[ nezki @ 18.12.2007. 17:18 ] @
| Ovako,
Imam stranicu kontakt.html na kojoj imam formu za unos podataka i captcha kod. Sa te stranice kada se klikne na Submit podaci se salju na stranicu sendEmail.php gde se proveri da li je captcha kod ok i ako nije vrati se na stranicu kontakt html i ispise poruku o pogresno unetom kodu, a uneti podaci ostanu u formi ne moraju se opet unositi, tj forma ostaje popunjena sem captcha koda koji se refresovao i pored njega je ispisana poruka o gresci.
Povratak sa stranice sendMail.php sam uradio sa window.history.back() da bi mi ostala popunjena polja, ali ne znam kako da znam kada treba da ispisem gresku tj kako da sa stranice sendMail.php prosledim neki znak o gresci pri povratku na stranicu kontakt.html u slucaju greske a da polja ostanu popunjena. |
[ dakipro @ 18.12.2007. 17:32 ] @
Ako mislis to javascriptom da resis, onda je dovoljna tema koju si postavio na js forumu, mada mislim da ni js-om neces moci (mozda da setujes neki cookie).
Najbolje je da povratak radis preko php-a, a da polja popunjavas php-om iz posta, takodje veoma lako mozes na stranici da ispises sta ti treba, a i imas punu kontrolu nad daljim tokom, jer browseri nekada keshiraju captcha sliku, pa moze da ti se prikaze pogresna slicica, i da imas probleme kasnije (retko, ali se desava)
[ nezki @ 18.12.2007. 18:21 ] @
Najbolje bi bilo kada bi moglo JScriptom ali posto sam ubedjen da ne moze zato sam postavio temu ovde. Nisam razumeo kako mislis 'popunjavas php-om iz posta'.
Znaci treba mi da vratim vrednosti sa stranice sendMail.php na stranicu kontakt.php na kojoj treba da popunim formu i onda ako je recimo $_POST['greska'] ispisem gresku. Kako da vratim te vrednosti s ajedne stranice na drugu php-om.
[ 1r0nM4n @ 18.12.2007. 18:52 ] @
Nemoj to da radiš sa window.history.back() jer nije dobar način. Jedan od mogućih problema je da ti se captcha ne učita ponovo. Preporučio bih ti da ideš na neki fazon tipa:
Code:
<?php
$action = $_GET['action'];
if($action == 1) {
// provera, ako je sve ok, onda send
} else {
echo '<form action="kontakt.php?action=1" method="post">bla bla bla bla</form>';
}
?>
Ovo može lepše da se odradi preko smarty-a, ali suština je ista..
Pogledaj i ovu temu:
http://www.elitesecurity.org/t279308-Email-Form-ne-zadrzava-text
p0z
[ nezki @ 18.12.2007. 19:19 ] @
Ma lako bih ja kada bi captcha kod i provera da li je ispravan captcha kod i slanje emaila bilo na jednoj stranici nego su razdvojene
Meni je potrebno da vratim podatke iz forme i znak da se desila greska sa jedne stranice sendMail na stranicu kontakt
[ kazil @ 18.12.2007. 20:01 ] @
a jel problem ako vracas sa get metodom? znaci ako provera nije uspela
header("Location:kontakt.php?ime=$ime&tekst=$tekst&errmsg=$errmsg");
pa posle samo kod forme poskidas te promenljive, pa ako su setovane, onda ih upises u value atribut polja. pises da je kontakt.html, jel problem da se prebaci u .php ili to striktno mora da ostane html fajl?
[ nezki @ 18.12.2007. 20:36 ] @
da to je krajnja solucija, ali sam mislio da postoji neko lepse resenje.
ALi izgleda nema
[ Nemanja Avramović @ 18.12.2007. 22:26 ] @
Stavi poruku o grešci (greški?

) u sesiju, ako ništa drugo. Mada ja obično radim sa smartijem, tako da imam posebnu funkciju error($msg); koja izbacuje ceo template sa porukom o grešci ($msg) i zaustavlja dalje izvršenje koda.
[ nezki @ 18.12.2007. 22:32 ] @
Hvala drustvo resio sam tako sto sam stavio slanje emaila na stranu kontakt.php.
Ne znam ni zasto sam postavljao ovo glupo pitanje ali u svakom slucaju hvala.
Veliki poz svima
P.S. Hvala Nemanji na ispravki :)
[ Nemanja Avramović @ 19.12.2007. 07:52 ] @
Pa i nije to bila ispravka, već sam se i ja pitao kako ide

[ 1r0nM4n @ 19.12.2007. 08:27 ] @
Piše se
grešci i
ispravci 
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.