[ zzmakii @ 25.12.2007. 20:55 ] @
Ispričavam se za možda početničko pitanje, ali tražeći po internetu nisam našao jednostavan odgovor :

Dostupam do interneta uz pomoć i dogovor sa vlasnikom susjedne firme, wireless vezom preko njegovog access pointa.

Međutim, želio bih da on ipak ne može listati po mojim dokumentima na mom PC.
Kako da zaštitim svoje dokumente od njegovog gledanja?
Najradije bih da on uopće ne vidi moj PC i dokumente na njemu, kao da je "nevidljiv".

Može li se to ?
[ kuza @ 25.12.2007. 22:38 ] @
Hm ako bih moglo malo detaljnije objasnjenje te mreze...
[ zzmakii @ 25.12.2007. 22:59 ] @
Znači ja dostupam do interneta wireless vezom preko access pointa susjedove firme.

Koristim WinXP SP2. Kad otvorim Windows Explorer, vidim "My Computer" i sve svoje diskove i dokumente (files).

Pod "My Network Places" - "Entire Network" - "Microsoft Windows Network" vidim radnu grupu (workgroup) susjedove firme, i u njoj imena par njegovih PC. Ali ne mogu da otvorim te PC i da čitam dokumente u njima (files). Znači da se dokumenti nekako mogu sakriti. Kako ?

Vjerojatno i u susjedovoj firmi mogu da vide moj PC, i vjerojatno (kad mogu i ja) mogu i oni da čitaju sve moje dokumente. Najradije bih da uopće sakrijem i ime moga PC, tako da se uopće ne zna da sam u toj mreži. Može li se i to ?
[ Danilo Cvjeticanin @ 25.12.2007. 23:13 ] @
Ne mogu ni oni tebi, po defaultu file and printer sharing je ukljucen, ali to je samo my documents i printer ako imas. Sve ostalo moras rucno ti da dozvolis kako bi drugi racunari iz mreze mogli da rade sa tvojim datotekama sta zele. Nemoras da se brines, sve je ok.
[ djpero.84 @ 25.12.2007. 23:14 ] @
Promjeni opseg IP adrese, ostavi isti gateway i DNS-ove.
[ kuza @ 26.12.2007. 12:05 ] @
Nemas nikakvih problema sto oni mogu da vide tvoj racunar,oni vide samo one dokumente,particije ili hdd koje ti sherujes!po default-u ti je sherivan samo shared document mozes i to da iskljucis i samim tim ne mogu da pristupe ni jednom tvom dokumentu!
[ zzmakii @ 26.12.2007. 17:22 ] @
> oni vide samo one dokumente,particije ili hdd koje ti sherujes

OK, hvala, pomirili ste me.

Ali sad, da li može šećer na kraju, da uopće ne vide ime mog PC u mreži ?

[ DarioBH @ 26.12.2007. 19:37 ] @
probaj u command promtu otkucati
net config server /hidden:yes
nakon toga mreznu konekciju disable pa enable i trebalo bi da radi

[Ovu poruku je menjao DarioBH dana 26.12.2007. u 20:54 GMT+1]
[ Srdjan Marinkov @ 27.12.2007. 14:10 ] @
Citat:
zzmakii: ...želio bih da on ipak ne može listati po mojim dokumentima na mom PC.
Kako da zaštitim svoje dokumente od njegovog gledanja?
Najradije bih da on uopće ne vidi moj PC i dokumente na njemu, kao da je "nevidljiv".

Ja sam se ubio pokušavajući da u svojoj kućnoj mreži OMOGUĆIM računarima da mogu pristupati jedan drugom i nisam uspeo, tako da ne vidim razlog za tvoju zabrinutost... ;)
[ rbasic @ 30.01.2009. 19:36 ] @
Imam isti problem , sakrio sam dokumente i slike na partici D i ne vidim ih sad molim pomoc XP2 je windovs