[ Neo85 @ 18.12.2007. 23:16 ] @
Imam neka osnovna znanja rada u dreamweaveru, joomlu jos uvek nisam koristio, pa me interesuje misljenje ljudi koji su upuceniji u tematiku sta bi bilo bolje koristiti pri pravljenju nekog sajta, joomlu ili dreamweaver, znaci ako mogu da se navedu razlozi zasto koristiti dreamweaver a ne joomlu, odnosno zasto koristiti joomlu a ne dreamweaver. Interesuje me da li je bolje fokusirati se na jedno ili drugo, ili to mozda zavisi od samog sajta.
[ dmd @ 19.12.2007. 00:24 ] @

I jedno i drugo ako hoćeš da se baviš tim poslom.
Zavisi od potreba klijenta.
Džumla (mySQL,php...) sistem za upravljanje sadržajima - dinamički sajt,na serveru se generišu strane vezane sa bazom...
Verovatno 20 minuta potrebno da se instalira na serveru sa (pretežno komercijalnim) šablonom.
Šablon može lepo da se radi i u dreamweaver-u (postoje i komponente za to).

"Šta bi bilo bolje koristiti pri pravljenju nekog sajta, joomlu ili dreamweaver?" - Možda ASP.net.
[ feroc1ty @ 19.12.2007. 03:50 ] @
Pomesao si ti nesto stvari.

http://en.wikipedia.org/wiki/Joomla%21
http://en.wikipedia.org/wiki/Adobe_Dreamweaver

[ Neo85 @ 19.12.2007. 09:56 ] @
Ne vidim sta sam pomesao, i sa joomlom i sa dremweaverom moze da se uradi sajt po svim zahtevima, kako staticki tako i dinamicki, pa mislim da je pitanje na mestu.
[ Joker @ 19.12.2007. 10:39 ] @
Ključne reči su:
Imam neka osnovna znanja rada u dreamweaveru, joomlu jos uvek nisam koristio

Moja preporuke neki CMS, sad da li će to da bude joomla, E107 ili neki treći to zavisi od zahteva kako treba da izgleda sajt i šta se sve zahteva da bude na njemu.
Ukoliko želiš da radiš sajt od "nule" u dreamweaveru i pojavi se potreba da se koristi i baza to može da bude dosta interesantno
[ Mitrović Srđan @ 19.12.2007. 12:59 ] @
Neo
To sto si rekao je delimicno i tacno medjutim joomla je CMS sto se svakako ne moze
reci za DW :)
[ Neo85 @ 19.12.2007. 15:15 ] @
Znam ja da je joomla cms, jednostavnija je za koriscenje, ali sa joomlom mogu isto tako da se naprave profesionalni sajtovi kao i sa dw. Inace znam da radim sa bazama, imam i znanja iz php-a, tako da mi rad u dw nije tolika nepoznanica, samo sto nisam imao dodira sa joomlom pa sam mislio da vidim utiske ljudi koji su radili i u jednom i u drugom da daju neki savet, za sta preporucuju dw a za sta joomlu. Naravno da cu koristiti baze ako radim dinamicki sajt.
Ipak cu morati sam da sednem da vidim koje su mogucnosti joomle, u svakom slucaju hvala na savetima.
[ feroc1ty @ 20.12.2007. 00:50 ] @
Ma pobrkao si sve sto nisi pregledao ona dva linka sto sam ti dao.
Sa jomlom nema sta da se pravi to samo istaliras dodas sadrzaj i imas sajt...
[ Nemanja Avramović @ 20.12.2007. 01:47 ] @
Joomla - CMS
DW - HTML (PHP) editor

Joomla != DW
[ zizi_ba @ 09.02.2009. 20:35 ] @
U vezi ove Joomle, dali mogu da ubacim svoj sajt napravljen u dw, a funkcionalnost joomle tj mogucnost dodavanja sadrzaja i slika od strane "admina", i dali je to tesko izvesti i dali neko ima neke dobre linkove?
Nadam se da pitanje nije zbunjujuce...
[ Radovan__III @ 09.02.2009. 21:19 ] @
Ne bas tako lako, ali mozes da napravis template za jooml-u