[ kole1988 @ 13.12.2007. 22:44 ] @
Ljudi pomagajte... Citao sam neke teme ali nisam shvatio bas najbolje... Evo ovako:

Imam ADSL kod Telekoma i svaki put kada dignem slusalicu dolazi do pucanja veze, a dok veza ne pukne javlja se uzasno sustanje na telefonskoj slusalici.
Sve sam povezao prema uputstvu probao sa vise splitera ali nista i dalje isto.
Dajte neko resenje ovo pocinje opsano da nervira...

HVALA
[ Danilo Cvjeticanin @ 13.12.2007. 23:31 ] @
Kako mislis sa vise splitera? Dovoljno ti je dva, jedan stavi kod telefonske linije, a drugi kod racunara.
[ Acika @ 13.12.2007. 23:39 ] @
Ja imam jedan spliter... i sve radi savrseno... da nisi slucajno zamenio kablove (od telefona i onaj koji ide do modema/rutera) koji idu u spliter?
[ night-shift @ 13.12.2007. 23:53 ] @
Pre svakog telefona u kući trebalo bi staviti splitter (ili filter), ili na glavni vod postaviti.

Pre modema ne sme biti filtrirana linija (može modem i direkt u liniju).
[ Marko Cukalac @ 14.12.2007. 09:14 ] @
TELEFONSKA UTICNICA --> SPLITER (Phone) -> telefonski aparat
(Modem) -> adsl modem / rooter

i to je to.. nista komplikovano :)
[ kole1988 @ 14.12.2007. 19:23 ] @
Vise splitera sam mislio menjao sam ih tj. stavljao sam prvo jedan pa drugi pa treci i ni sa jednim nije hteo da radi.
Povezano je sve kako ste mi rekli i dalje puca veza.
Ako povezem direktno onda necu imati telefon u sobi, a telefon mi treba.
Sta da radim?
[ RobertoKish @ 14.12.2007. 20:31 ] @
sa bandere sto dolazi kabl,odma posle njega stavi spliter,znaci na glavni vod.
[ xspeed @ 14.12.2007. 20:42 ] @
Ja sam imao identican problem,nije bio dobar kontakt pre splitera.
[ kole1988 @ 15.12.2007. 02:10 ] @
Moja kuca je na dva sprata. E sada imam dole prikljucak za telefon i imam gore prikljucak za telefon, e sada da li je mozda problem sto je meni spliter na ovom gornjem prikljucku?
[ Emil Ranc @ 15.12.2007. 02:39 ] @
Pazi, bitno je da svaki telefonski uređaj bude povezan posle splitera (ili filtera), ma koliko da ih ima. Znači, čak iako je u drugom delu kuće (u odnosu na komp/adsl), telefon mora biti priključen posle splitera (filtera).

Ovaj famozni filter koji spominjem je u stvari sastavni deo splitera (spliter ustvari ima u sebi "lopov" za telefonski džek + filter na jednoj grani).

Da ne dužim, ja se nisam drkao sa onim jednim spliterom što sam dobio uz ruter, pa na njega račvao ostale telefone, već sam lepo, za svaki telefon, kupio po jedan filter, koji mu dođe kao mali dodatak na telkabel, ispred svagog tel. uređaja.

O tome gde se filteri mogu nabaviti, ima u top temi.
[ Marko Cukalac @ 20.12.2007. 01:26 ] @
Citat:
kole1988: Moja kuca je na dva sprata. E sada imam dole prikljucak za telefon i imam gore prikljucak za telefon, e sada da li je mozda problem sto je meni spliter na ovom gornjem prikljucku?

Sam si rekao problem.. Dole cim ti se neko javi (gde nemas spliter) naravno da ce ti puci veza.. stavi i dole i sljakace sve bez problema..

pozdrav, Marko