono sto bi moglo da mi pravi problem i kako da resim to?
Hdd je: Maxtor 6V160E0
Hvala unapred na odgovorima...
[Ovu poruku je menjao RendeR dana 06.05.2008. u 17:23 GMT+1]
[ kristi1 @ 06.05.2008. 18:57 ] @
Integrisao sam sp3 na windows xp sp2 ispao je 639mb po uputstvu koje je dao Catch 22 i sve je proslo odlicno. Pre toga je bio oko 580mb, student edition.Znaci windows radi ko grom.
[ stewuss je @ 06.05.2008. 19:20 ] @
Ja sam instalirao na postojeci xp sp2 i sve je radilo fino osim sto mi je trosio vise rama nego pre, mozda zato sto sam odmah ubacio i office sp3. Upravo sam vratio bekapovani xp sp2 jer ovi iz sattrakta ne priznaju sp3 kao konacnu verziju (kazu nije zvanicno) pa imaju problema sa dsn serverima (valjda nisam lupio), te nisam mogao na net, kazu kad bude ozvanicena verzija da ce imati podesavanja. Sp3 je normalno mi radio, bez problema za 24h.
[ Boris @ 06.05.2008. 20:02 ] @
Ne znam kako bi sp3 uticao na tvoj net, i zašto ne bi radio. Staviš ista podešavanja kao i na SP2 i treba da šiba. Sad ja ne znam razlog što ne bi radilo na sp3. Ne verujem da ima neke veze sa DNS podešavanjima, možda neki drajveri ne radi ili nešto treće. Jesi ti probao ponovo sve da namestiš kad si instalirao sp3?
[ slemica @ 06.05.2008. 21:48 ] @
evo sta sam ja uradio...
uradio backup potrebnih fajlova sa particije C: (mada tu samo cuvam fajlove na kojima trenutno radim), instalirao XP SP2 , pa IE7 i WMP11 i preko svega toga SP3.. instalacija je prosla bez bilo kakvih problema, posle restarta instalirao drajvere i sve programe koje koristim i evo komp sljaka kao leptir, hvala!!!
[ Burgos @ 06.05.2008. 22:53 ] @
Da li je još neko osim mene primetio da posle instalacije SP3, DHCP klijent bukvalno jede memoriju.. Ali stvarno je proždire..
A bez njega se ne može, tj. bar ja :(. Tako da... SP2 mati.
A evo još malo informacija o tome:
http://forums.microsoft.com/Te...x?PostID=1581676&SiteID=17
Citat: I've also encountered this problem with XP SP3 RC1 (3264.) After installing it the SVCHOST.EXE process that hosts all of the netsvcs services would gradually start eating memory. It was continually rising in memory usage over the day until eventually it crashed the PC. A reboot would temporarily fix it but then it started eating memory again.
You could see the memory usage rising by watching it in task manager. I too found stopping / disabling the DHCP Client service fixed the problem but upon further investigation I realised its not the DHCP Client itself to blame. It's due to the fact when you disable the DHCP Client service you lose network connectivity if you were dynamically assigned an IP. If you assign a static IP to your network adapter after disabling the DHCP Client service then the memory usage starts rising again.
Never did find a way of fixing this and ended up uninstalling SP3 RC1 and rolling back to SP2 as it was causing serious problems.
Cheers
Craig
[ Boris @ 07.05.2008. 01:09 ] @
Moram
Moram pogledati malo oko ovoga na drugom kompu gde mi je sp3, pa ću da javim. Koliko brzo pumpa memoriju?
Edit: Pogledao sam na sp3 imam jedan svchost od 30mb, ali imam i na sp2 jedan od 25mb, što mu dodje na isto, oba rade skoro ceo dan... Tako da ne mi se čini i da ne "jede" memoriju. Aj' još neko nek pogleda.
[ SASA M. @ 07.05.2008. 05:49 ] @
Izgleda da jeste konacan, win update mi je pre 4-5 sati ponudio da ga ugradi, Kako predvidja, instalacija od 65 do 300mb. Ne znam dokle je stigao, za sada ne prijavljuje da je zavrsio. 
[ luaay @ 07.05.2008. 09:32 ] @
nisam profesionalac u windowsu radim samo regularne stvari brousiram net,odigram koju igricu kao Max payne ili GTA i to je to.malo me zamaraju non stop ti updejtsi i slicno sad sam dobio obavestenje da je stigao taj famozsni pack 3 koji je tezak i do 160mb.da li mi tako nesto zaista treba i jel neophodno??ili mogu mirno da spavam sa ovim?
hvala svima
[ Boris @ 07.05.2008. 12:42 ] @
@luaay
ako imash dobar net skini ne košta te ništa, a sa stanovišta sigurnosti je svakako bolje.
PS.
Pretpostavljam da je:
http://www.microsoft.com/downl...e1555d4f3d4&DisplayLang=en
isti fajl kao i ovaj koji smo mogli skinuti pre ovog prvog:
http://download.windowsupdate....ca421e116cd4c03e2300ebfde4.exe
???
Catch 22 ti znash sigurno...
[ Agent Smit @ 07.05.2008. 12:52 ] @
3(po 2 u jednom) pitanja:
da li će da prihvati na nelegalnom XP SP2, tj. da li traži validaciju XP-a na kraju??
da li ga uopšte instalirati?šta konkretno donosi?
šta će biti ako se ostavi SP2?
[ Miroslav Jeftić @ 07.05.2008. 12:55 ] @
Mislim da ne traži validaciju, inače ga ne bi mogao ni skinuti bez validacije. Donosi nove zakrpe, kao i svaki SP, ali ništa što ćeš "golim okom" videti.  Šta će biti ako se ostavi SP2? Ništa. 
[ Catch 22 @ 07.05.2008. 12:59 ] @
Trebalo bi da jeste isti SP3 Build 5512 (RTM), lično nisam skidao sa ovog novog linka pošto nije bilo potrebe ;)
[ Milan Gligorijevic @ 07.05.2008. 13:42 ] @
[ Mister Big Time @ 07.05.2008. 15:21 ] @
Pojavio se i na automatic update-u :)
Size: 66.9 MB - 316.4 MB
Windows XP Service Pack 3 (SP3) is an update to Windows XP that addresses key feedback from our customers and is a cumulative update that includes all previously released updates for Windows XP, including security updates. Windows XP SP3 contains a small number of new updates and should not significantly change the Windows XP experience. After you install this item, you may have to restart your computer.
More information for this update can be found at http://support.microsoft.com/kb/936929
[ Agent Smit @ 07.05.2008. 18:25 ] @
Meni je na poslu ponudio jutros da ga instalira...he
[ calexx @ 07.05.2008. 19:43 ] @
Ja sam jutros restartovao sa diska na kome je XP i otišao na update sajt. Predložio mi je da instaliram SP3, prvo je nabacio novi WGA pa onda nastavio sa skidanjem i instalacijom. Danas sam pročitao i da je nekome tražio da posle restarta ponovo uradi aktivaciju ali meni to nije tražio.
[ Mister Big Time @ 07.05.2008. 21:13 ] @
Sta, WGA obavezno trazi pre instalacije? Dobro, nema problema imamo oridiznale :P
[ calexx @ 07.05.2008. 21:25 ] @
Pa ne znam, ja taj XP retko koristim, možda je neki stariji WGA. Sve ovo se odnosi na update sa sajta, ne na klasičnu instalaciju, lakše mi je ovako iako sam i SP3 jutros pokupio. Ono sam napisao pošto je bilo pitanje vezano za validaciju.
[ Miroslav Jeftić @ 07.05.2008. 21:28 ] @
Ako ideš preko sajta naravno da ćeš pokupiti wga pošto je on uvek u Critical updates, nikad Recommended. 
[ Catch 22 @ 08.05.2008. 03:50 ] @
Čitajući trazne komentare povodom zvaničnog objavljivanja SP3, naišao sam i na interesantan podatak da Microsoft ne planira pojedinačnu prodaju XP diskova sa integrisanim SP3.
Distribucija SP3 integrisanih diskova će ići isključivo u vidu OEM verzija (proizvođačima računara) i Volume Licence verzija za velike firme (tzv. "Corporate Edition"). Individualni kupci će i dalje moći da kupe samo XP SP2.
Ovo se verovatno uklapa u od ranije poznati plan Microsofta da krajem sledećeg meseca (30.06.2008) i zvanično prestaje proizvodnja i distribucija Windows XP operativnog sistema.
[ zzmakii @ 08.05.2008. 13:34 ] @
Na novom računalu, na desktopu, u donjem desnom uglu mi piše :
Windows XP Professional
Build 2600.xpsp.080212-0005 (Service Pack 3, v.3311)
Da li je to pravi XP-SP3 ?
[ Miroslav Jeftić @ 08.05.2008. 13:40 ] @
Nije, to je beta.
[ drvlada75 @ 08.05.2008. 14:05 ] @
Evo, pre sat vremena instalirao sam verziju sa Windows Update sajta : Version = "5.1.2600.5512 (xpsp.080413-2111)"
Nisam imao apsolutno nikakvih problema.
[ pera_konjevic @ 08.05.2008. 14:37 ] @
Da li neko zna sta je ovo:
Windows XP Service Pack 3 (x86) - CD (English) from MSDN
en_windows_xp_service_pack_3_x86_cd_x14-60489.iso (544.86 MB)
?
[ maximilijan0 @ 08.05.2008. 22:43 ] @
Windows XP Service Pack 3 - ISO-9660 CD Image File
Quick Details
File Name: xpsp3_5512.080413-2113_usa_x86fre_spcd.iso
Da li je ovo WINDOWS XP sa servis pakom 3, to jest, instalacija, da ne moramo više da instaliramo Windows XP Service Pack 2, pa zatim Service Pack 3?
[ rainbow6 @ 08.05.2008. 23:04 ] @
Da li je bezbedno ukloniti 'ServicePackFiles' u Windows direktorijumu posle instalacije SP-a 3 i cemu on konkretno sluzi? c:\windows\$NtServicePackUninstall$ sam odmah obrisao i posle ga izbacio i iz Add/Remove-a...
[ Cileinteractiv @ 09.05.2008. 00:36 ] @
Bezbedno je. O tome je već pisano na predhodnim stranama ove teme (3,4) Pratio sam temu nekoliko dana i instalirao SP3, sve je ok. Po preporukama sa ove teme nakon instalacije SP3 olakšao sam sistemski disk za oko 500MB nepotrebnih fajlova i foldera u C:\WINDOWS.
[ Catch 22 @ 09.05.2008. 01:36 ] @
Citat: maximilijan0: Windows XP Service Pack 3 - ISO-9660 CD Image File
...
Da li je ovo WINDOWS XP sa servis pakom 3, to jest, instalacija, da ne moramo više da instaliramo Windows XP Service Pack 2, pa zatim Service Pack 3?
Nije!
Citat: This file is a CD image file for users who wish to create an update CD for Windows XP Service Pack 3, for example for offline installation by administrators.
...
DO NOT CLICK DOWNLOAD IF YOU ARE UPDATING JUST ONE COMPUTER: A smaller, more appropriate download for individual users is now available on Windows Update. The best way to ensure you get Windows XP Service Pack 3 is by turning on the Automatic Updates feature in Windows XP. You can use our step-by-step instructions or, if you prefer, let us do it for you.
[ Mrki brk @ 09.05.2008. 02:10 ] @
Ljudi pomagajte, instalirao sam SP3 preko SP2 i sve je islo ok, jedino vise nisam mogao da koristim internet. Tj., skype, xfire i multiplayer igre rade kao i update nod32 ali ne mogu da surfam i skidam mejlove!? Sve sam probao - pokretao servise i sl ali dzaba. Imam dinamicku adresu (kabl. internet) i win jednostavno nece da je dodeli (a neki net programi i dalje funkcionisu). Inace probao sam firefox i IE6 (IE7 nisam instalirao uopste). Tako da sam morao da uninstall sp3 i onda je sve proradilo. Jel imao neko slican problem? A taman sam planirao da reinstaliram win sa sp3 - posle ovoga me je strah :)
[ Catch 22 @ 09.05.2008. 02:12 ] @
Jel koristiš Windows Firewall ili neki drugi?
[ Mrki brk @ 09.05.2008. 02:32 ] @
Ma skinuo sam firewall, imao sam samo nod32. Koristio sam Comodo nekada i probao Online Armor ali kao sto rekoh uninstalirao sam fw a windows-ov bio ugasen.
Da li ce sve da bude ok ako instaliram fresh windows? Ionako sam planirao to u skorije vreme.
[ Catch 22 @ 09.05.2008. 03:28 ] @
@Mrki brk: Čini mi se da sam video na nekom forumu opis sličnog problema, ako pronađem konkretan odgovor postaviću link...
PS
Za ljubitelje nLite izašla je konačno verzija nLite v1.4.5 Final: preuzmite odavde
Uživajte u slipstreamingu i kastomizaciji SP3
[ rainbow6 @ 09.05.2008. 07:26 ] @
Da, ali niko nije spomenuo da li sme da se obrise folder 'ServicePackFiles' u Windows direktorijumu i cemu on sluzi, o tome nije bilo reci! Da li moze neko da mi kaze? Hvala unapred!
[ Cileinteractiv @ 09.05.2008. 11:02 ] @
Citat: rainbow6: Da, ali niko nije spomenuo da li sme da se obrise folder 'ServicePackFiles' u Windows direktorijumu i cemu on sluzi, o tome nije bilo reci! Da li moze neko da mi kaze? Hvala unapred!
E, u pravu si bilo je samo reči o Uninstal folderima. 'ServicePackFiles' ne sme da se briše, tu su raspakovane sve zakrpe i update-ovi. Kod mene taj folder ima veličinu od oko 600 MB a ceo 'Windows' je 2,2 GB.
[ rainbow6 @ 09.05.2008. 11:14 ] @
Neko kaze da i moze da se obrise, da su Windowsu retko potrebne stvari odatle a da kada mu zatreba, navodno ce traziti CD ako je ovo obrisano. Ne znam, bas me nervira taj folder... Rado bi ga obrisao... Znam da sam pre dok sam sa SP1 presao na SP2 njega obrisao i da sam godinu i nesto dana furao bez toga i sve je radilo kako treba pa sada ne znam da li da to ponovo uradim...
[ djyova @ 09.05.2008. 12:46 ] @
Da li je neko probao ove Microsoft-ove "neobradjivane" verzije XP-a, u koje je vec integrisan SP3?
http://msdn.microsoft.com/en-u...etails/default.aspx?pm=p%3a140
[Ovu poruku je menjao djyova dana 09.05.2008. u 13:57 GMT+1]
[ srdjan milic @ 09.05.2008. 13:08 ] @
Pozdrav,
Meni vec nedelju dana stoji mogucnost da izvrsim Update moga Windows XP SP2 sa service pack 3 kroz Live Update, cak me i opominje svaki dan da instaliram taj update :)
Takodje, posto sam mislio da rucno skinem SP3 i pokusam da integrisem u samu instalaciju WinXP sp2 koju imam, isao sam juce na site microsofta i postoji jos uvek mogucnost da se skine service pack 3....
Da li teraju korisnike da predju na Vistu, nisam siguran, ali vec polako vidim kako neki proizvodjaci hardware teraju korisnike. Jednostavno ako posetite HP site i pokusate da update driver za neki od laptopova pod XP bicete strasno iznenadjeni, jer su prestali da pruzaju podrsku.
Voleo bih da vise proverim kakvu stabilnost pruza SP3 i da li izaziva nekompatibilnosti bilo koje vrste.....Da li se u njemu dobija i IE7 i WMP 11 ili koji vec....
Milic Srdjan
[mod] Obrisan deo poruke u kome se odgovara na poruku, koja je takođe obrisana
[Ovu poruku je menjao Catch 22 dana 09.05.2008. u 15:00 GMT+1]
[ Catch 22 @ 09.05.2008. 13:25 ] @
^ Moli bih Vas, kao i ostale učesnike ove teme da prethodno pročitate ranije komentare u ovoj temi i da ne pitate ponovo iste stvari na koje je već precizno odgovoreno više puta.
=============================================================================
SP3 FAQ:
- SP3 FINALNA VERZIJA JE ZVANIČNO PUŠTENA NA WINDOWS UPDATE SAJT, PRIČA O ODLAGANJU VIŠE NE VAŽI!
- ZVANIČNA VERZIJA I LINKOVI ZA PREUZIMANJE SE NALAZE U PRVOJ PORUCI NA POČETKU OVE TEME
- DODATNI HOTFIX ZBOG KOJEG JE PRVOBITNO BIO ODLOŽEN SP3 JE POTREBAN SAMO AKO STE KORISNIK MS DYNAMICS RMS-a (AKO NISTE SIGURNI DA LI STE KORISNIK TE APLIKACIJE, BUDITE SIGURNI DA NISTE)
- IE7 i WMP11 NISU UKLJUČENI U SP3
- SP3 JE KUMULATIVAN UPDATE I MOŽE DA SE INSTALIRA NA BILO KOJU VERZIJU WINDOWS XP
- LINKOVI NA MSDN SU ISKLJUČIVO ZA NJIHOVE PRETPLATNIKE (NE DA NIJE DŽABA NEGO JE PAPRENO SKUPO!)
- MS NEĆE PUŠTATI U PRODAJU XP SP3 INSTALACIONE DISKOVE (OSIM OEM i VOLUME LICENCE VERZIJA, KOJE NISU NAMENJENE INDIVIDUALNIM KUPCIMA)
- UNINSTALL FAJLOVE U WINDOWS DIREKTORIJUMU MOŽETE DA OBRIŠETE AKO SMATRATE DA VAM MOGUĆNOST DEINSTALACIJE SP3 VIŠE NIJE POTREBNA
- CD ISO FAJL KOJI SE NUDI NA MS DOWNLOAD NIJE BUTABILNI INSTALACIONI DISK ZA INSTALACIJU OS-a
- PRODAJA I DISTRIBUCIJA WINDOWS XP INDIVIDUALNIM KUPCIMA (SVE VERZIJE) ZVANIČNO PRESTAJE 30.06.2008
=============================================================================
U cilju održavanja preglednosti teme sve buduće poruke, u kojima se citiraju kojekakve zastarele ili nepotvrđene vesti, će biti automatski obrisane kao off topic!
Ovo se posebno odnosi na "najnoviju vest" o odluci MS da odloži postavljanje SP3 na Windows Update sajt!
Ceo slučaj je već detaljno objašnjen u ovoj temi, više puta u poslednjih nedelju dana i nema potrebe da se tema spamuje citiranjem zakasnelih vesti sa raznih domaćih sajtova, noviskih agencija i ostalih "IT stručnih izvora".
Pročitajte prvo temu, pa ako imate nekakav konstruktivan komentar postavite ga ovde da ne bih bio prinuđen da je privremeno zaključam
Pozdrav svim dobronamernim učesnicima teme
Moderator
[Ovu poruku je menjao Catch 22 dana 09.05.2008. u 14:47 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao Miroslav Jeftić dana 09.05.2008. u 15:02 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao Catch 22 dana 10.05.2008. u 04:55 GMT+1]
[ rainbow6 @ 09.05.2008. 13:57 ] @
Dajte konkretne reci o ovom folderu 'ServicePackFiles' u Windows direktorijumu i cemu on sluzi, o tome nije bilo reci! Neka neko da pravo objasnjenje o ovome? Hvala!
[ Milan Gligorijevic @ 09.05.2008. 14:03 ] @
Sad sam gledao i nisam našao folder ServicePackFiles na windows-u gde je integrisan SP3. Po tome verovatno možeš da ga obrišeš.
[ Catch 22 @ 09.05.2008. 14:03 ] @
Citat: rainbow6: Dajte konkretne reci o ovom folderu 'ServicePackFiles' u Windows direktorijumu i cemu on sluzi, o tome nije bilo reci! Neka neko da pravo objasnjenje o ovome? Hvala!
Ako te baš mnogo nervira prebaci ga na neki CD kao backup pa ga onda obriši...
[att_img]
[ rainbow6 @ 09.05.2008. 14:07 ] @
Cemu sluzi taj folder, sta je tu smesteno? On se pojavljuje samo kada se instalira SP. Sta moze da se uradi da mi se on ne pojavi ili ako bi imao CD sa integrisanim SP3, da li bi moglo nesto da se uradi da predjem na SP3 bez pojave tog budjavog foldera koji zauzima mesto a gde su podeljena misnjenja oko njegove potrebe i brisanja.
[ djyova @ 09.05.2008. 14:22 ] @
Ako se nesto od gore navedenog odnosilo i na moju poruku, stvarno ne znam zbog cega!?
Lepo sam pitao da li je neko probao originalnu microsoft-ovu verziju sa SP3, i da li ima neke razlike izmedju te i verzija u koju se slipstream-uje SP3. Ono sto sam ja video je to da je u tim verzijama vec integrisan WMP i IE. Odnosno integrisani su samo u verzije koje u nazivu nemaju slovo N. Verzije sa slovom "N" su predvidjene za evropsko trziste, gde im je zbog poznate presude o monopolu zabranjena integracija ovih komponenti.
Originalna integrisana verzija mozda i jeste predvidjena samo za pretplatnike i mozda mnogo kosta, ali mi onda nije jasno zasto su uopste postavili SHA1 hash-eve tih ISO fajlova? Svako ko se bar malo razume u pretrazivanje ce moci da pronadje bas te "originalne" imidze diskova negde na netu. Bas me cudi ovo oko hash-eva. Po meni je to isto kao da su dali direktan link do torrenta ili rapidshare-a sa tim fajlovima.
[ mikoni @ 09.05.2008. 20:17 ] @
Jedno iskustvo koje može biti moj propust u proceduri instalisanja SP3 ili od koristi onima kojima se desi isti slučaj da u svakom slučaju pre nego što krenu u ovu ambicioznu akciju iskoriste Acronis ili Ghost.
Za bolje razumevanje nekoliko reči o osnovnoj konfigraciji na kojoj mi se to desilo: Mb GA-8IPE1000-G, CPU Celeron 2,8 MHz, VGA ATI Radeon 9600 XT, Monitor Samsung 223bw ( povezan sa grafičkom preko DVI izlaza ) i sve to radi pod WinXP Pro sa SP3 ( 3244 ).
Sa MS site-a skinem finalnu verziju SP3 (veriziju koju je Catch 22 naveo ).
Prvi pokušaj: deinstaliram SP3 ( 3244 ) i instaliram finalnu i sve je to radilo dok nisam uradio restart, ponovo startovao XP i naleteo na problem sa grafičkom i monitorom - sistem ne vidi grafičku i monitor - dodelio im je proizvoljna obeležja ( rezoluciju do max 1280 x 768 ). Nije mi dozvolio da reinstaliram drivere ni stare ni nove ( poruka: grafička i monitor nepoznati, instalacija inkompatibilna )
Međukorak: Akronisom uradim restore
Drugi pokušaj: na već instalirani SP3 ( 3244 ) istaliram finalnu i sve se isto desilo kao i kod prvog pokušaja.
I opet Aconis.
Pretpostavljam da je u pitanju problem sa DVI izlazom. Možda grešim, ali kao iskustvo, može biti korisno.
Pozdrav, Mikoni
[ nvukelic @ 09.05.2008. 21:11 ] @
Citat: Ljudi pomagajte, instalirao sam SP3 preko SP2 i sve je islo ok, jedino vise nisam mogao da koristim internet. Tj., skype, xfire i multiplayer igre rade kao i update nod32 ali ne mogu da surfam i skidam mejlove!? Sve sam probao - pokretao servise i sl ali dzaba. Imam dinamicku adresu (kabl. internet) i win jednostavno nece da je dodeli (a neki net programi i dalje funkcionisu). Inace probao sam firefox i IE6 (IE7 nisam instalirao uopste). Tako da sam morao da uninstall sp3 i onda je sve proradilo. Jel imao neko slican problem? A taman sam planirao da reinstaliram win sa sp3 - posle ovoga me je strah :)
I meni se desava slicna stvar nakon instalacije SP3. Naime, kad ukljucim komp, ikonica mrezne veze (LAN) preko koje mi je vezan ADSL ruter postoji u system tray-u, neki programi kao sto je ESET SS mogu da pristupe internetu, ali firefox, IE, Orbit downloader ne mogu. Tek kad disable-ujem konekciju, pa je opet enable-ujem, onda sve radi ok. What's the catch?!
[ Catch 22 @ 09.05.2008. 22:43 ] @
Citat: mikoni:Pretpostavljam da je u pitanju problem sa DVI izlazom.
Ne verujem da ima veze sa DVI, pošto i sam koristim DVI (Sony monitor) i nikakvih problema nisam imao. Pre će biti problem u toj beta verziji koja je prethodno bila instalirana...
Da li si pokušavao da uključiš prikaz skrivenih stavki u Device Manageru i da pobrišeš / deinstaliraš neaktivne fantomske stavke?
@nvukelic: Da li je ADSL ruter vezan preko USB ili preko LAN kabla?
[ Agent Smit @ 09.05.2008. 23:09 ] @
znači ode XP u istoriju lagano,,,šmrc
[ nvukelic @ 09.05.2008. 23:28 ] @
Citat: @nvukelic: Da li je ADSL ruter vezan preko USB ili preko LAN kabla?
LAN
[ Mirko BGD @ 10.05.2008. 01:04 ] @
imam problem sa instalacijom
prvo sam skinuo img i narezao medjutim izbaci mi gresku, onda pomislih sigurno je neki trip u skidanju i skinuh ponovo ali ovaj put ne .img nego instalacioni fajl i dobih istu gresku
znaci kad pokrenem instalaciju ide i dodje do nekle i stane i pri tom mi izbaci sledece:

[ Catch 22 @ 10.05.2008. 04:12 ] @
@nvukelic: Možda ćeš izvor problema pronaći u donjem opisu:
Citat: The service pack should offer a number of enhancements over the current version of the OS, which Microsoft is phasing out after June 30th. It includes all updates issued since Windows XP Service Pack 2 was released in 2004, and some new elements.
Among them: A feature called Network Access Protection that's borrowed from the newer Windows Vista operating system. NAP automatically validates a computer's health, ensuring that it's free of bugs and viruses before allowing it access to a network.
Windows XP SP3 also includes improved "black hole" router detection -- a feature that automatically detects routers that are silently discarding packets. In XP SP3, the feature is turned on by default, according to Microsoft.
[ nvukelic @ 10.05.2008. 22:26 ] @
Citat: Catch 22: @nvukelic: Možda ćeš izvor problema pronaći u donjem opisu:
Pa, mozda, kad bih znao kako da pronadjem i onemogucim te dve stvarcice. NAP sam pronasao u Services (ako je to to), i disable-ovao sam ga, pa cemo videti pri sledecem restartu sta se dogadja. A black hole detection... e tu bi mi trebala pomoc :-).
[ mikoni @ 10.05.2008. 23:29 ] @
Izvinjavam se Vladi što tek sada odgovaram na njegov post.
Kod prvog pokušaja mi nije palo na pamet da pogledam Device Manager jer sve do restart-a bilo u redu ( zaboravio sam da napomenem da posle butovanja i prolaza Windows log dobrodošlice monitor je ostao CRN ).
E, kod drugog pokušaja pogledam u Device Manager a u Display Adapters umesto ATI Radeon..... piše nepoznati device. Ostalo znate. Moguće je da je u pitanju problem sa beta verzijom.
Da mi se ovo ne ponovi napravio sam boot WinXP sa SP3 ( tačno je ispalo 624 Mb ). Test na virtuelnom je prošao bez problema, nadam se da će i na serveru.
Hvala Vladi na uputstvu za integrisanje sp u os i na postu.
Pozdrav, Mikoni
[ Danilo Cvjeticanin @ 11.05.2008. 08:48 ] @
hmm,veoma cudno. U firmi gde su licencirani racunari, u nasem slucaju windowsXP PRO, juce je automatski odradio update na sp3, ali samo nekih 100mb!!! Kako je to moguce??
[ nvukelic @ 11.05.2008. 10:45 ] @
Verovatno zato sto je racunar dobijao redovan update pa nije bilo neophodno instaliranje vec instaliranih zakrpa, odnosno njihov download. To je bar moja pretpostavka.
[ Catch 22 @ 11.05.2008. 11:53 ] @
^ Upravo tako, jer preko Windows Update je sledeći slučaj:
Citat: Size: 66.9 MB - 316.4 MB
[ zzmakii @ 11.05.2008. 13:01 ] @
Uradio sam slipstream WinXP-SP2 sa SP3 i dobio bootable ISO file cca 641 MB.
Kako sada uraditi boot sa USB sticka 1 GB ?
[ Catch 22 @ 11.05.2008. 17:37 ] @
^ Pitanje je malo nejasno, ali pogledaj ovde:
Instalacija Windowsa sa USB Flash-a
Uputstvo za instalaciju Windowsa sa USB Flash-a, za računare koji nemaju optički uređaj
Instalacija Windowsa na eksterni USB2 drive
Uputstva za instalaciju Windowsa na eksterni USB2 drive
[ moro @ 11.05.2008. 20:18 ] @
Citat: Catch 22: ^ Upravo tako, jer preko Windows Update je sledeći slučaj:
Ako je tako onda ispada da bi bilo bolje deinstalirati SP 3 i pustiti Automatic WU da updejtuje komp.
Tako bi se onda dosta prostora na HD-u ustedelo.
Ali zvuci mi nelogicno da SP 3 nije prilikom instalacije detektovao ranije instalirane patcheve i izbegao svako dupliranje.
[ rainbow6 @ 11.05.2008. 21:33 ] @
Ma sve je to u redu, nego me nervira sto kada instaliras cist sistem da sve radi savrseno, a kada ga updatujes sa nekim SP-om, on instalira 1000 gluposti, pa onda ubaci onaj uzasti ServicePackFIles u Windows direktorijumu i slicno. To su najvece mane prelaska na neki SP. Nije to kao kada instaliras sa CD od nule. Sve je ovo apusrd i zamlacivanje. To su morali malo bolje da rese, SP treba da se ponasa kao najobicnija zakrpa a ne da ti napravi mnogo vise nepotrebnih foldera i gluposti nego kada bi taj isti SP podigao sa Windowsom koji bi instalirao od nule.
[ wintesla @ 11.05.2008. 23:11 ] @
Ima li ko ideju
krenem update preko windows update
Skinuo je SP3
i kad krene instalacija posle nekih 3-4 minuta dobijam poruku ,,AN internal errpr occured" i prekida instalaciju
I tako vec jedno 15 puta i nikako da instaliram.
St mi je ciniti?
Preko windows update velicina SP3 je 66 mb.
[ rainbow6 @ 11.05.2008. 23:24 ] @
Evo ti resenje problema na ovoj adresi... http://support.microsoft.com/kb/949384/
[ wintesla @ 11.05.2008. 23:56 ] @
Nece
Nasao sam da je moj 3 slucaj, ali ne pomaze.
Skinuo sam update i sada pokrecem njega lai nista
Opet isto
[ icobh @ 12.05.2008. 00:07 ] @
Mene ovaj SP3 već polako nervira i mislim da se vraćam na SP2. Ima nekoliko stvari koje me trenutno nerviraju:
1. BSOD, već par puta, doduše zbog drajvera ali sa tim je na SP2 sve bilo ok...
2. Explorer drkene, nestanu ikonice, nestane Quick Launch...
3. Avast! se nešto buni...
4. Firewall se buni...
5. Ni traga o tim velikim optimizacijama, negdje osjetno čak i usporavanje...
...
Trenutno sam zaboravio ili mi ne iskače, ali ima 10 stvari sigurno. Prva odmah što je bila, tj. prije instalacije je, da se odbio instalirati iz Win98 a tu kombinaciju sam uvijek koristio, zato sam imao čak i par pogodnosti, ali eto, sad nisam uspio...
Mislim, nisam ni očekivao ružičastog slona, ali ipak je ovo za mene malo razočarenje...
[ Catch 22 @ 12.05.2008. 01:49 ] @
Citat: icobh:Trenutno sam zaboravio ili mi ne iskače, ali ima 10 stvari sigurno. Prva odmah što je bila, tj. prije instalacije je, da se odbio instalirati iz Win98 a tu kombinaciju sam uvijek koristio, zato sam imao čak i par pogodnosti, ali eto, sad nisam uspio...
Mislim, nisam ni očekivao ružičastog slona, ali ipak je ovo za mene malo razočarenje...
????!!!!!!!!!! Jel ti to ozbiljno?
Onda jedino da probaš iz Win95, slon će da se pojavi sigurno, a iz Win3.11 mora biti i ružičast!

[ Catch 22 @ 12.05.2008. 04:12 ] @
Evidentiran je mogući problem sa instalacijom SP3 na AMD konfiguracijama (beskonačno restartovanje!!!):
Citat: Installing Windows XP Service Pack 3 sends some PCs into an endless series of reboots, according to posts to a Microsoft support forum.
Jesper Johansson, a former program manager for security policy at Microsoft Corp. and a prominent Windows blogger, has worked with users to tentatively identify the problem as involving only machines using processors from Advanced Micro Devices Inc.
Messages from frustrated users began accumulating on the XP SP3 support newsgroup Wednesday, just a day after Microsoft released the update to the general public.
[ icobh @ 12.05.2008. 08:43 ] @
@Catch 22
Najozbiljnije! Znaci, prvo instaliram win98 i uradim upgrade na XP. Zato nikad nisam imao problema sa kompaktibilnosti starih programa a i mogao bih reci da sam imao pokoju opciju vise nego u clean XP.
SP2 sam mogao instalirati na ovaj nacin ali SP3 nece. I SP3 pravi bruku drugih problema.
[ Miroslav Jeftić @ 12.05.2008. 08:45 ] @
Mislim da niko tako više ne instalira.  Ali dobro, ako ti tako više odgovara onda najbolje da ostaneš na SP2 i da ni ne prelaziš na SP3. 
[ Mrki brk @ 12.05.2008. 13:53 ] @
Evo da javim da sam instalirao cist win sa sp3 i opet me muci ista muka (ne mogu da surfam). Inace u podesavanju za local area conn - network conn details DNS server i WINS server ne preuzimaju adrese automatski vec su prazna polja. Od mog komsije sam uzeo adrese pa sam manuelno podesio konekciju i sada trenutno radi net, ali dokle ce ne znam, posle restarta ili gasenja modema mozda nece :( Jel zna neko ovde da mi pomogne kako da mi sve proradi (imam dinamicku adresu i kabl internet i trebalo bi sve na auto da radi).
[ Emil Ranc @ 12.05.2008. 14:58 ] @
Citat: icobh:Najozbiljnije! Znaci, prvo instaliram win98 i uradim upgrade na XP.
Hehe  za ovako nešto čujem prvi put  Kakve to prednosti ima ovako instalirani XP? Daj konkretne primere!
Slično bi bilo kako kad bi rafinaciju sirove nafte u bezolovni radili u rezervoaru automobila
Elem, na moj izmučeni dve godine stari XP instalirao sam nekidan ovaj SP3. Za sada sve radi ok, ne primećujem ama baš nikakve promene. No, primetio sam da nisu promenili naziv naše nam države - i dalje stoji Serbia & Montenegro  (ovo je bilo ubačeno u SP2, pre toga je stajalo "Yugoslavia")
[ avlijas @ 12.05.2008. 18:58 ] @
Instalirao sam service pack 3 na Win XP Pro.U pitanju je stara masina AMD Duron 1,2 Gh.Sve je proslo kako treba i osjetio sam poboljsanja.E sad, danas je dosla nova masina sa Duo 2 Core E4600 itd,itd.Dali da se usudim da stavim SP3 na ovu masinu,a uz to imam Audigy i SkyStar2 kartice?
Unaprijed zahvalan na odgovorima.
Pozdrav.
[ fLuXx @ 12.05.2008. 20:03 ] @
Ja sam instalirao sp3 na svoju pomalo staru instalaciju winxp pro sp2, sve je super proslo, ali nekih ozbiljnijih poboljsanja nisam osetio. No, pretpostavljam da su vecina stvari u SP3, ustvari samo sigurnosne i druge zakrpe, koje poboljsavaju stabilnost i sigurnost sistema, sa kojima ja iovako nisam imao problema
@avlijas
Sto ne bi probao, nista te ne kosta. Masina ce samo bolje raditi. A ako iz nekog razloga ne uspe, uradi 'system restore', pa ces vratiti na staro. Mada, ne verujem, ja sam do sada instalirao SP3 na 3 masine (jedna veoma slicna toj tvojoj konfiguraciji) i sve je proslo bez problema. Probleme sa drajverima ne bi trebalo da imas, ako ti je do sada radilo sa SP2 (koji je u odnosu na SP1 imao mnogo nekompatibilnosti). Naprosto, 99% stvari, ako je radilo ranije, radice i sada.
[ bugsu @ 12.05.2008. 20:11 ] @
Citat: Catch 22: Evidentiran je mogući problem sa instalacijom SP3 na AMD konfiguracijama (beskonačno restartovanje!!!):
AMD i Intel konfiguracije s kojima je stigao OEM XP ...
[ frogman @ 12.05.2008. 21:59 ] @
Pomocu nlite mozes da uradis slipstream net frameworka koji nije integrisan u sp3 po defaultu
http://www.nliteos.com/
[ m4rk0 @ 13.05.2008. 13:38 ] @
Zasto je sp3 u iso verziji za skoro 250 MB veci od sp3 u exe varijanti ?
[ Emil Ranc @ 13.05.2008. 14:02 ] @
Kompresija.
[ icobh @ 13.05.2008. 18:59 ] @
Zato što u taj iso je upakovano još par stvari...
[ BG_HIGHLANDER @ 14.05.2008. 18:56 ] @
Sto se tice SP3 savetujem oprez.
Ja sam ga instalirao na novom kompu i zablokirao mi je sve zivo. Na primer cim bih pokusao da aktiviram dial up konekciju, sve bi se "smrzlo" i onda samo resetovanje pomaze.
Ne znam zasto je bilo tako ali posle sam instalirao 64-obitni Windows i sve radi. Nije munja kakvu sam ocekivao ali je stabilan.
[ Cileinteractiv @ 14.05.2008. 22:51 ] @
Meni je sve tako ok posle instalacije SP3 da sam obrisao Ghost od WinXp SP2 koji sam napravio neposredno pre instalacije SP3. Opet kazem, toliko je sve ok da sam uradio Ghost sa SP3 varijantom i miran sam jos par godina 
[ DrMilengele @ 16.05.2008. 00:48 ] @
I ja sam sa zebnjom instalirao SP3 dobijen od drugara...i dok se instalirao sumnjao sam u dobar ishod jer su mi stalno bili pred ocima postovi sa ove teme tipa zapucavanje,reinstalacija...jer mi je XP vec poduze na kompu sa gomilom instaliranih programa...
Na moje prijatno iznenadjenje sve je proteklo ok i posle restarta sve ocigledno brze radi,pogotovo je uocljivo u igrama,dizanju sistema i otvaranju aplikacija...ma u svemu...
Verovatno je caka u verziji,posto nekima prodje ok nekima ne....
Ja sam instalirao: Microsoft.Windows.XP.Service.Pack.3.RTM.Build.5512-STaNDaLONE
Pozzz
[ bane_r @ 16.05.2008. 02:50 ] @
Upravo sam izvrsio system restore posle instalacije sp3. Komp je generalno radio brze, ali sam ostao bez interneta, router radi ali nema prometa, windows firewall van kontrole, svi checkboxovi posiveli. Iz bezbednosnih razloga firewallom upravlja "group policy"?!?!?!.
Hocu svoj komp natrag, dakle system restore i sve je ok.
SP3 downloadovan danas sa microsofta.
[ DrMilengele @ 16.05.2008. 03:04 ] @
Citat: bane_r: Upravo sam izvrsio system restore posle instalacije sp3. Komp je generalno radio brze, ali sam ostao bez interneta, router radi ali nema prometa, windows firewall van kontrole, svi checkboxovi posiveli. Iz bezbednosnih razloga .......
Da li si posle setup-a SP3 i njegovog default restarta ponovo restartovo komp? I meni je brljavio,pogotovo sa IE,ali posle ponovnog restarta sve savrseno funkcionise...
Imamo 3 kompa u kuci,na sva tri se desila slicna stvar posle instalacije SP3,ali posle ponovnog restarta na sva 3 sve super radi...
[ bane_r @ 16.05.2008. 13:09 ] @
Da , restartovao sam ali ista prica.
Pomoglo je nesto drugo, posle instalacije sp3, nod32 v3xxx mi je ukljucio web acces protection i automatic filtering u personal firewallu. Posto sam sve to pogasio dobio sam konekciju. U svakom slucaju hvala.
[ wux @ 16.05.2008. 18:04 ] @
Upravo sam instalirao SP3. Imao sam par dana problem sa dl preko update.microsoft.com, stalno je pucao, ali danas kada sam probao "obavestio" me je da su potrebni fajlovi već skinuti (preko automatic update koji je i inače uključen, mada nije bilo oblačića) i da mogu da ga instaliram...
Radi sve iz prve, bez posebnih podešavanja. Jedino sam uklonio messenger koji me jako nervira i koji iz principa ne koristim, a koji se ponovo pojavio. Skype radi, uTorrent radi, Avast radi...
[ Catch 22 @ 16.05.2008. 22:15 ] @
Pošto se već nabrajaju razni slučajevi, evo jedno kuriozitetno iskustvo:
Asus CUBX-E: Intel Pentium III 650MHz / 320MB RAM / HDD 20GB UDMA-33
Instalacija Windows XP-SP2 stara par godina...
Instalacija SP3 je trajala duuuugo, duuugo ali je uspešno prošla bez ikakvih problema.
PS
ISO fajl kompletnog butabilnog instalacionog diska Windows XP SP3 (Volume Licence), koji je na internet "procurio sa MSDN" je potpuno regularan i stvarno se radi o instalacionom disku (nije slipstreamed!)
[ bane_r @ 16.05.2008. 22:23 ] @
Koristim sp3 jedan dan i posle pocetnih problema sa webom sve ide glatko. Razlika u radu je osetna bar sto se tice brzine bootovanja, otvaranja aplikacija i menija. Jedini problem je sto mi explorer vise ne vidi ipod, salje mi poruku da je otkrio novi hardver ali da nije spreman za upotrebu. Inace itunes ga vidi.
[ Milan Gligorijevic @ 17.05.2008. 12:49 ] @
U dogovoru moderatora ovog foruma, odlučeno je da zaključamo temu.
Stvara se nepreglednost na forumu što hoćemo da izbegnemo. SP3 je izašao, linkove imate u prvoj poruci, a koga interesuju detalju oko samog SP ima već dovoljno opisano u temi.
Da se ne bi grupisali svi problemi oko instalacije i samog SP3 u jednu temu, odlučeno je da se ova tema zatvori.
Za sva pitanja slobodno otvarajte nove teme.
Hvala.
Napomena:
Prva poruka u temi je naknadno ažurirana dodatnim linkovima:
- SP3 Release Notes
- VBScript za otklanjanje problema sa instalacijom na AMD konfiguracijama
- SP3 Deployment Tool
... eventualni budući relevantni linkovi će biti dodavani u prvu poruku na početku teme.
[Ovu poruku je menjao Catch 22 dana 18.05.2008. u 03:29 GMT+1]
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|