[ Kolins Balaban @ 16.12.2007. 18:38 ] @
Ovako, prije nego sam instalirao slackware 12.0 na jedan sata disk od 80GB, iskljucio sam drugi disk na kojem je Vista, da ne bih nesto poremetio prilikom kreiranja particija na Slackware 12.0. Slackware fino radi, dok je u BIOS-u nastiman boot sa tog diska od 80GB, a drugi sata disk od 250GB na kojem je Vista skroz ISKLJUCEN. Vista fino radi, kad u BIOS-u nastimam boot sa diska od 250GB. Problem je, sto slack nece da bootuje, kad su prikljucena oba diska, a u biosu boot ide sa diska od 80GB. Dobijem sljedecu gresku: Code: attempt to access beyond end of device sda2: rw=2, want=neki broj, limit=2 VFS: Cannot open root device "802" or unknown - block (8,2) Please append a correct "root" boot option Kernel panic - not syncing: VFS Unable to mount root fs on unknown - block (8,2) Nakon sto to dobijem na ekranu, samo mi na tastaturi blinkaju lampice Caps Lock i Scroll Lock, i stoji tako :(:(:( Kako cu sada napraviti dual boot Slack + Vista (na slack mogu uci, kad je disk sa Vistom iskljucen). Znaci, Slack je na disku SATA 80GB, a Vista na disku SATA 250GB. Unaprijed HVALA na svakoj pomoci! [Ovu poruku je menjao Kolins Balaban dana 16.12.2007. u 20:17 GMT+1] |