[ stomil @ 25.12.2007. 21:55 ] @
Interesuje me zbog cega se javlja zujanje kod nekih neonki i kako se ono moze otkloniti.
[ ELTI @ 26.12.2007. 09:19 ] @
Ne zuje neonke vec njene prigusnice, ili su neispravne ili nisu dobro pritegnute uz limeni nosac. Pokusaj ih malo pritisnuti pa ces vidjeti gdje zuji i u cemu je problem, ali pazi da te ne strese struja!!!!....
[ Sepa011 @ 26.12.2007. 09:58 ] @
Zuje ti prigusnice a ne neonke. Zameni ti teskocu od gvozdja/bakra ili stavi elektronske prigusnice. sa njima neonke trenutno pale i ne trebaju ti starteri
[ sokrad @ 26.12.2007. 18:48 ] @
Imam jedan interesantan problem sa neonskim lampama.

Kada ukljucim lampu 4x18W(mislim) stoji upaljeno oko 20min, zatim odvoji osigurac, kao neki odlozeni kratak spoj.
Fora je sto sam promenio i neonke i prigusnice i strartere, i nema resenja.
[ tox master @ 27.12.2007. 00:11 ] @
pozdrav

verovatno ti je oslabeo osigurac a posebno ako je neki sklj prozivodjac.
imao sam ovakvih slucajeva ali doduse sa nekim jacim uredjajima.
a postoji mogucnost da se stvarno napravi kratak spoj kad se nesto zagreje ili pregreje mada ce pre biti da je do osiguraca.
a kada vratis osigurac odmah i ukljucis ponovo jel izbaci odmah ili posle istog vremenskog intervala i da li osigurac moze odmah da se vrati u polozaj ukljucenosti ili mora da prodje odredjeno vreme ?
[ c-76 @ 27.12.2007. 09:13 ] @
sa "odlozenim" kratkim spojem sam i ja imao problema kada sam koristio elektronsko paljenje prigusnice, i to kada uzmem jacu prigusnicu za slabiju neonku(npr 36Wprigusnica a neonka 18W). Sva sreca da sam reklamu ostavio da odradi par dana PRIJE POSTAVLJANJA TAKO DA SAM USPIO SKONTAT U CEMU JE PROBLEM. Normalno radi nekih pola sata, nekad sat a onda osigurac iskoci. Inace ove elektronske prigusnice su mnogo zahvalnije: nema zujanja, trenutno pale i lakse su od standardnih,a ni cijena im nije puno veca od klasicnih.