[ tomic15 @ 25.12.2007. 02:12 ] @
Imam XP pro.na engleskom jeziku,a trebao bi mi na nemackom.Nesto sam procitao da moze da se instalira MUI(Multilingual User Interface)i da se promeni jezik,pa me zanima gde da skinem to i da li uopste moze da se uradi tako nesto?
[ Catch 22 @ 25.12.2007. 02:26 ] @
Probaj ovde:
Download details: Windows XP Language Interface Pack

Ali bez ovoga nećeš moći ništa da uradiš
Citat:
This download is available to customers running genuine Microsoft Windows. Please click the Continue button to begin Windows validation.
[ Miroslav Jeftić @ 25.12.2007. 11:43 ] @
Neće to moći tako. Moraćeš da nabaviš Windows na nemačkom.
[ Iksi @ 25.12.2007. 14:30 ] @
ee super znaci moze da se skine sa ms-ovog sajta fantasticno.
[ Emil Ranc @ 25.12.2007. 14:39 ] @
Elem, ne mora da se nabavi Windows na nemačkom, kao što je postavljač teme i čuo, postoji Windows XP MUI (Multilingual User Interface) koji sadrži, između ostalog, i nemački jezik.

[Ovu poruku je menjao mmwc dana 25.12.2007. u 19:16 GMT+1]
[ Milan Gligorijevic @ 25.12.2007. 18:16 ] @
Može link do microsoft-ovog sajta da pogledam?
[ Catch 22 @ 26.12.2007. 02:00 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: Neće to moći tako. Moraćeš da nabaviš Windows na nemačkom.

Da je obrnut slučaj (Win XP na nemačkom ==> Win XP na engleskom) to definitivno ne bi moglo, ali ako je XP na engleskom onda može jednostavnom instalacijom Language Pack da se promeni UI u malte ne bilo koji drugi jezik (uključiv i 2 LP za srpski: srpski - ćirlični, ili posebno srpski - latinični ).
Čak i za Vistu (en) trenutno postoji oko 38 različitih jezičkih paketa (uključiv i srpski...)
Pokreni samo Windows Update iz Viste i pogledaj pod "optional updates"

@mmwc: Kako to misliš? Pa šta je ono u drugom komentaru odozgo nego link?

[EDIT]
Evo nakon pretrage po MS Downloads, moram da korigujem svoju tvrdnju... naime, ostali su LIP samo za tzv. "male jezike", pa nemački više nije na spisku (nekad bilo... u vreme prve verzije Windows XP, imao sam čak poseban MS CD za instalaciju LIP...)

Citat:

The full list of languages:

Afrikaans— Afrikaans
Albanian— shqipe
Basque— euskara
Bengali — বাংলা (ভারত)
Bosnian (Cyrillic)— bosanski (Bosna i Hercegovina)
Bosnian (Latin)— bosanski (Bosna i Hercegovina)
Bulgarian— bъlgarski
Catalan— català
Croatian— hrvatski
Estonian— eesti
Farsi— فارسى‏
Galician— galego
Georgian— ქართული
Gujarati— ગુજરાતી
Hindi— हिंदी
Icelandic— íslenska
Indonesian— Bahasa Indonesia
Inuktitut— Inuktitut
Irish— Gaeilge (Éire)
Kannada— ಕನ್ನಡ
Kazakh— Қazaщb
Kiswahili— Kiswahili
Konkani— कोंकणी
Latvian— latviešu
Lithuanian— lietuvių
Luxembourgish - Luxembourg— Lëtzebuergesch (Luxembourg)
Macedonian (FYROM)— makedonski jazik
Malay— Bahasa Malaysia
Malayalam— മലയാളം (ഭാരതം)
Maltese— Malti (Malta)
Maori— Reo Māori (Aotearoa)
Mapudungun— Mapudungun (Chile)
Marathi— मराठी
Nepali - Nepal— नेपाली (नेपाल)
Norwegian (Nynorsk)— norsk, nynorsk (Noreg)
Pashto— پښتو (افغانستان)
Punjabi— ਪੰਜਾਬੀ
Quechua— runasimi (Peru Suyu)
Romanian— română
Romansh— Rumantsch (Svizra)
Serbian (Cyrillic)— srpski (Srbija i Crna Gora)
Serbian (Latin)— srpski (Srbija i Crna Gora)
Slovak— slovenčina
Spanish— español
Tamil— தமிழ்
Tatar— Tatar
Telugu— తెలుగు
Thai — ไทย
Tswana— Setswana (Aforika Borwa)
Ukrainian— ukraїnьska
Urdu— ukraїnьska (Ukraїna)
Vietnamese— Tiếng Việt
Welsh — Cymraeg (y Deyrnas Unedig)
Zulu— isiZulu (iNingizimu Afrika)

PS
Ako nekome treba evo link

Strašno me čudi što je među "male jezike" dospeo i španski, koji je zvanično drugi najmasovniji na planeti (odmah iza kineskog)!?!

[Ovu poruku je menjao Catch 22 dana 26.12.2007. u 04:03 GMT+1]
[ Iksi @ 26.12.2007. 16:50 ] @
to je link ali za lip pakete a oni su ocajni
[ Milan Gligorijevic @ 26.12.2007. 17:23 ] @
Taj LIP ima svega par MB tako da i ne prevede nešto posebno. U Visti je to mnogo bolje odrađeno, pisao sam o tome u drugoj temi... Svi fajlovi su preko 100MB i prevod je dosta dobar. Ako se dobro sećam, kad sam probao, preveden mi je bio i IE7.

Citat:
@mmwc: Kako to misliš? Pa šta je ono u drugom komentaru odozgo nego link?

Citat:
File Name: Readme.htm
Download Size: 3 KB

Eto šta je Mislio sam na link do exe fajla za nemački jezik. Bilo je ovakvih tema i zaključeno je da mora ponovo windows da se instalira. Zato sam pitao, možda je neko našao link.
[ Emil Ranc @ 27.12.2007. 00:10 ] @
@Catch 22
To što ti spominješ je LIP. MUI je ipak nešto drugo, uostalom, evo razlike:

What is the difference between LIP and MUI?

The main difference is in the level of localization in comparison to MUI packages: LIP packages provide the desktop user with an approximately 80% localized user experience. In addition, LIP doesn't allow users to switch languages. Once a LIP is installed, all users using that machine will have the same User Interface (UI) language.

Inače, izgleda da je nemoguće kupiti samo MUI, već se mora kupiti "bundled" XP+MUI:

Multilingual User Interface Resource Files are only sold as a bundle with the English version of Windows, to make absolutely sure customers have the English version of the OS when installing MUI.

[ Catch 22 @ 27.12.2007. 01:35 ] @
@Emil Ranc: Pa u prvom postu se vidi da se radi o LIP. A inace jos uvek negde imam CD koji je isao uz prvu verziju XP, na kom je samo podrska za MUI, ali koliko se secam bilo je svega 4-5 jezika... LIP mogu iskljucivo da se instaliraju na englesku verziju, a nekada su postojali i za "velike jezike" kao sto su nemacki, francuski... ocigledno da toga vise nema.
Vidim na MS sajtu da postoje dodatni posebni LP za IE7, WMPlayer...
[ tomic15 @ 06.11.2008. 22:09 ] @
Iako je proslo "malo" vremena,da opet ozivim temu..
Jel moze neko da mi postuje ovde link za Nemacki MUI?OS na koji hocu da instaliram MUI je XP pro. SP3 i na engleskom je jeziku.
[ Ivek33 @ 06.11.2008. 22:38 ] @
Citat:
Catch 22: nekada su postojali i za "velike jezike" kao sto su nemacki, francuski... ocigledno da toga vise nema.
kao što reče @Catch22
evo pogledaj Windows XP Language Interface Pack (LIP) downloads
[ tomic15 @ 06.11.2008. 23:19 ] @
Ja sam ovde uspeo da pronadjem samo Windows XP Professional x64 Multilingual User Interface (MUI) - Deutsch.A moja verzija XP-a nije x64..Jel to znaci da ne postoji MUI za nemacki jezik?I,osim toga,koliko sam ja shvatio LIP je dosta siromasniji od MUI..