[ zorpetus @ 01.01.2008. 01:24 ] @
Jel ima neko TP-Link TD-W8910G (ADSL router, 4 LAN porta + Wireless, anex A, naravno) i jel uspeo da ga natera da radi na Telekom ADSL-u umesto onog Huawei MT882? Naime, ja na ugovoru imam username i password (onaj [email protected] itd.) - ali kada konfigurisem TP-Link non stop mi u Wan prijavljuje da mi je PPP down? Kao da ne prodje PPP auth? U PDF fajlu koji dolazi na CD-u uz TP-Link je prikazano kako se to treba setovati za neku (cini mi se) raniju verziju softvera, ali nema neke vece razlike, koliko sam mogao da vidim: VPI/VCI : 8/35 Service category: UBR without PCR Quality of Service - ostavljam odstiklirano biram PPPoE enkapsulacija: LLC/Snap-bridging (alternativa ovome je VCU/MUX - ali mislim da treba LLC) ubacujem username i password koji sam dobio od Telekoma (one [email protected]), stavljam neki "service name" (recimo pppoe_0_35_1), authentification metod stavljam AUTO (probao i sa PAP ali nema razlike), stikliram Enable WAN service, save/reboot i to bi trebalo da radi? Ali nece. ADSL lampica ne svetli, a u statusu (Device info/WAN) stalno pise PPP Down. Ili gresim negde kapitalno? Mozda ovaj ruter iz nekog razloga nece da radi s Telekomovom opremom s druge strane? |