[ StORM48 @ 15.12.2007. 11:08 ] @
Opet ja. Znam da ne doprinosim zajednici time što stalno postavljam pitanja, a nikome ne pomažem, al' šta ću kad nemam dovoljno znanja da bih nekog nešto naučio. ![]() Ipak, možda ovo moje pitanje nekome bude od koristi. Dakle, pitanje je sledeće: Imam 35 makroa raznih namena i planiram da ih, na kraju razvoja baze, pretvorim u module i time bazu ubrzam, istovremeno eliminišući eventualne sigurnosne probleme koje makroi mogu proizvesti. E sad, sve to funkcioniše kako Bog zapoveda, osim jedne sitnice. Autoexec makro koji imam, a koji sadrži neke akcije koje su vrlo bitne za izvršavanje pri pokretanju baze, nikako ne mogu da konvertujem u modul, jer sam probom utvrdio da Access ne proverava eventualno postojanje autoexec modula, već samo makroa. Pitanje koje proizilazi iz svega navedenog je: da li je ikako moguće potpuno eliminisati makroe iz baze, budući da isti mogu praviti probleme pri pokretanju baze na mašinama čiji je Macro security level postavljen na medium ili high? Mrzim kada se pri pokretanju pojavi ono pitanje "da li ste sigurni bla, bla...". Pozdrav |