[ peromalosutra @ 31.12.2007. 13:02 ] @
Pravim neki manji CMS i zapeo sam na veoma glupoj i iritantnoj sitnici. Znači imam neku admin formu koja sluzi za uplodovanje novog sadržaja na sajt i funkciju insert koja ubacuje sadržaj. Da bi uploadovanje bilo uspješno moraju sva polja u formi da budu popunjena i upravo to bi trebalo da provjerava ovaj if uslov. Medjutim on uvijek vrati TRUE (tj. uvijek se poziva f-ja insert) bez obzira da li je neko polje ostavljeno prazno. Code: /* ako podaci nisu popunjeni prikaži formu, inače ih ubaci u bazu */ if (isset($_POST['naslov']) and isset($_POST['opis']) and isset($_POST['tekst']) and isset($_POST['kategorija']) and isset($_POST['link'])) insert($_POST['naslov'], $_POST['opis'], $_FILES['tekst']['tmp_name'], $_POST['kategorija'], $_POST['link'], $_SESSION['username']); else forma(); Ovako izgleda sama forma: Code: <form action= <?php echo substr(strrchr($_SERVER['PHP_SELF'],"/"),1) ?> method="post"; > Naslov članka: <input type="text" name="naslov"> <br /> Kategorija: <input type="text" name="kategorija"> <br /> Link: <input type="text" name="link"> <br /> Kratak opis: <input type="text" name="opis"> <br /> Putanja do sadržaja: <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="30000" /> <input type="file" name="tekst" /> <br /> <input type="submit" value="pošalji"> </form> Pokušao sam onaj gore uslov napisati i malo drugačije, kao Code: if (!isset($_POST['naslov'] or !isset($_POST['opis']) ... ali se ništa ne mijenja. |