[ Take @ 22.12.2007. 12:08 ] @
Ne znam dali sam lepo napisao naslov, a pomoc mi je potrebna za sledece. Recimo u tabeli 'link' imam 23 linkova, i sada hteo bih da odredjenom broju korisnika koji se nalaze u drugoj tabeli 'korisnici' prikazem 0d 1 do 5 reda iz tabele 'link', drugom delu korisnika prikazem redove od 6-11, trecem delu korisnika prikazem redove od 12-17 i cetvrtom delu prikazem redove od 18 do 23. Ja sad imam ovaj kod kojim prikazujem svim korisnicima sve sto se nalazi u tabeli <link> $sql = "SELECT * "; $sql.= "FROM link WHERE tip='links' ORDER BY naziv DESC"; Posto sam slab u php-u i sql ne znam tacno kako bih napisao kod za sledece (napisacu na srpskom kako bi to trebalo da ide) ako je korisnik iz tabele 'korisnici' u prvih 25% $sql = "SELECT * "; $sql.= "iz tabele 'link' tip='links' prikazi redove od 1-5 ORDER BY naziv DESC"; inace ako je korisnik iz tabele 'korisnici' u drugih 25% $sql = "SELECT * "; $sql.= "iz tabele 'link' tip='links' prikazi redove od 6-11 ORDER BY naziv DESC"; inace ako je korisnik iz tabele 'korisnici' u trecih 25% $sql = "SELECT * "; $sql.= "iz tabele 'link' tip='links' prikazi redove od 12-17 ORDER BY naziv DESC"; Molio bih za pomoc ako neko zna kako bih ovo mogao da resim. |