[ unisoft @ 28.12.2007. 00:54 ] @
Izvinjenje ADMINISTRATORIMA sto ponavljam ovu temu.

Moj problem je sledeci >>>
1.povezujem 2 racunra bezicno
2.na prvi racunar je povezan AP ( akces point sa fabrickom IP adresom 192.168.100.256 )
3.na drugi racunar je postavljen USB fles wireless

prvu stvar koju sam uradio sa PRVIM RACUNAROM kada sam ga povezao sa AP-lan putem podesio sam IP adresu PRVOGA RACUNARA na 192.168.100.1

drugu stvar koju sam uradio sa DRUGIM RACUNAROM posto sam instalirao USB fles wireless podesio sam IP adresu flesa na 192.168.100.2

e do sada nisam imao problema ama bas nikakvih i sve je ok.

Sledece sto sam uradio je : SEROVAO sam na oba racunara foldere koje zelim.

Otisao sam u MY NETWORK PLACES i sve je ok video sam oba racunara i bez problema sam mogao da pristupam,brisem,kopiram...

>>>>>>>>>>>>>>>> E MOJ PROBLEM JE POCEO OD SADA <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

otisao sam :>>>> start - programs - ......... - i upalio Remote Desktop Connection.

e dalje nemam pojma sta se radi.Ja sam probao da upisem IP adresu drugoga racunara i kliknem na konekt i on mi izbaci prozor kako kada LOG IN ON WINDWOS

ja nisam nista upisivao ( username and password ) jer na tom racunaru a ni na drugom nema passworda a ni username ( on ima ali ne mora da se upisuje da bi se upalio racunar )

i kada kliknem na COONECT on mi izbaci neku poruku kao da treba da se upisuje neki PASSWORD i spominje neki DOMAIN a ja ti nemam blage veze sta lupa.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

E SADA BIH ZAMOLIO NEKOGA KO JE IMAO OVAKAV SLUCAJ DA MI KAZE STA DALJE DA RADIM
ALI AKO NIJE PROBLEM DA MI DETALJNO OPISUJE SLEDECE KORAKE
( kao da objasnjava malom detetu - posto je ovo za mene novo )

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

!!! UNAPRED HVALA !!!

[ Miroslav Cvejić @ 28.12.2007. 06:38 ] @
Računar na koji se kačiš MORA da ima nalog sa šifrom ( i taj nalog treba da je administratorski ako ga nisi naveo da se može remote koristiti).
[ unisoft @ 28.12.2007. 07:11 ] @
Buraz hvala ti na odvojenom vremenu-sto si procitao u cemu je moj problem ali mi nisi potvuno odgovorio.

Znam ja sta je administrator ali gde pravim te naloge i kako za Remote Desktop Connection.
[ unisoft @ 28.12.2007. 07:17 ] @
ako se razumes u ovo aj mi ako ti nije problem detaljno opisi sta trebam da radim.Ja sam sto se tice konekcije-tu je OK.Racunari se vide >>>>>>>> e nadalje korake koje treba da uradim reci"

ni na PRVOM RACUNARU a ni na DRUGOM RACUNARU ne postoje akaunti ( nema sifre ) .Kada upalim racunar automacki ulazim ako administrator.

>>>>>>>>> zato sto kada je instaliran windows XP kada su trebali da se upisu korisnici racunara to nije uradjeno >>>>pa on pali racunar kao administratora sa punim pravima.
[ Miroslav Cvejić @ 28.12.2007. 09:42 ] @
Control Panel -> User accounts

Korisnik mora da ima šifru da bi se mogao logovati daljinski. I nadaravno u System Properties (desni klik na my computer -> properties) -> Remote treba da dozvoliš da se uopšte pristupi računaru daljinski.
[ DarioBH @ 28.12.2007. 09:59 ] @
Citat:
na prvi racunar je povezan AP ( akces point sa fabrickom IP adresom 192.168.100.256 )
odakle ti adresa X.X.X.256