[ maticmilos @ 17.12.2007. 00:55 ] @
| Izvinjavam se ako ponavljam isto pitanje ako je vec razjasnjeno.
Imam 3 povezane tabele sa cetvrtom, i za svaku svoju formu. Napravio sam kveri da povadi podatke iz ove 3 prema ID broju iz te cetvrte. Kako da prikazem proizvod tih podataka u formi4? Kada stavim text box, pa da mi je control source =([KveriTroskovi po IDRL]!Losi+[KveriTroskovi po IDRL]!Dobri+[KveriTroskovi po IDRL]!Dorada) isl (nebitno dal je suma ili proizvod), nece da radi.
Pocetnik sam u accessu, nemam blage veze.
Unapred hvala.
Poz! |
[ nidisa @ 17.12.2007. 06:11 ] @
probaj ovako
me.txtPolje4.value = Forms!frmImePrveForme.txtPolje1.value +Forms!frmImeDrugeForme.txtPolje1.value + Forms!frmImeTreceForme.txtPolje3.value
gdje su ti frmImePrveForme, ... itd nazivi tvoje prve 3 forme
txtPolje1, txtPolje2, txtPolje3 nazivi odgovarajucih polja u svakoj od tih formi
E sad se samo moras pobrinuti da su podatci u svim poljima istog tipa (ne mozes sabirati slova i brojeve naravno).
Ovako bi trebalo da radi.
[ Trtko @ 17.12.2007. 07:36 ] @
i da se nadovezem na Nidisu , sve ti forme moraju biti otvorene,
startovane da bi s njih mogao uzeti podatke.
[ DarioBH @ 18.12.2007. 10:09 ] @
Ako ti nije otvorena forma nece raditi, al mozes koristiti "DLookup" da povuces podatke iz neke tabele (kako si rekao svaka forma ima svoju tabelu) tada ti forme ne moraju biti otvorene
[Ovu poruku je menjao DarioBH dana 18.12.2007. u 11:20 GMT+1]
[ Zidar @ 18.12.2007. 21:05 ] @
Citat:
Pocetnik sam u accessu, nemam blage veze.
Bice da si nepotrebno zakomplikovao celu stvar u samom startu. Uzmi neki tutorijal ili knjigu, nauci nesto pa onda pitaj. Ovako gubis vreme i svoje i nase.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.