[ Excellency @ 13.12.2007. 12:56 ] @
Da li postoji neki program koji je slican (moze i isti) Sms Spam Manageru ali da ne mora da se registruje (besplatan) jer ovaj trazi code...
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 13.12.2007. 13:05 ] @
E to je već lepše formulisano pitanje ;)

Imaš PP.
[ tomic15 @ 22.05.2008. 08:05 ] @
Da ne otvaram novu temu...
I meni bi trebao takav program samo bih voleo da ne moram da potpisujem nista:)
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 22.05.2008. 11:59 ] @
Patchovali su Symb S60 3rd, tako da se sada mogu instalirati i nepotpisane aplikacije, ali je sam proces patchovanja naporniji od samog potpisivanja. U međuvremenu je možda neko napravio program koji će da ubaci patch.
[ Catch 22 @ 22.05.2008. 17:13 ] @
^ Uz napomenu da metoda patchovanja ne spada u kategoriju legalno podržanih načina.
[ Zekica @ 22.05.2008. 17:45 ] @
@catch22:

Šta je tačno nelegalno kod ROMPatcher-a? On radi istu stvar kao i unlock iPhone-a, pa nisam video da su nekoga tužili ovi iz Apple-a. Jedina stvar koja može biti zaštićena je DRM, ali to samo u Americi (DCMA).
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 22.05.2008. 18:25 ] @
Nelegalno je to što se modifikuje nešto što se ne bi smelo, štaviše, što si ti prihvatio kao činjenično stanje kupovinom proizvoda.
Apple to ignoriše zato što se o tome ne priča na drugom Dnevniku i ne objavljuje po novinama.
[ Catch 22 @ 22.05.2008. 21:57 ] @
Deo rečenice je glasio "legalno podržanih načina", što bitno definiše njen smisao, a to šta će ko da radi sa svojim telefonom nije ničija briga sve dok time ne povređuje prava drugog i važeće propise.
Zašto bi Apple ili Nokia tužio nekog što samoinicijativno čačka po telefonu koji je kupio?
Međutim potpuno druga priča je distribucija alata za izvođenje "prepravki", kojima se onda omogućuje dalja prodaja uređaja na nelegalan način.
Pojam legalnosti (npr. zaključavanja telefona od strane operatera na vlastitu mrežu) se razlikuje od zemlje do zemlje. Postoje i zemlje u kojima je takav postupak operatera u suprotnosti sa lokalnim zakonima pa se smatra nelegalnim...
Da sada ne ulazimo u neku nepotrebnu jalovu akademsku raspravu, prosto rečeno rom patching je operacija koju izvodite isključivo na vlastitu odgovornost i koja nije zvanično podržana od strane proizvođača (najmanje što vam se može desiti je gubitak garancije i svih prava, koja uz to idu).
O pravnom aspektu kršenja zakona o autorskim pravima i zabrani inverznog inženjeringa može se raspravljati u nekoj drugoj temi na forumu Advocacy ili na već nekom odgovarajućem mestu...
[ Iksi @ 22.05.2008. 22:29 ] @
hm pa sad kako se uzme, jer posmatraj to ovako... ti nikom ne radis nista
stetno time sto ces patchovati tel... dakle ne razbijas nikakvu zastitu tipa
krekovanje... jednostavno samo i jedino otkrivas ono sto je nokia sakrila od
obicnih korisnika telefona. Recimo pre neki dan sam na jednom forumu video
temu kako promeniti startap melodiju prilikom paljenja telefona. Nista ne
legalno a da nije patch-a nema sanse da bi moglo da se prcka po z particiji
i menja mp3 file koji se cuje priikom paljenja telefona :)d.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 23.05.2008. 07:35 ] @
Citat:
Iksi: hm pa sad kako se uzme, jer posmatraj to ovako... ti nikom ne radis nista
stetno time sto ces patchovati tel... dakle ne razbijas nikakvu zastitu tipa
krekovanje... jednostavno samo i jedino otkrivas ono sto je nokia sakrila od
obicnih korisnika telefona.


Pa sad, da li je sakrila od običnih korisnika ili od konkurencije..možemo da pogađamo :)
A radiš štetno zato što su oni system zamislili tako kako su ga zamislili i ti bez njihove dozvole nemaš pravo da ga menjaš, u bilo kom obliku koji nije ranije predviđen. A otključavanje full accessa nad nekim sistemom je jedna od poslednjih stvari koju tvorac sistema ima na umu :)
[ X3mE @ 24.05.2008. 14:05 ] @
Kao što je lepo rečeno - sve to radite na sopstvenu odgovornost, i dok je tako, nema brige, niti vam bilo ko može nešto zameriti :)

Zašto Apple ćuti o pitanju patchovanja iPhone-a? Zato što im to uvećava profit, mnogo više telefona se proda. Zašto Nokia ćuti po pitanju ROMPatchera, a tutoriali o njemu se mogu naći na svim svetski poznatim Symbian blogovima i na svim vodećim forumima se uveliko diskutuje? Apsolutno iz istih razloga kao Apple. Oni nemaju za šta da vas "jure", ako nešto za*ebete, sami ste krivi, gubite garanciju i to je to, oni srećni, a vi srećni ako uspete :).

A potupak je apsolutno bezbedan, pošto se sve radi u RAM memoriji, čim se restartuje telefon svi efekti se gube, ali naravno lako se i "vraćaju". To je i dobro, jer da je telefon stalno "otvoren", otvorilo bi se i pitanje virusa, zaboravljenih od kako je se pojavio Symbian 9 sa tom zaštitom. Ovako - kad zatreba neki patch uradiš to što treba, vratiš posle na staro, i nikom ništa.

I vredi svakako proučiti ga, pošto postoje veoma temeljna uputstva (već sam ostavio link za jedan tutorial na srpskom, koji sam ja i pisao), vrlo brzo se sve to uradi, i posle su ti mogućnosti neverovatne :).


Inače, ja nisam naišao na besplatan SMS Spam Manager...
[ enkkara @ 26.06.2008. 22:54 ] @
Postoji li nekakav software koji će onemogućiti dolazak sms poruka sa određenog broja, odnosno, da li je moguće podesiti telefon da nikako ne prima poruke?