[ zlaja CBR @ 13.12.2007. 16:15 ] @
Da li je moguce pomocu nekog programa otkriti koji adsl modem koristi udaljeni korisnik, naravno preko ip adrese... Naziv modema igra kljucnu ulogu prilikom ulazenja u isti preko portova 23,80, hvala znalcima unaprijed...
[ buljko @ 13.12.2007. 16:36 ] @
Da, ako uspes da saznas MAC adresu.
[ zlaja CBR @ 13.12.2007. 21:46 ] @
Jel to skrtarimo na rijecima? Moze podobnije kakvo objasnjenje ?? Tnx anyway
[ plavigor @ 13.12.2007. 22:36 ] @
Citat:
zlaja CBR: Naziv modema igra kljucnu ulogu prilikom ulazenja u isti preko portova 23,80, hvala znalcima unaprijed...
To mi nije jasno. Da li to znači da ako znaš moju IP adresu i marku i model mog ADSL modema možeš ući u njega?
[ zlaja CBR @ 14.12.2007. 10:34 ] @
Upravo tako, kod nekih davalaca internet usluga dobijes modem na kojem ostaju nepromjenjene user i pass, na netu mozes naci za razlicite modeme koji su default pass i user i naravno udjes na modem i vidis tamo sifru adsl-a od tog usera... Ja posjedujem par takvih sifri
[ calexx @ 14.12.2007. 13:05 ] @
Zar nije default podešavanje da je isključen pristup od spolja na rutere (ne znam da li modemi imaju web interfejs tj parametre u njemu)? Mislim da velika većina ostavlja default user/pass ali je ipak potrebno da se posebno dozvoli pristup sa wan strane a ako neko to već uradi ... Ako i uđeš, opet ostaje skrivena lozinka za adsl, da li postoji neki način da se vidi koja je pošto bi na taj način ovi novi korisnici telekom adsl-a rešili mnoge probleme?
[ zlaja CBR @ 17.12.2007. 11:22 ] @
Program koji otkriva pass-ove prikazani u zvjezdicama se zove SnadBoy's Revelation v2.... Toliko o informaticarima na ovome forumu... Zar mi niko ne moze dati adekvatan odgovor
[ calexx @ 17.12.2007. 11:56 ] @
Ako rešiš problem što pristup ruteru od spolja nije dozvoljen po default podešavanjima (ako neko to uključi valjda zna šta radi), ostaje problem što je Snadboy stao kod win9x i uglavnom ne radi na kasnijim verzijama. Znam da mi od win2k nije otkrio nijednu lozinku pod zvezdicama. Ipak, da li je neko sa Telekomovim ruterima kod kojih je pass skriven probao da ga na ovaj način otkrije? Možda nekim drugim programom a uostalom nije problem da se za ovu potrebu instalira neki virtuelni ili normalan win9x.
[ zlaja CBR @ 17.12.2007. 12:03 ] @
Radi na xp-u ali ne radi na mozilli!
[ zlaja CBR @ 05.01.2008. 22:26 ] @
jel to ne smije niko da prica ovdje o tome
[ Pneos @ 06.01.2008. 04:41 ] @
Recimo da otkrijes tip modema ili rutera, za sta bi ti to koristilo ?
[ boki @ 06.01.2008. 06:07 ] @
ma ni zasta. Za ono sto bi on zeleo potrebno je da je web interface modema dostupan spolja sto nije. Kad bi bio onda bi obican bruteforce sa desetak kombinacija user/pass bio mnogo logicniji.
A i kad bi nekom uzeo pass za adsl ne znam sta bi sa njim radio...
[ Pneos @ 06.01.2008. 11:40 ] @
Otprilike. Pogotovu kod aDSL ovde u Italiji vise i ne koriste passworde za pristup provajderu, jednostavno se ukljucis na liniju gde je aktiviran nalog.