[ Fidelito_Castro @ 29.12.2007. 19:39 ] @
Krenuo sam malo da provezbam rad sa datotekama i nesto mi ne ide. E ovako uzeo sam najednostavniji primer. Pokusao sam da napisem kod koji ce procitati fajl koji korisniki bude uneo i nakon toga izracunati broj pojavljivanja karaktera 'a' u tom fajlu.Taj rezultat pojavljivanja slova 'a' treba upisati u fajl "Slovo.txt". Evo koda: Code: *Program koji ce na oosnovu izabranog fajla procitati sadrzaj */ /* i ispisati broj pojavljivanja slova a u fajl "Slovo.txt" */ #include<stdio.h> #define MAKS 100 int main(void) { FILE *dat;//pokazivac na strukturni tip FILE *pok;//pokazivan na strukturni TIP char putanja[MAKS + 1];//smestanje putanje fajla int slovo; int a; a=0; //Unos putanje printf("Putanja:\n"); gets(putanja); //Pristup fajlovima dat=fopen(putanja,"r"); pok=fopen("Slovo.txt","a+"); if(dat == NULL) { printf("Pogresna putanja\n"); } else { while( (slovo = fgetc(dat)) != EOF) { if(slovo == 'a') a++; } fprintf(pok,"******************\n"); fprintf(pok,"Slovo a se pjavilo = %d \n",a); fprintf(pok,"******************\n"); } fclose(dat); fclose(pok); return 0; } |