[ dukakis @ 30.12.2007. 11:40 ] @
| Kod kuce sam nedavno uveo bezicni internet. Antena je spojena na AirLive WL-5460AP v2 koji je bio podesen da radi u Client modu jer bio povezan samo jedan racunar. Sada hocu da podesim da WL-5460AP v2 radi kao ruter, i da ova dva racunara imaju internet konekciju nezavisno od toga da li je neki racunar ukljucen. Pored toga bih hteo da podesim da oba racunara imaju pun link a ne da ga dele na pola ili kako vec. U upustvu od uredjaja i u manual na sajtu proizvodjaca nisam nasao nikakva objasnjenja kako sve ovo podesiti. Molim vas da mi nekako pomognete. |
[ DarioBH @ 30.12.2007. 12:46 ] @
Koliko sam vidio u uputstvu na netu on i nema routing mode, samo AP, bridge i repeater
[ dukakis @ 30.12.2007. 13:44 ] @
Bogami, WL-5460AP v2 ima mogucnost da radi kao ruter. To je opcija u Mode koja se zove WISP. To i pise u dokumentaciji. Ali ne znam sta i kako da podesim od opcija. U upustvu to uopste nije objasnjeno, samo je navedeno za sta je koja opcija, a o parametrima i potrebnim stavkama nista.
[ tomasd @ 30.12.2007. 13:54 ] @
Ja imam Ovislink 1120 on ima samo klient i Ap mod.
E sad mene zanima da li ovaj AP zajedno sa dva tri kompjutera i switchom može da da internet na svim kompjuterima.Na svakom kompu po jedna mrežna.I bez routera.Čekam ADSL pa mi se ne isplati da kupujem router za mesec-dva korišćenja a u glavnom kompu nema mesta za još jednu Lan kartu.
[ donlile @ 05.01.2008. 00:52 ] @
Moras koristiti onaj poslednji mod, mislim da se zove WISP - Universal repeater
U njemu na podesavanjima WAN porta podesis podatke za internet, zatim u polje SSID of Extended Interface: unesi ime nove lokalne mreze
Resetuj uredjaj, na wireless karticama pronadji novu mrezu, stavi da su ti adrese plivajuce, tj. ne unosi nista i pocni da surfas
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.