[ googi @ 27.12.2007. 21:50 ] @
Vec nekoliko meseci razmisljam o kupovini notebook-a. Potreban mi je notebook za rad u programima za 3d Inventor, SW, Solid Edge... Cena max 1500€. Ako neko ima da preporuci neki model. Unapred hvala |
[ googi @ 27.12.2007. 21:50 ] @
[ aleks.vukashin @ 30.12.2007. 22:05 ] @
Iskreno, mislim da ti je mnogo bolja varijanta da kupis neki desktop racunar! Za manje pare uzeces bolju konfiguraciju, kada ona zastari, lako ces je osveziti. Iz iskustva, kada laptop zastari - to mu je kraj. Moras da kupujes novi, jer ti sama njegova arhitektura ne dozvoljava neko, bog zna kakvo, nadogradjivanje. Ovo je vrlo bitno jer programi koje bi koristio se vrlo brzo razvijaju i traze sve jace i jace masine.
Zato prvo razmisli koliko ti je zaista potreban laptop. A ako bi vec hteo da uzmes neki, probaj sa nekim DELL-om ili Toshibom, mada sam ja imao Gigabyte i mogu ti reci da su to odlicne masine! P.S. Jos jedna stvar, postoji i pitanje ekrana. Zar ne bi voleo da rasprostres svoj desktop na 22''-om monitoru? [ googi @ 30.12.2007. 22:41 ] @
Razumem tvoj odgovor u potpunosti. Problem je sto zivim u studentskom domu, stalno putujem a i ne volim da mi neko cacka po kompu. Razmisljao sam o modelu Dell Inspiron 1720. Hvala na pomoci. Poz
[ aleks.vukashin @ 30.12.2007. 23:22 ] @
Citat: googi:Problem je sto zivim u studentskom domu, stalno putujem a i ne volim da mi neko cacka po kompu. Znam za problem stalnog putovanja. Imam isti! :) Zato i koristim laptop. Medjutim, koristim ga za programiranje, pa mi i ne treba neka ljuta masina a i nameravam da je koristim bar dok se ne zaposlim. U principu jedini problem je sto stalno putujes, ovo sa cackanjem i nije neki problem to moze da se sredi lako. Ovaj DELL je fina masina. Ali trebalo bi jos 1GB RAM-a. Obavezno! Pogledaj ovaj link, moze biti interesantan: http://laptop.maxblog.eu/?p=6263 [ googi @ 31.12.2007. 07:04 ] @
Trazio sam masinu sa grafickom nVidia 7900, ali su preskupe. Hvala na savetu. Poz
[ JOJO847 @ 31.12.2007. 13:53 ] @
Pogledaj kako ti odgovaraju neki od entry modela HP mobile work stationa.
[ mladic77 @ 17.01.2008. 19:57 ] @
Ja imam MSI 600x i SW2007 , radi veoma lako.
Nisam imao problema ni sa Espritom, koji je zahtevan, a AlphaCam vrti kao da je Notepad. 2GB memorije -preporuka. Pozdrav p.s NApomonjem da je sad cena ovog Lap top-a nije vise od 650 eura. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|