[ pitarhz @ 30.12.2007. 16:25 ] @
Evo ja danas instalirao vistu, pored nje imam xp, na kojem uglavnom radim, i mogu rec da nisu loshe skontali, jbg, interesantan interface, driveri se mogu nekako sredit, samo imam jedan "main-problem" oko drivera za svoju ATI grafulju(Nova HD 2600Pro 512MB DirectX10, nedavno kupljena) i nemogu, ama bash NIKAKO nemogu, da instaliram te driver-e, skinuo i za vistu 32-bit i za 64-bit, instalira fol onaj nekakav "catalyst manager" ili kako se vec zove, ali na kraju, NISHTA, samo "profura" instalacija(ono, provjerava konfiguraciju, sta li vec) i gotovo....preskoci onaj dio "installaton"), pokušavao i "get drivers online" i sve to što može i ne moze..opet sve isto...eh, a u device manager listi za "display adapter" stoji vako:
"STANDARD VGA GRAPHICS ADAPTER"!!!!!HELP AKO IKO MOZE!!!!

[Ovu poruku je menjao mmwc dana 03.01.2008. u 19:43 GMT+1]
[ Danilo Cvjeticanin @ 30.12.2007. 20:22 ] @
Instaliraj prvo neki stariji drajver za ati, nakon toga instaliraj najnoviji. Nikako nemoj da instaliras OMEGA drajvere, nego standardne sa ati-jevog sajta.
[ dobrinja @ 03.01.2008. 14:42 ] @
Što ne odgovori da li si riješio problem?! da i mi nešto saznamo.
Kod mene je bio isti slučaj i riješen je kada sam prvo obrisao stare ati drivere, i onda instalirao drivere sa original cd-a što sam dobio sa grafičkom hd 2600 i onda je radilo.primjetio sam da mi je sam nadogradio video bios na mojoj staroj matičnoj i onda sam mogao instalirati najnovije drivere sa oficijelnog sajta.
[ Milan Gligorijevic @ 03.01.2008. 18:52 ] @
Šta kaže windows update? Meni se povremeno tu pojave novi drajveri.
[ pitarhz @ 07.01.2008. 16:03 ] @
Ev i dalje sve isto....pokushavao sam i taj update...ali nema nade...nishta ne pronadje, samo izbaci opet: "Standard Graphics Adapter"!.....i kako mislite izbrisat stare driver-e....KAD IH NEMOGU NIKAKO INSTALIRAT...ALOOO...RIJEČ JE O NANOVO INSTALIRANOJ VISTI SA SVIM DRIVER-ima OSIM TIH ZA GRAFU, KOJE NEMOGU NIKAKO SREDIT....SKINUO SAM I SA www.ati.com najnovije(naravno, one za vistu) i obične driver-e(cca. 17MB) a kasnije i skinuo čitav pack sa catalyst control centrom(50MB)...OPET NISTA...samo proleti ono "analysing hardware..." i nista...a pod custom instalacijom nema opcije da mogu selektovat "display drivers"-e koji mi jedino i trebaju...što znači da iz nekog razloga taj catalyst install manager neprepoznaje vlastite driver-e za "display" koji su u folderu "packages"-"drivers"-"display"....PS. Ja sam vistu intalirao na drugu particiju, a XP i dalje koristim aktivno...al et...kako izgleda, morat cu se kutarisat viste....!!
PS. Nerade mi za vistu driver-i koje sam dobio uz svoju grafu(HD2600 Pro 512MB AGP)
[ laki_srt @ 08.01.2008. 00:52 ] @
Mozda ti fali net framework,ne znam sta radi ali znam da ni meni nisu radili redovno drajveri bez frameworka. Imas najnoviji framework na microsoftovom sajtu
[ pitarhz @ 08.01.2008. 11:04 ] @
Pokusavao sam install framework 2, ali kaze da je on vec dio Viste, znaci vec instaliran.....i trojku takodjer instalirao...opet nista!!
[ dobrinja @ 09.01.2008. 18:42 ] @
Onda je nevjerovatno da je do origanlog cd-a.I ja sam požurio pa skinuo najnovije drivere i nisu "išli", ali kada sam prvo instalirao sa cd-a odma poslije su išli najnoviji.
Ne znam samo da te posjetim da na cd-u imaš "vista drivere" koji idu za pro verziju, oni" XT vista driver" ne bi trebalo instalirati nisu za tu seriju.