[ bug killer @ 24.12.2007. 12:02 ] @
kakve su u radu foxconove i biostarove nforce 570, u odnosu na asusovu plocu? |
[ bug killer @ 24.12.2007. 12:02 ] @
[ pctel @ 24.12.2007. 18:13 ] @
Ono sto je sigurno - bolje nisu. Sad, koliko zaostaju u kvalitetu, to moras da pitas nekog drugog, ja od pomenutih koristim jedino Asus, iskljucivo iz preventivnih zdravstvenih razloga (da me posle ne boli glava).
[ Binary Mind @ 24.12.2007. 19:31 ] @
pctel stvarno zash da me nasmejesh nekad sa svojim komentarima i to u pozitivnom smislu
![]() ...a sad on-topic. Ono sto pctel nije priznao je da u ponudi ima dosta Foxconn-ovih modela ploca. Zna covek sta je dobro ![]() [Ovu poruku je menjao Binary Mind dana 24.12.2007. u 22:12 GMT+1] [ PCS @ 25.12.2007. 08:25 ] @
Drugar je skoro kupio domaci brand racunar, nase najvece IT firme. Ima Foxconn plocu, ceo racunar ima 2 godine garancije. Reklo bi se da ako to ugradjuje XX u svoje konfiguracije onda to nesto vredi. Mozda, ali njemu je pre par dana crkao PS2 port na ploci i ne radi mu mis. Sreca pa moze i na USB.
[ Nenad Vranjanac @ 25.12.2007. 17:09 ] @
Citat: PCS:Reklo bi se da ako to ugradjuje XX u svoje konfiguracije onda to nesto vredi. kad bi isli tom logikom, onda bi ispalo da je super uzeti i prescott celeron na 865 chipsetu i ddr1 (a za iste pare je tada mogao da se uzme am2 sempron) itd. foxconn jeste solidna marka, ali se velike firme za njega odlucuju verovatnije zato sto je jeftin. [ Binary Mind @ 25.12.2007. 18:37 ] @
Nije bas tako. Foxconn izmedju ostalog pravi is skupe ploce. Foxconn P35 Mars je kod nas sad oko 190 eura i nije jedini od Foxconn-ove teske artiljerije. Velike svetske firme poput HP-a, Dell-a, Intel-a i drugih se odlucuju da za njih Foxconn pravi komponente zato sto je najveci i moze da radi sta hoce po cenama kakvim hoce. Kao sto sam vec ponovio i neke firme koje "prave" komponente za entuziaste kao sto su BFG i EVGA, takodje svoje ploce samo rebrandiraju jer su u pitanju Foxconn-ovi proizvodi. I veliki Apple Mac je proizvodnju nekih svojih delova i uredjaja poverio Foxconn-u. Nase firme ugradjuju jeftine Foxconn budget ploce jer su jeftine. To je tacno. A i medju tim jeftinijim plocama od 80 do stotinak i nesto eura ima i dobrih, solidnih modela.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|