[ mserifov @ 20.12.2007. 14:48 ] @
| Mozeli malo pomoci oko kloniranja gsm katica gdje mogu kupiti prazne kartice. To me interesuje kao prvo. Ja sam pregledao citav forum i molim za malo pomoci od ljudi koji su vec ovo radili. Moja zelja je da stavim tri broja od tri BH mreze na jednu karticu i da tu karticu koristim u jednom telefonu.
Nasao sam neke seme citaca i pisaca kartica ali prvo me interesuje gsje se mogu kupiti blanko kartice.
Svaka opomoc oko ovog problema j e dobrodosla. |
[ pisac @ 20.12.2007. 17:25 ] @
Traži u oglasima kod satelitske opreme, prazne kartice.
[ urade @ 21.12.2007. 16:30 ] @
prvo se informisi da li se gsm kartice tih provajdera mogu iscitati,posle trazi opremu,da ne bacas novac bez veze
[ johnny_hush @ 22.12.2007. 02:18 ] @
Prvo ti je najbolje da se upoznas sa osnovom a lako ces kupiti...
[ mserifov @ 22.12.2007. 08:49 ] @
Otprilike ja znam osnove. Znam da je sim kartica ustvari memorijski modul i jedan mikrokontroleri da sadrzi dva bitna podatka za rad kartice unutar gsm mreze. Inace poznajem elektroniku i nebi mi bilo tesko izgraditi blio kakav elektronicki sklop kojim bi trebao iscitati odnosno upisati podatke sa kartice.
Meni su potrebne konkretene seme i upustva odnosno savjet.
[ Elettronica @ 27.12.2007. 21:38 ] @
Skini "sim_scan"! To je verzija 2.01. Unutar te arhive imas i shemu programatora!!!!
http://users.net.yu/~dejan/download/
Pazi koje kartice pokusavas da procitas!!!! Ja sam juce unistio Telenor karticu kupljenu pre tacno godinu dana (sa 250 mesta u imeniku). Posle pokusaja citanja samo pise "Nema Mreze". Dao sam podatak o kartici kako bi ste mogli uporediti sa svojim karticama. Mada sam juce probao da procitam i VIP-ovu (takodje sa 250 mesta u imeniku). Ona je ostala ispravna i radi normalno, samo Sim Scan je nije uspeo procitati. Mislim da je napisao da ima 4 bytes vise nego sto on moze procitati?!
Dakle, nema pravila! Probas, ako izgori odes kod operatera i platis 200 din. za novu sa istim brojem!
Starije kartice Sim Scan cita bez problema!!!!
I mene interesuje, da li je neko napisao neki program za kartice novije generacije???? MOZDA opet Dejan Kaljevic?
Pozz.... SVIMA i sretni praznici!!!!
[ miksat @ 28.12.2007. 07:37 ] @
cini mi se da je na elitesecurity bilo par tema u vezi sa kloniranjem kartica...
sim scan sluzi za iscitavanje Ki i imsi iz kartice,koja je u stvari pic sa 24xx memorijom,zavisno od tipa kartice.
Karticu mozes klonirati na dva nacina: simmax i sim-emu (iskoristi google,ima poprilican broj sajtova gde ces naci detaljna objasnjenja kako)
SimMax je mnogo jednostavniji-kupis njihov programator i konfigurisanu blanko karticu,dobijes cd sa software-om i uputstva i to je to.
Sim-emu je malo komplikovaniji,teze je naci prazne kartice (koriste se u satelitskim risiverima i iseces na potrebne dimenzije),
programator-simmax ima svoj i njihov software ne radi! preko serijskog porta...(he,he uzmes kablic usb to serial) i onda moze koristiti i tivald sim interface-
http://pinouts.ru/SerialPortsC...martcard_pc_cable_pinout.shtml
Inace,mozes klonirati samo kartice koje su pod COMP128V1 algoritmom,V2 jos uvek niko nije uspeo da dekriptuje (VIP kartice,npr)...
[ miksat @ 28.12.2007. 09:05 ] @
pazi slucajnost,kako sam ga nasao:
uputsvo za sim-emu,ali sa starijom verzijom simscan-a:
http://www.geocities.com/sinelyu/gsm/emulacija.htm#an1
par detalja:mislim da mi ni jedna kartica nije radila na vise od 3,57 mhz-a,vreme iscitavanja je od 15min do recimo 2 sata,neces spaliti karticu ako ne diras scanlimit,ukoliko je V2 samo ce ti izbaciti warning mesage o neuspesnom citanju..a spalio sam takodje 062 karticu,ali tek nakon desetak neuspesnih pokusaja iscitavanja simmax software-om,i tivaldom na serijskom portu...
pozdrav
[ mserifov @ 13.01.2008. 09:43 ] @
Hvala na odgovorima ja cu da napravim ove uredaje i da probam sa kloniranjem MUČI ME najvise sto nemogu da nadem odnosno da kupim ovdje prazne kartice. Mislim da je ovo tema koja zahtjeva redovnu diskusiju.
[Ovu poruku je menjao yu1ny dana 13.01.2008. u 11:27 GMT+1]
[ Elettronica @ 13.01.2008. 18:42 ] @
Za nove kartice jos uvek ne postoji program za citanje!!!!
Kada ga bude bilo, sigurno ce to vec neko ovde napisati. Samo se mogu klonirati starije SIM kartice, za sada!!!!
"Prazne" kartice se mogu kupiti kod prodavaca satelitske opreme.
To su one iste kartice koje se koriste za dekodiranje skremblovanih kanala. Sad od vrste kartice (i naravno od softvera) zavisi koliko brojeva telefona mozes ubaciti u nju!? Ali o tome je vec puno pisano. Koga interesuje lako ce pronaci informacije o tome na ovom forumu?!
Pozz....
[ johnny_hush @ 13.01.2008. 19:38 ] @
Reci mi, samo, na koje to mislite kada kazete 'novije' kartice?
pozz
[ jagger @ 21.04.2008. 19:38 ] @
Verovatno kad kazu "novije" misle na USIM kartice (COMP128-2). To su nove 3G kartice
[ johnny_hush @ 21.04.2008. 23:37 ] @
I da li one mogu biti klonirane?
[ espresso @ 22.04.2008. 07:33 ] @
Novije su ti v2 kartice, recimo kartice koje deli VIP. One ne mogu da se kloniraju.
[ jagger @ 22.04.2008. 14:45 ] @
Bar ne jos :)
[ johnny_hush @ 22.04.2008. 17:43 ] @
Osim toga sto znamo da su novije, kako bi mogli da prepoznamo v2 karticu ovako kada ne bi znali kada je i gde kupljena?
Bas zbog toga da ne bi klonirali i samim tim je unistili?
[ Elettronica @ 23.04.2008. 01:34 ] @
- Ni nove V2 kartice nebi trebalo da "izgore" prilikom iscitavanja SIM Scan-om ako se ne menjaju podesavanja! Tj. ne ukljucujte "Strong Ki"!!!!
- Iz iskustva znam da sve sto je prodavano od SIM kartica poslednje dve godine ne moze se procitati.
- Najvise se (prilikom citanja) kvare Telenorove kartice!!!! Nisu iste kao VIP-ove. Ne znam nijednu karakteristiku, po kojoj bi se fizicki mogle razlikovati i prepoznati?! Samo znam da VIP-ove ne crkavaju (barem meni nije nijedna) prilikom skeniranja SIM Scan-om cak i kad je ukljucen "Strong Ki", dok se Telenorove kvare!
Ne razumem samo, zasto pokusavati citanje novih SIM kartica sa starim programima, kada se zna da se ne mogu procitati?! Mislim da je pametnije sacekati da se pojavi neki program novije generacije, koji ce to moci.
Pozz....
[ espresso @ 23.04.2008. 07:27 ] @
Ma ja sam pre neki dan iščitao telekomovu novu a malo pre toga dve telenorove bez problema.
[ Davor Vlajkovic @ 23.04.2008. 13:34 ] @
Je l' uspeo neko od vas da 'klonira' Vipov SIM?
[ Nikola M @ 11.06.2008. 13:38 ] @
Imam od svojih par kartica Ki i IMSI. Recimo da nabavim par silver kartica. Ima li ko da mi pozajmi/iznajmi programator, pa da iskloniram za zlu ne trebalo...? Ne bi baš da dajem nekom pa da napravi sebi kopiju moje kartice...
Mogu i da napravim programator, ali mi to nije brže rešenje...
[ ybeelsec @ 11.06.2008. 14:56 ] @
[ Paxy @ 24.06.2008. 12:14 ] @
Extra, da li je neko testirao sa ovim programatorom ?
Moze li da cita "sim scan" ?
Programiranje naravno.
Zna li neko, da li je moguce da se klasican Smart Card reader koristi sa programom "sim scan" ?
[Ovu poruku je menjao Paxy dana 24.06.2008. u 13:28 GMT+1]
[ nemysis @ 29.06.2008. 23:30 ] @
Čuo sam da Smart Scan moze da cita i V2 i V3 kartice ali nisam probao.
I da bolje radi od Woron Scan-a, Cardinal-a i naseg sim-scan-a, ali ne verujem.
Pogledajte http://www.kiscan.net
Dosta dobre su informacije, ali ne skidajte ništa sa te strane, jer dele programe sa virusima za Windows.
Za objašnjenje pogledajte
http://hackint0sh.org/forum/sh...e638c440c7c892b83ad&t=2403
Da li neko ima iskustva sa dekodiranjem V2 i V3 kartica?
Pozdrav nemysis
[Ovu poruku je menjao nemysis dana 30.06.2008. u 01:48 GMT+1]
[ Paxy @ 30.06.2008. 09:11 ] @
Neskidajte pomenut fajl, upitanju je Spy.Lidyra Trojan virus.
Ako neko zna za "cistu" varijantu neka stavi link.
[ Paxy @ 30.06.2008. 09:35 ] @
Mislim da sam uspeo da eliminisem virus Loader iz ovog, naizgled finog programcica.
Link: http://rapidshare.com/files/12...scan_eng___cleaned_by_Paxy.rar
[Ovu poruku je menjao Paxy dana 30.06.2008. u 10:46 GMT+1]
[ rsinisa @ 30.06.2008. 22:31 ] @
Hm, ja sam skinuo program za koji kazes da ima virus, ali mi AVG nije nista prijavio. Cime si ti proveravao?
Pozdrav.
Sinisha
[ Paxy @ 01.07.2008. 11:49 ] @
>
NOD32 pokazuje virus, i ne dozvoljava da se pokrene instalacioni fajl. Nakon
dekompresije instalacionog fajla, on se rasiri po c:windows folderu kroz
virus i koristan program.
Na pomenutom linku na Rapid-u se nalazi samo koristan program, koji ne
sadrzi virus, bar ne neki koji sam ja uspeo da primetim.
[ rsinisa @ 01.07.2008. 21:24 ] @
Skinuo sam i startovao taj fajl pre nego sto sam procitao upozorenje, i sad sam procitao txt sa linka gde je objasnjenje, mejdutim navedene fajlove nemam u racunaru (sem, normalno, calc.exe) niti bilo koji .exe fajl sadrzi tamo navedeni string. E sad, ili su oni sa kiscan.net-a uklonili virus, ili virus nije hteo da se odomaci kod mene :). Napominjem jos jednom, AVG nije nista prijavio.
[ Elettronica @ 02.07.2008. 16:50 ] @
Ok! Ako ga je Paxy ocistio od virusa?!
Da li je neko uspeo da upotrebi taj program (pa i sam Paxy)????
Tj. Da li je neko uspeo konacno da klonira V2 ili V3 SIM karticu?!
Da li je neko od vas probao Smart Scan? Mogu li se sa njime procitati V2 i V3 kartice?
Pozz....
[ Paxy @ 02.07.2008. 17:48 ] @
>
Nisam jos koristio program, ne znam da li i radi. Cekam da mi stigne
silvercard iz Italije.
Javicu sta sam uradio, kada probam da izvucem kljuceve.
[ rsinisa @ 02.07.2008. 21:23 ] @
Nemam ni jednu noviju karticu tako da nema svrhe da probam jer sve sto sam do sada iscitao od kartica (preko 20 kom) u zadnjih par godina uradjeno je sa nekoliko programa, pocev od Kaljevica pa do Woron-a.
Pozdrav.
Sinisha
[ Paxy @ 03.07.2008. 08:18 ] @
Pozdrav Sinisa,
Reci mi da li si, I koliko, kartica usput blokirao ? (spalio)
Hvala,
[ rsinisa @ 03.07.2008. 09:41 ] @
Da kucnem u drvo (kuc, kuc) nisam ni jednu karticu upropastio ni na koji nacin.
[ hipp @ 03.07.2008. 20:37 ] @
karticu mozes spaliti ako koristis pravljeni citac ili kao sto ti je receno ako pomeris limitatore
pozdrav
[ Paxy @ 03.07.2008. 22:43 ] @
Evo iscitao sam dve kartice preko smart_scan-a.
Jedna Telenor Gemplus kartica od 32k i jedna CG T-mobile.
Proslo je bez problema preko SmartCard readera prikljucenog preko USB-a.
[ rsinisa @ 04.07.2008. 00:06 ] @
Citat: hipp: karticu mozes spaliti ako koristis pravljeni citac ili kao sto ti je receno ako pomeris limitatore
pozdrav
Sta je za tebe "pravljeni citac"? Mislim, koji god da uzmes, on je napravljen. A ja sam konkretno u vecini slucajeva koristio sopstveni programator, UNICARD1.
[ hipp @ 04.07.2008. 16:56 ] @
pravljeni citac je da ga sam sklapas sa semama od dejana kaljevica ,ili nekog drugog
konkretno dejanov citac je napravljen da radi na starim karticama koje imedju ostalog rade na napajanju od 3.2 V a nove na 5
postoje citaci kao sto su master crd1,2,3,4,5,6, usb pro card profesionale .................
ti citaci kostaju od 250evra pa na gore do 25000 evra
neki citaci i programatori (skuplji se nalaze kod programiranja platnih kartica)
to je razlika dal si uzeo semu koju imas na netu i sklopis citac za 6evra koji nema stabilizator napona i time varira napon ,lazno simulira tazenje mreze (bolje receno uopste) ,itd
nadam se da sam ti pojasnio sta je sta
[ rsinisa @ 05.07.2008. 13:20 ] @
Hehe, da sada mi je jasnije :).
Pogledaj link
http://sinel.freehostia.com/unicard/unicard1.htm
i kazi mi da li ovo spada u pravljene programatore ili ne? U stvari ne moras :), sve si mi rekao, sve mi je jasno :).
[ rsinisa @ 05.07.2008. 20:38 ] @
Izvinjavam se moderatoru, ali ovo je jace od mene :).
Taj programator je kompletno moj, pocev od sheme pa do prodaje, nije sastavljen ni po jednoj shemi niti je kopija bilo cega. Shemu nema niko, cak ni ja :), jer sam nacrtao samo par kriticnih blokova, ostalo je radjeno iz glave odmah u PCB programu. Niko sem mene nije prodavao taj programator, pa ni Spaske. Napravljen je pocetkom 2003.g., u vreme kada se digitalna satelitska televizija gledala uz pomoc SILVER i ostalih kartica. I veruj mi, znam jako puno o ovoj temi :).
Izvinjavam se svima na ovoj poruci koja je potpuno beskorisna za javnost i koja izgleda kao prepucavanje tipa ciji je veci, ali morao sam da urusim kredibilitet svedoka :).
Pozdrav.
Sinisha
P.S. Izvini hipp, nista licno zaista.
[ guja011 @ 05.07.2008. 20:47 ] @
kredibilitet?
[ guja011 @ 05.07.2008. 20:54 ] @
pošto tema a i prepucavanje ne spadaju u ovaj forum, sledi katanac.
informacija ima na temi dovoljno a kome treba uvek je može naći pretragom.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|