[ Catch 22 @ 02.01.2008. 05:14 ] @
Pošto već postoji obimna, slična tema vezana za Apple iPhone ne vidim zašto bi Nokia Symbian bio "beli medved"...

Koga to zanima, može da se edukuje ovde


[Ovu poruku je menjao Catch 22 dana 09.07.2008. u 22:37 GMT+1]
[ hala @ 09.07.2008. 21:00 ] @
i ja se bas mucim oko toga vec nekoliko dana i na forumima koji se bave mobilnom telefonijom svi samo odavno o tome pisu ali koliko vidim niko jos nije nista napravio na nasem jeziku pa ako se neko razumije u ovo i ako je ovo radio bio bi mu zahvalan kad bi objasnio postupak i napisao sta sve treba skinuti da se razbije zastita posto se samo mogu kupiti prijavljeni programi a to je vrlo tesko iz nasih drzavica
[ Pici man @ 27.07.2008. 22:45 ] @
Instalacija S60v3 softvera bez ikakvih restrikcija tj., prethodnog sertifikovanja

Potrebno od aplikacija:
- X-Plore(trenutno najbolji S60v3 file manager) - skinuti sa sajta www.lonelycatgames.com
- HelloCarbide.sisx
- installserver.exe


Instalirati X-Plore, pokrenuti program i obaviti osnovna podešavanja u Menu->Tools->Configuration-> štiklirati sva četiri polja "Show hidden ...." što je i najbitnija stavka podešavanja parametara same aplikacije ... ne zatvarati X-Plore već ga ostaviti pokrenutog u pozadini i instalirati HelloCarbide.sisx ... nakon instalacije pokrenuti HelloCarbide -> Options->Menu1-> dobićete tekst tipa->"Done...", kliknite na "Yes" i nakon toga program se sam zatvara ...vratite se na X-Plore i osnovnim operacijama u okviru jednog fajl menadžera samo iskopirajte fajl "installserver.exe" u c:sys/bin/. Restartovati telefon.

Ovim postupkom ste trajno rešili problem instalacije nesertifikovanog softvera. Sada ste u mogućnosti instalirati bilo koju kompatibilnu S60v3 aplikaciju bez da je potrebno prethodno sertifikovati je samo za vaš telefon. Isto kao i na starim S60 v1 i v2 uredjajima.
Uživajte!


[ Pici man @ 27.07.2008. 23:18 ] @
"Otključavanje" fajl sistema na S60v3 Symbian 9.x(vidljivi svi sistemski folderi i podfolderi sa mogućnosti pisanja i brisanja fajlova u okviru istih)


Potrebno od aplikacija:
- X-Plore(trenutno najbolji S60v3 file manager) - skinuti sa sajta www.lonelycatgames.com
- CapsOff.sisx
- CapsOn.sisx
- CProfDriver_SISX.ldd


AKO VEĆ RANIJE NISTE URADILI --->
Instalirati X-Plore, pokrenuti program i obaviti osnovna podešavanja u Menu->Tools->Configuration-> štiklirati sva četiri polja "Show hidden ...." što je i najbitnija stavka podešavanja parametara same aplikacije. ... ne zatvarati X-Plore već ga ostaviti pokrenutog u pozadini i instalirati HelloCarbide.sisx ... nakon instalacije pokrenuti HelloCarbide -> Options->Menu1-> dobićete tekst tipa->"Done...", kliknite na "Yes" i nakon toga program se sam zatvara ...vratite se na X-Plore i osnovnim operacijama u okviru jednog fajl menadžera samo iskopirajte fajl "CProfDriver_SISX.ldd" u c:sys/bin/.
P.S. Prethodno objašnjenje je moguće izbeći ako se u okviru prvog tutorijala fajl "instalserver.exe" iskopira zajedno sa "CProfDriver_SISX.ldd" u u c:sys/bin/ i time olakša ceo postupak.
Nakon toga, instalirati oba priložena fajla - CapsOff.sisx i CapsOn.sisx.

Jednostavnim klikom na ikonicu CapsOff iz menija telefona automatski svi folderi postaju dostupni i njihov sadržaj takodje postaje dostupan za manipulaciju(proveriti slobodno u okviru fajl menadžera). Više ništa nije skriveno ili zabranjeno krajnjem korisniku - isto kao i na S60v1 ili v2 uredjajima.
"CapsOn" sve vraća na normalno stanje i folderi postaju nedostupni isto kao pre "hakovanja".
Obavezno koristiti CapsOn i vratiti sve u "normalu" ako se pokreću N-Gage igre jer u suprotnom neće raditi ako je hack(CapsOff) aktivan.
VAŽNO: hack(CapsOff) je aktivan sve do restarta ili isključivanja telefona. Nakon ponovnog uključivanja telefona hack više nije aktivan i mora se ponovo pokrenuti klikom na ikonicu "CapsOff".

Postoji način da svi sistemski folderi i podfolderi budi vidljivi trajno i nakon restartovanja telefona u X-Plore file manageru(bez mogućnosti pisanja i brisanja fajlova u okviru istih) ako se prethodno podese ovlašćenja uz program "MoreCaps v1.0 by Leftup", ali o tome drugom prilikom!

Uživajte!
[ Pici man @ 27.07.2008. 23:31 ] @
Opet ja ... khmm ... ovime je moguće slobodno TOP temu "TOP: Digitalno potpisivanje aplikacija za Symbian (sertifikacija, sign) " baciti u zaborav! ;)
P.S. sve navedene programe instalirati u memoriju telefona!!!
[ Catch 22 @ 27.07.2008. 23:38 ] @
^ Dobro nam došao nazad na forum!
(Long time no see)
[ Pici man @ 29.07.2008. 00:33 ] @
Citat:
Catch 22: ^ Dobro nam došao nazad na forum!
(Long time no see)
;)

Hvala, hvala ... obaveze, "razlozi", RAZNO!:)
Takodje vel. poz. od mene!:)
Nego ....

TRAJNO "Otključavanje" fajl sistema na S60v3 Symbian 9.x(vidljivi svi sistemski folderi i podfolderi BEZ mogućnosti pisanja i brisanja fajlova u okviru istih)

1.X-Plore naravno mora biti u telefonu i to poželjno(obavezno) na "C" particiji;
2. Instalirati MoreCaps v1.0 by Leftup.sisx i pokrenuti program;
3. ići na -> Options->Open File-> ovde upisati "X-plore.exe"(bez navodnika) i potvrditi sa "OK";
4. skrolovati do "AllFiles" i tu štiklirati dati parametar: Optios->Edit List->Mark;
5. kliknutu na "Save" i zatvoriti aplikaciju;
5. restartovati telefon;

Ovime je završena procedura kojom se dozvoljava file manageru X-Plore da ima uvida u sve sistemske foldere i podfoldere telefona bez ikakvih restrikcija i to - TRAJNO. Znači, posle restarta ili ponovnog uključivanja telefona i dalje će biti vidljivi svi prisutni sistemski folderi i podfolderi telefona i njihov sadržaj.
VAŽNO: Kako bi ste imali mogućnost pisanja, brisanja, kopiranja fajlova ili bilo kog drugog vida manipulacije sa bilo kojim fajlom u okviru skrivenih sistemskih foldera i podfoldera MORA se primeniti procedura "CapsOff" kao u prethodnom tutorijalu.

Srećno i uživajte!!!
[ mt2807 @ 01.08.2008. 10:33 ] @
hi
e ovako ja sam radio sve po prilozenom posle probao da instaliram neku aplikaciju ali i dalje trazi licencu mozda nesto gresim hvala na trudu
[ milelale @ 01.08.2008. 13:48 ] @

Bravo majstore,ja se mucio preko kompa s onim programima tri dana i nista,kad sam procitao ovo tako uradio i fercera,svaka cast![mod edit]
dodati kodovi za prikaz sličice u poruci[Ovu poruku je menjao Catch 22 dana 02.08.2008. u 02:44 GMT+1]
[ Pici man @ 04.08.2008. 23:05 ] @
Citat:
mt2807: hi
e ovako ja sam radio sve po prilozenom posle probao da instaliram neku aplikaciju ali i dalje trazi licencu mozda nesto gresim hvala na trudu

Nisi napisao o kom se telefonu radi?!?
Možda su u pitanju problematični modeli poput Nokia E50, E61, 3250, 5500? Kod ovih modela fajl "installserver.exe" se razlikuje od prethodnih i mora se kopirati posebna verzija "installserver.exe" fajla.
Prilažem u atačmentu sve "installserver.exe" verzije za ove modele.

P.S. Kod modela Nokia 3250 ova metoda radi samo kod verzije firmvera 04.14 i 04.60!
Takodje treba imati u vidu da kod pojedinih verzija firmvera na ovim nabrojanim problematičnim modelima ne ide sve tako glatko, i treba se igrati sa verzijama firmvera ili product kodovima, no: "bolje išta nego ništa", kako kaže naš narod![Ovu poruku je menjao Pici man dana 05.08.2008. u 00:23 GMT+1]
[ titov pionir @ 20.08.2008. 21:15 ] @
ajde molim vas...bilo koga da mi pomogne da otključam sistemske fajlove ne tel.
probao sam sve živo i poskidao sve fajlove koji su prikačeni ili linkovani u top temi http://www.elitesecurity.org/t303910-0#2019043 i gdje je sve fino objašnjeno
i jednostavno neće pa neće
[ Pici man @ 02.09.2008. 14:00 ] @
Ja stvarno ne znam na kom jeziku da napišem uputstvo kako bi vi shvatili isto i primenili ga?!?
Samo za vašu informaciju:
neko ovu uslugu "hakovanja" sistema na S60v3 telefonima naplaćuje i do 1000din(13.3€) u bedi od Srbije, pored toga što S60v3 aplikacije i igrice tj., 3rd paty apps - dodatni softver, koji je dostupan svuda na internetu(gomila WAREZ foruma), takodje prodaje na CD-u za 800din(10.6€)., folirajući se da je JEDINO njegova kompilacija tj., CD "ona prava" i da su sve ostale lažne i pune virusa(iako virusi za S6v3 i NE POSTOJE - alo pameti), ... i kada vam neko da i fraj objašnjenje sa svim aplikacijama potrebnim za tu operaciju, vi i dalje nezadovoljni ili ne kapirate?!?
Neverovatno!
Zar ne bi mogli jednostavno da nas udostojite najobičnijim opširnijim objašnjenjem u vezi toga šta vam nije jasno sa obaveznim imenom i prezimenom telefona koga posedujete?!?
[mod]
Obrisan deo poruke koji nije u skladu sa normama foruma[Ovu poruku je menjao Catch 22 dana 02.09.2008. u 18:10 GMT+1]
[ stonex @ 02.09.2008. 18:04 ] @
E , hvala puno !
Nego pre nego sto pocnem da cackam po telefonu imam jedno pitanjce : da li ovo uputstvo vazi i za FP2 na Nokia N78 ?
[ Pici man @ 02.09.2008. 20:33 ] @
Citat:
stonex: E , hvala puno !
Nego pre nego sto pocnem da cackam po telefonu imam jedno pitanjce : da li ovo uputstvo vazi i za FP2 na Nokia N78 ?

Kakav vam je to strah od "čačkanja" po telefonu?!?

Zar vi ne kapirate da je famozno flešovanje tj., popularni firmware update na Nokia sajtu uz upotrebu Nokia Software Update aplikacije bar jedno 1000% OPASNIJE I ŠTETNIJE od prostog kopiranja najobičnijih datoteka i tkz. hakovanja koje se upisuje samo u radnu memoriju i nestaje nakon restarta?!?
Toga se niko ne plaši već hrli da što pre flešuje telefon dok se ovde na samu reč "hack" ...

Ufff ... R A D I ljudima na N78 ... zato probaj datoteke za N95 i uživaj, jer te ništa ne košta na kraju, uvek možeš da izbrišeš taj instalserver ako ne radi tj., ako ne dozvoljava instalaciju krekovanih(ops.) programa jer mu je to i jedina namena.
[ stonex @ 07.09.2008. 21:08 ] @
Ma ne plasim se da cackam vec pitam da ne bih gubio vreme ako ne radi .Veliko hvala .

P.S. Izgubio sam kabl .
[ Honda-Biker @ 09.09.2008. 11:59 ] @
I ja imam jedan problem. Radi se o dva komada N73, na jednome ovo radi ali na drugome NE. Sta bi moglo da bude???
[ penic @ 09.09.2008. 21:35 ] @
Ćao
Upravo sam probao i nešto ne štima.
Naime u pitanju je nokia 6120 firm. 4.21
pri instalaciji Morecaps telefon prijavi grešku:
"Certifficate error contact aplication suplier " ili tako već nešto..
Da li se desilo još nekom?
[ hala @ 02.10.2008. 22:07 ] @
ok sve mi je jasno i skinem sve programe ali pici man posto vidim da si ti to odavno uradio mozes li postaviti koju slicicu kako uraditi ovo: .vratite se na X-Plore i osnovnim operacijama u okviru jednog fajl menadžera samo iskopirajte fajl "installserver.exe" u c:sys/bin/. Restartovati telefon. jer ovo mi nikako nije jasno kako gdje i sta i9skopirati. pls help. thx.
[ Laza80 @ 03.10.2008. 13:01 ] @
Imam Nokiju N82 sa najnovijim firmware-om 30 i posle instaliranja i pokretanja HelloCarbide.sisx, Y-Browser dalje ne vidi C:\Sys folder. Pretpostavljam da je Nokia novim firmware-om sprečila ovaj hack. Ima li nekog novog rešenja?
[ Pici man @ 05.10.2008. 11:55 ] @
Citat:
penic: Ćao
Upravo sam probao i nešto ne štima.
Naime u pitanju je nokia 6120 firm. 4.21
pri instalaciji Morecaps telefon prijavi grešku:
"Certifficate error contact aplication suplier " ili tako već nešto..
Da li se desilo još nekom?

Uglavnom svima koji nisu pročitali ni reč iz ove teme, tj., SAMO onima koji nisu primenili uputstvo o hakovanju sistema koje sam napisao gore.
Citat:
hala: ok sve mi je jasno i skinem sve programe ali pici man posto vidim da si ti to odavno uradio mozes li postaviti koju slicicu kako uraditi ovo: .vratite se na X-Plore i osnovnim operacijama u okviru jednog fajl menadžera samo iskopirajte fajl "installserver.exe" u c:sys/bin/. Restartovati telefon. jer ovo mi nikako nije jasno kako gdje i sta i9skopirati. pls help. thx.

Sve ti je jasno ali nije ti jasno ... gde i šta iskopirati? Zar nisam lepo napisao a ti već citirao "iskopirajte fajl "installserver.exe" u c:sys/bin/." Šta ti ovde više nije jasno?
Citat:
Laza80: Imam Nokiju N82 sa najnovijim firmware-om 30 i posle instaliranja i pokretanja HelloCarbide.sisx, Y-Browser dalje ne vidi C:\Sys folder. Pretpostavljam da je Nokia novim firmware-om sprečila ovaj hack. Ima li nekog novog rešenja?

Dobro pretpostavljaš. Trenutno nije moguće to uraditi sa N82 i verzijom 30 ....
[ Iksi @ 05.10.2008. 12:12 ] @
hm meni je uspelo da uradim jednu n82 v 30.
[ Pici man @ 07.10.2008. 20:52 ] @
Citat:
Iksi: hm meni je uspelo da uradim jednu n82 v 30.

Svaka čast, zašto onda ne objasniš korisniku @Laza80 kako to da uradi?!?
[ mt2807 @ 08.10.2008. 09:55 ] @
cao opet ja da pitam piciman ja sam te pitao odavno da necitiram na pocetku ove teme al sam se razocarao u ovo hakovanje pa nisam posle odgovarao sve sam pokusavao od ovog tvog uputstva pa do slicnih nadjenih na internetu imam n73 fw v 3.0638.0.0.1 sa tvojim uputstvom da potsetim sve lepo uradim ali kad probam da instaliram neki program opet mi trazi licencu nisam probao jedino promenu fw ne znam to da radim jel moze bez toga hvala unapred
[ Pici man @ 08.10.2008. 15:42 ] @
Citat:
mt2807: cao opet ja da pitam piciman ja sam te pitao odavno da necitiram na pocetku ove teme al sam se razocarao u ovo hakovanje pa nisam posle odgovarao sve sam pokusavao od ovog tvog uputstva pa do slicnih nadjenih na internetu imam n73 fw v 3.0638.0.0.1 sa tvojim uputstvom da potsetim sve lepo uradim ali kad probam da instaliram neki program opet mi trazi licencu nisam probao jedino promenu fw ne znam to da radim jel moze bez toga hvala unapred

Stvarno ne znam kako lakše i jednostavnije da objasnim nego što sam napisao u tekstu: "Instalacija S60v3 softvera bez ikakvih restrikcija tj., prethodnog sertifikovanja"!~
Skini fajlove za tvoj N73, pročitaj 10 puta dato uputstvo i nećeš imati problema.
Greška je samo do tebe!
[ ivankrv @ 10.10.2008. 19:26 ] @
Vidim na N 82 nije moguce odraditi ovo. Verovatno isti problem postoji i kod mene na 6220. Danas sam je kupio, probao da odradim ovo i razocarao se kad sam dobio poruku da nije u redu sertifikat za ovaj hellosarbide. Inace na 6120 mi je radilo OK. Ima li nekakvo resenje za mene?
[ dejan @ 16.10.2008. 15:55 ] @
Ako u startu ne mozes da instaliras x-plore ili hellocarbide probaj da ides u Application Manager i tamo u podesavanjima oznacis da mozes da instaliras sve aplikacije.
[ ivankrv @ 16.10.2008. 17:45 ] @
Xplore sam instalirao, ali hellocarbide ne moze. Nije to verzija za novi rimbian. O tome se radi.
[ mcdjura @ 16.10.2008. 23:48 ] @
svaka chast na tutorijalu Pici man...sada sve radi odlichno!!!...
[ 10001011 @ 28.11.2008. 14:59 ] @
Citat:
..vratite se na X-Plore i osnovnim operacijama u okviru jednog fajl menadžera samo iskopirajte fajl "installserver.exe" u c:sys/bin/. Restartovati telefon.


Samo sto nema foldera "bin" u "sys" direktorijumu.

Telefon je samsung L870, 9.3, Series 60 3.2

Hvala unapred
[ Pici man @ 28.11.2008. 17:43 ] @
Citat:
10001011: Samo sto nema foldera "bin" u "sys" direktorijumu.

Telefon je samsung L870, 9.3, Series 60 3.2

Hvala unapred

Btw. nisi ni objasnio da li si potpuno razumeo i ispoštovao dato uputstvo od "a" do "š", uspeo da instaliraš inicijalne programe(HelloCarbide.sisx) jer bez njih nema kopiranja u "sys" direktorijum, ... a već znaš da postavljaš podpitanja?!?
Pored svega toga, jesam li ja negde napisao da ta metoda radi na Samsung ili ti na 9.3 OS-u?!?
P.S. niko te nije u prvi mah terao da kupuješ Samsung ako si hteo full pristup sistemskim direktorijumima. Trebao si lepo da kupiš telefon koji može da se hakuje. ;)


[Ovu poruku je menjao Pici man dana 28.11.2008. u 20:36 GMT+1]
[ Iksi @ 29.11.2008. 13:32 ] @
a da li ima neko resenje za n82 v 30? Moze i neki eksplorer koji se koristi
u kombinaciji sa prof. opremom tipa mt box, kao sto je phoenix-ov browser
ali on ne dozvoljava pisanje po sistemskim direktorijumima. size / bin..
[ baja86 @ 01.12.2008. 16:13 ] @
Ja imam mali problemcic sa ovim,u pitanju je N82,sve je uradjeno kao iz uputstva,ali mi je izbacio gresku "file is corrupted",moguce da je do same instalacije,ali sada uopste iz application menagera ne mogu da izbrisem ni x-plore,ni hellocarbide,a kad udjem u x-plore,folder c:/sys kao da je zakljucan,ne mogu da udjem u njega,a pre instalacije hellocarbide je moglo..
[ Iksi @ 01.12.2008. 20:45 ] @
koju verziju firmware-a imas?
[ baja86 @ 01.12.2008. 21:58 ] @
V20,izgleda da sam pogresio,trebao sam da instaliram onaj hellocarbide N95,a ne onaj N73 zar ne? al kako god neda mi sad da udjem u sys folder
[ Iksi @ 01.12.2008. 22:30 ] @
Ovako, nije problem u halo carbide-u nego u fajlu koji se zove
installserver.exe. Problem je sto sad ne mozes da instaliras ni jednu
aplikaciju niti da je deinstaliras. Nadam se samo da nisi obrisao halo
carbide ako nisi prokreni njega idi na options pa meni 1 pa yes. Opet bi
trebao da dobijes size i bin u c i mocices da im pristupis.
[ 10001011 @ 02.12.2008. 08:24 ] @
Citat:
Btw. nisi ni objasnio da li si potpuno razumeo i ispoštovao dato uputstvo od "a" do "š", uspeo da instaliraš inicijalne programe(HelloCarbide.sisx) jer bez njih nema kopiranja u "sys" direktorijum, ...
Pored svega toga, jesam li ja negde napisao da ta metoda radi na Samsung ili ti na 9.3 OS-u?!?
P.S. niko te nije u prvi mah terao da kupuješ Samsung ako si hteo full pristup sistemskim direktorijumima. Trebao si lepo da kupiš telefon koji može da se hakuje. ;)


U naslovu teme stoji Symbian 9.x a moj je 9.3 , mislim da je ovde mesto za pitanje, kao prvo ovo mi je prvi telefon sa symbianom, tako da nemam blage veze sa doticnim, kao drugo necu full pristup sistemu, vec samo da mogu da instaliram programe. Imate vise iskustva od mene sa pomenutim OS-om zato sam i pitao.

Kada pokrenem hellocarbide koji ste postavili i kada pokrenem menu1 nista se ne desava, na internetu sam nasao drugu verziju i kada pokrenem menu1 prijavimi nekoliko puta yes ali ne zatvara program.

Da li moze neko da mi pomogne, bio bih vam zahvalan.
[ Iksi @ 02.12.2008. 09:26 ] @
Sto se samsunga tice moze da se hack-uje bez problema. Proverno. Ista metoda
samo se izgleda razlikuje install server.exe
[ Pici man @ 02.12.2008. 13:20 ] @
Citat:
baja86: Ja imam mali problemcic sa ovim,u pitanju je N82,sve je uradjeno kao iz uputstva ....

Bitno je da si ti utrčao sa pritužbama i zalepio post, ... u daljoj priči priznaješ da si slagao kada si rekao da je "sve uradjeno kao po uputstvu":
Citat:
baja86:izgleda da sam pogresio,trebao sam da instaliram onaj hellocarbide N95,a ne onaj N73 zar ne?

Da je sve uradjeno kao po uputstvu ne bi instalirao fajl za telefone sa verzijom OS-a 9.1 u telefon sa v9.2 OS-om, zar ne?!?
Samim tim, zašto se žalite, pišete bezvezne komentare, zbunjujete druge korisnike pričom "da ne radi", ... kada ste vi u pitanju, vaša lenjost, glupost i nezainteresovanost da sednete i pročitate 10 puta(za gluplje: 50 puta) uputstvo i nakon toga krenete njegovu primenu.
Nije valjda da treba da vam nabrajam i telefone i njihove operativne sisteme?!?
Smatram da S60 "smartphone" korisnici znaju BAR TOLIKO i da ne kupuju telefone sa OS-om iz pomodarstva.
Citat:
Iksi: Sto se samsunga tice moze da se hack-uje bez problema. Proverno. Ista metoda
samo se izgleda razlikuje install server.exe

Ako je provereno, daj čoveku, postavi ovde za download taj "valjani" installserver.exe kada si već proverio.;)
[ Pici man @ 02.12.2008. 13:36 ] @
Da razjasnimo kojoj grupi pripadaju odredjeni S60v3 telefoni:

bez service pack-a (Symbian OS 9.1):
-------------------
Nokia N77
Nokia E61i
Nokia E65
Nokia N93i
Nokia N91 8GB
Nokia E62
Nokia E50
Nokia 5500
Nokia N93
Nokia N73
Nokia N80
Nokia N71
Nokia N92
Nokia E70
Nokia E60
Nokia E61
Nokia 3250

Service Pack 1[FP1] (Symbian OS 9.2):
---------------
Nokia 6124 classic
Nokia N82
Nokia N95-3 NAM
Nokia E51
Nokia N95 8GB
Nokia N81
Nokia N81 8GB
Nokia 6121 classic
Nokia 6120 classic
Nokia 5700 XpressMusic
Nokia 6110 Navigator
Nokia E90 Communicator
Nokia N76
Nokia 6290
Nokia N95
Nokia E71
Nokia E66
Samsung SGH-i520
Samsung SGH-i400
Samsung SGH-i450
Samsung SGH-i550w
Samsung SGH-i560
Samsung G810
LG JoY
LG KT610

Service Pack 2[FP2] (Symbian OS 9.3):
-------------
Nokia 5320 XpressMusic
Nokia N78
Nokia N96
Nokia N85
Nokia N79
Nokia 6210 Navigator
Nokia 6220 classic
Samsung SGH-L870
Samsung INNOV8 (i8510)

[ sEaGhOsT @ 06.12.2008. 21:21 ] @
Ne radi na E71, poslednji firmware :(
[ 10001011 @ 08.12.2008. 18:31 ] @
Citat:
Ovako, nije problem u halo carbide-u nego u fajlu koji se zove
installserver.exe. Problem je sto sad ne mozes da instaliras ni jednu
aplikaciju niti da je deinstaliras. Nadam se samo da nisi obrisao halo
carbide ako nisi prokreni njega idi na options pa meni 1 pa yes. Opet bi
trebao da dobijes size i bin u c i mocices da im pristupis.


Kod mene nije to problem, vec se ne pojavljuje folder bin, predpostavljam da ne radi halocarbide zato sto nema bin foldera.
[ alagor2000 @ 16.12.2008. 18:16 ] @
Pozdrav,

Da li postoji konkretan hack za samsung G810 koji radi provjereno?
Ako ga ima,molio bi linkove za dl!
[ Pici man @ 16.12.2008. 20:22 ] @
Citat:
alagor2000: Pozdrav,

Da li postoji konkretan hack za samsung G810 koji radi provjereno?
Ako ga ima,molio bi linkove za dl!

POSTOJI i radi provereno!;)
[ alagor2000 @ 17.12.2008. 07:05 ] @
Pa daj mi neke linkove,bar na private :)
[ ndj @ 18.12.2008. 16:04 ] @
I ja imam Samsung G810, pa ako stvarno ima neka fora da proradi ovaj Hellocarbide na njemu nek neko napise...
Mislim da nije problem uopste u installserver nego je u tome sto Hellocarbide ne odradi svoj posao, tj nema onih poruka kao na nokia telefonima.
Inace ovaj postupak je savrseno odradio na 6120 classic, bez problema sve prolazi :)
[ alagor2000 @ 18.12.2008. 19:12 ] @
Nema izgleda jos pravog hacka za g810?! :)
Moracemo da sacekamo malo :)
Mada mene vise iritira trenutno baterija koju punim dvaput dnevno !
[ Pici man @ 18.12.2008. 19:16 ] @
O da, postoji "pravi" hack za g810 i sl modele ... ;)
Samo još kada bi neko znao da pročita uputstvo na srpskom jeziku ... ili pak koristi Google ...
[ alagor2000 @ 18.12.2008. 19:52 ] @
Evo pokusam vec danima sa raznim hakovima ali mi ni jedan ne radi na g810 ?!
Ako imas neke linkove ili programe ,daj prosvijetli nas !
[ ndj @ 18.12.2008. 19:59 ] @
Ja sam na dosta stranih foruma nasao samo da ne radi hack na njemu, bas bi bilo fino kad bi neko rekao da moze ipak :)
[ alagor2000 @ 18.12.2008. 20:16 ] @
Evo sad sam instalirao hellocarbide_g810,sus ali nece pa nece ?!
samo se restartuje tel. i nista opet ne mogu da udjem u sys\bin !
[ ndj @ 19.12.2008. 12:12 ] @
Evo resenja za G810, malo je glupo ali radi:
Instalira se hellocarbide_g810.sys (onaj sto resetuje telefon)
Kada se stiska ono Menu1 u isto vreme se stisne i desni taster tj Cancel, program pukne i folderi su otvoreni, prekopirajte ona dva fajla i gotovo, provereno radi :)
[ alagor2000 @ 19.12.2008. 20:35 ] @
@ndj je u pravu,i meni je uspjelo da otkljucam c:\sys\bin ,izgleda da je fora da se x-explorer i hellocarbide instaliraju oba
na telefon a ne na SD ?!
[ Mikki83 @ 04.01.2009. 14:41 ] @
Pozdrav !!

Sve ovo kod mene radi, nokia E51 !

NEGO, postoji li fora kako da izmenim pocetni nokia ton pri ukljucuvanju, znam da to moze, ali kako ??

I jos nesto piciMan.... da li se znamo... Ja sam iz Pozarevca...
[ Pici man @ 05.01.2009. 13:14 ] @
Citat:
Mikki83: Pozdrav !!

Sve ovo kod mene radi, nokia E51 !

NEGO, postoji li fora kako da izmenim pocetni nokia ton pri ukljucuvanju, znam da to moze, ali kako ??

I jos nesto piciMan.... da li se znamo... Ja sam iz Pozarevca...

C:Private/10202be9/101F8763.txt

tekstualni fajl 101F8763.txt treba da sadrži sledeće:

Code:
cenrep
version 1
[owner]
0x100059C9
[defaultmeta]
 0
[platsec]

[Main]
0x1 int 1 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
0x2 int 6 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
0x3 string "E:\\Sounds\\Simple\\Startup.mp3" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
0x4 string "" 16777216 cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData
0x5 string "" 16777216 cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData
0x6 int 0 16777216 cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData
0x7 string "" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
0x8 string "" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
0x9 string "" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
0xA int 1 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
0x101 int 30000 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
0x102 int 0 0 cap_rd=alwayspass sid_wr=0x100059C9
0x103 int 5 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail


Kada to budeš imao sve na C particiji onda jedino preostaje da ubaciš željeni ton u E:\Sounds\Simple\Startup.mp3 kao što ti i piše u kodu, restartuješ tel. i uživaš! Ovo je mislim fajl za moj N95, ako ti imaš neki drugi model i razlikuje se, pogledaj šemu tvog txt fajla u "Z:Private/10202be9/" romu i videćeš da li postoji razlika. Uglavnom je sve isto.

Bilo bi lepo da poznajem ceo grad, no ja sam i ovako iz okoline Požarevca ne iz samog grada.


[ Mikki83 @ 05.01.2009. 19:05 ] @
NEVEROVATNO CEGA SVE TU IMA...

HVALA ...

NEGU KOD MENE START I TEXTUALNOM FAJLU JE SA PARTICIJE "Z" nije kao kod tebe


0x3 string "E:\\Sounds\\Simple\\Startup.mp3" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail


I kad nadjem file u particiji C nemem textualni file koji si istisao ?

TEXTUALNI FILE KOJI SI POSTAVIO NALAZIM SAMO U PARTICIJI "Z" !

Bez problema ubacim u "E" sound, ali naravno nista.

NEGDE GRASIM ? KORISTIM E51 ali taj FILE NE NALAZIM NA "C" PARTICIJI
[ Mikki83 @ 05.01.2009. 19:10 ] @
U PARTICIJI "C" u folderu 10202be9 nemam text file, nego FOLDER PERSISTS I BUR I 200100BB.txt


u folderu PERSIST imam samo cre file.

[ boske22 @ 08.01.2009. 14:02 ] @
Interesuje me samo jedna stvar, ja imam Nokia 5320 XpressMusic telefon sa os S60 ver.3 Symbian FP2 9.3.
Da li ima potrebnih fajlova (HelloCarbide.sisx i installserver.exe) za verziju 9.3 symbiana ili samo za 9.1 i 9.2, jer ni ja ne vidim u C:/SYS, folder bin???
Pritom sam ponovio operaciju nekoliko puta.

P.S. Kada mi je antivirus ukljucen poludi koliko pokusava da zabrani instalaciju HelloCarbide.sisx fajla, ali nisu racunali na opciju exit iz programa, cime prestaje zastita. ;-)

Pozdrav i hvala
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 08.01.2009. 14:16 ] @
Koji će ti đavo AV program na S60 3rd telefonu?
[ Mikki83 @ 08.01.2009. 14:22 ] @
Boske, ne znam da li tebi ne dozvoljava instalaciju HelloCarbide i tada kaze da nemash sertifikat ili nesto drugo...

[ alagor2000 @ 08.01.2009. 14:53 ] @
Pozdrav,

ja sam na samsungu G810 odavno instalirao helloocarbide i haknuo fon.
fora je u tome sto se pokrene hellocarbide /menu1 pa se onda skoro
istovremeno pritise yes i cancel tipka( yes za koju desetinku ranije)
onda hellocarbide pukne i vidi se c:\sys\bin pa mozes da kopiras sta treba u njega !
prije svega moras pokrenuti x-explore pa onda kopiras ona dva fajla u c\sys\bin !
jbg ja sam pokusavao cca 20 puta dok nije progulio !
[ boske22 @ 08.01.2009. 14:56 ] @
Meni instalira HelloCarbide sasvim normalno i odradim prema uputstvu sve kao sto treba, ugasi mi se sam program, taj deo je ok, medjutim, kada treba da prekopiram Installserver.exe, nema mi nigde u c:/sys, folder bin, stiklirao sam u X-Plore programu ona 4 polja za "show hidden" itd...

Pozdrav
[ alagor2000 @ 08.01.2009. 15:05 ] @
X-Plore ti mora biti aktivan svo vrijeme,znaci prvo pokrenes X-Plore
pa onda radis sta treba sa hellocarbide !Zatim kopiras instalserver.exe !
[ boske22 @ 08.01.2009. 15:18 ] @
Pa to se podrazumeva, nisam malouman, uradio sam sve prema uputstvu.
Mene samo interesuje jeli neko uspeo to da uradi sa NOKIA 5320 telefonom ili uopste neko sa verzijom 9.3 symbiana????
Jer su sve alatke, patch-ovi i crackovi pravljeni za 9.1 i 9.2, mozda zbog toga, ne znam vise...

Pozdrav
[ Pici man @ 08.01.2009. 15:55 ] @
Citat:
Mikki83:

TEXTUALNI FILE KOJI SI POSTAVIO NALAZIM SAMO U PARTICIJI "Z" !

Bez problema ubacim u "E" sound, ali naravno nista.

NEGDE GRASIM ? KORISTIM E51 ali taj FILE NE NALAZIM NA "C" PARTICIJI

Čovek, lepo taj tekstualni fajl "101F8763.txt" iz "Z" iskopiraj negde na PC ili u nekom drugom proizvoljnom folderu telefona i modifikuj mu liniju:
Code:
0x3 string "Z:\\Sounds\\Simple\\Startup.mp3" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail

u
Code:
0x3 string "E:\\Sounds\\Simple\\Startup.mp3" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail

sačuvaj modifikaciju i fajl pod istim imenom 101F8763.txt, i onda ga jednostavno iskopiraj u "C:Private/10202be9/".
Naravno da ne postoji u "C" jer dolazi sa firmverom koji se nalazi na "Z".
Posle restarta, telefon će forsirati uvek pre "C" particiju nego "Z" i tu je prednost koja nam dozvoljava da nešto sami promenimo i modifikujemo.;)
Cela šema je valja kapiraš u tome da telefon slažemo da je uvodni ton priliklom podizanja sistema u "E:\\Sounds\\Simple\\Startup.mp3" a ne kao po default-u u "Z:\\Sounds\\Simple\\Startup.mp3".

Na ovakav način se može menjati i onaj dosadni uvodni logo rukovanja i postaviti gif po želji ...

P.S. uvodni ton po želji koji si napravio moraš da imenuješ kao u kodu Startup.mp3 i da ga iskopiraš u E:\Sounds\Simple\
[ Pici man @ 08.01.2009. 16:00 ] @
Citat:
boske22: Pa to se podrazumeva, nisam malouman, uradio sam sve prema uputstvu.
Mene samo interesuje jeli neko uspeo to da uradi sa NOKIA 5320 telefonom ili uopste neko sa verzijom 9.3 symbiana????
Jer su sve alatke, patch-ovi i crackovi pravljeni za 9.1 i 9.2, mozda zbog toga, ne znam vise...

Pozdrav

Baš tako, ne postoje još pečevi za novije modele S60v3 telefona sa Symbian OS-om verzije 9.3 ili pak S60v5 telefone i sudeći prema svemu teško da će se skoro i pojaviti.:(
Čak šta više Nokia ove propuste "krpi" u poslednjim verzijama firmvera za 9.1 i 9.2 telefone tako da, ... tri puta razmislite pre nego što promenite firmver na noviju verziju jer ništa nećete dobiti već samo izgubiti. Možda nećete biti više u mogućnosti ni stare telefone više da pečujete ovom metodom sa poslednjim revizijama firmvera.

NE MENJAJTE FIRMVERE!
[ Mikki83 @ 08.01.2009. 18:42 ] @
Da se javim Pici Man !!

Vidi ukapirao sam to da umesto "Z" promenim u "E" i sve to uspe.

Mada kod mene se file vidi kao "Z:\\system\\sounds\\Wakeup tone.aac" i promenim ga u "E" .

Morao sam u "E" da napravim bas takve foldere, jer u sistem nije bio file sounds. Napravio sve to.

Preimenovao u Wakeup tone.aac ton koji zelim za start, i kad iskopiram file u privte, u folderu 10202itd. to prodje.

Ugasim tel. ukljucim, ma opet isto.

Odem u "C" i taj tex file vise ne postoji u folderu 10202 ??

ali probacu ponovo neke izmene, blizu sam, ali...

Ako imash neki predlog... reci...


Ovaj E51 sam pre neki dan podigao na vecu verziju, ali posto je prosao HelloCarbide mislim da nije problem kod ovog "zahvata"

U svakom slucaju HVALA puno !!
[ Pici man @ 09.01.2009. 01:08 ] @
Verovatno su i ovo onemogućili u novijim verzijama OS-a ... ne mogu da verujem ...

Btw. i kod mene stoji: "Z:\\system\\sounds\\Wakeup tone.aac", ali telefon vidi i mp3 ekstenzije tako da nije problem umesto aac ubaciti mp3 fajl i radi bez obzira na samo ime fajla pa bio "Wakeup tone" ili "Startup" ili kako već ... jedino je bitno da su imena fajla identična kako u samom kodu tako i u telefonu na "E".
Ah da, fajl ne sme biti duži od 10 sec.

I još nešto, ako se briše fajl nakon restarta kao neki vid zaštite koji je uvela Nokia na ovim novijim nazovi telefonima onda te ništa ne sprečava i to sam da zaobidješ:
Lepo u X-Plore označi 101F8763.txt fajl koji si naravno prethodno modifikovao i kopirao u "C:Private/10202be9/, pritisni 6 i štikliraj "read only" i klikni na "change" tj., sačuvaj promene, restart telefona i to je to.


Sad bi trebalo da radi. Ajd pa javi!!!

[ Mikki83 @ 09.01.2009. 15:47 ] @
JOS JEDNOM HVALA !!!

PROBLEM SAM RESIO NARAVNO UZ TVOJU POMOC, PICI MAN !

Mada mozda sam i pevi put sve dobro spakovao, ali pogesio u jednom sitnom detalju.
Taj file sacuvan je kof mene sa "TXT" velikim slovima , promenio sam u mala "txt" postavio sve kako treba i radi !!


BRAVO JOS JEDNOM !!!!!!


Pazi sad kad si zapoceo sve ovo... verovatno, kako i sam napisao znash koji "txt" file je odgooran za nokia rukovanje ???

Ukoliko imash odgovor... tu sam...

Moj mail je "[email protected]"
[ Pici man @ 09.01.2009. 16:38 ] @
Citat:
Mikki83:
Pazi sad kad si zapoceo sve ovo... verovatno, kako i sam napisao znash koji "txt" file je odgooran za nokia rukovanje ???

Ovo je malkice komplikovanije ...
... koristi se X-Plore naravno:
- Idi u Z:\resource\apps i iskopiraj startup.mbm, startup.mif i STARTUP.r79 fajlove u C:\resource\apps
- Sada idi u C:\resource\apps pritisni '8' nad startup.r79 kako bi dobio hex pogled nad fajlom i idi do linije 000050 i tu promeni hex vrednost '5a' koja je 'Z' u vrednost '43', koja predstavlja 'C'.
- sačuvati promene i nakon restarta telefon će butovati sliku iz "C" pod imenom startup.mbm;

Jedino na što treba obratiti pažnju je da fajl STARTUP.rXX mora da odgovara jezičkom fajlu trenutnog setovanja vašeg telefona. Jezički fajl za srpski jezik telefona je naravno startup.r79 ali za druge jezike su ako kojim slučajem koristiš engleski na telefonu startup.r01, ili startup.r03 za nemački, itd.

Pored ovoga, naravno, fajl startup.mbm je ovde najzanimljiviji jer je on u stvari naša boot slika koja predstavlja ono rukovanje. Ako želimo neku drugu sliku(a to je i glavni razlog cele muke zar ne?!?) trebamo je izraditi po želji i pretvoriti je u .mbm programom "MBM Wizard" ... doduše, postoje i mnoge već izradjene slike i konvertovane u .MBM koje se mogu skinuti sa neta besplatno ...

Postaviću ti jednu za probu u atačmentu(preimenovati je naravno u startup.mbm i iskopirati u C:\resource\apps preko postojeće)...
[ Pici man @ 09.01.2009. 16:53 ] @
Ove su još zanimljivije recimo(ali ti lepo savladaj prvu i ne verujem da je ovde dobra tema za upload .MBM slika):


P.S: dobro je ukomponovati i ton i sliku .... ;)
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 09.01.2009. 17:11 ] @
LOL, ove dve poslednje su odlične
[ Mikki83 @ 11.01.2009. 15:42 ] @
IMA LI NEKO RESENjE KAKO PROACI INSTALACIJU PROGRAMA NA "C" PARTICIJI ?????

Jedan primer:
Dobijete program u INBOX i odatle ga instalirate, i posle izbrisete taj program iz INBOXA.
Pri instalaciji odaberete da ide na phone memori, i sve ostalo znamo svi.

E sad, kako pronaci to sto smo instalirali, i da li je moguce taj file poslati, ili iskopirati ??

KONKRETNO-DOBICU JEDAN PROGRAM I NECU DOBITI INSTALACIONU VERZIJU, VEC CE MI BITI INSTALIRAN NA FON (nokia 6120).

Koji je file odgovoran za tako nesto, i da li je moguce da ga posaljem da drugi fon. ili da ga imam za sebe ???
[ Pici man @ 11.01.2009. 16:46 ] @
@Mikki83, prvo nisi odgovorio ni sa jednim "H" o tome kako ti se dopada nova boot slika prilikom uključivanja telefona a već tražiš neki drugi odgovor?!?

Da, postoji način kako se nalazi raspakovna kompletna instalaciona arhiva na "C" ili bilo kojoj drugoj particiji, ali prethodno lepo ti nama kaži o kom se to programu radi, kako ne bih ja ovde gomilao odgovore i pisao odgovor za odgovorom a da ti jednostavno na prethodne odgovore ne reaguješ ... Deluje kao da te odgovori jednostavno ne zanimaju, zar ne?
P.S. ne piši velikim slovima jer deluje kao da vičeš na nekoga, ako ti je do toga da taj red želiš istaći, podebljaj slova ili ih podvuci. Imaš kodove sa leve strane već odradjene ..
[ Mikki83 @ 11.01.2009. 17:01 ] @
Izvinjenje od mene...
Naravni Hvala puno o svim informacijama... a nisam probao ovo sa ekranom, tj. startup slikom... tako da to mi je u propremi da uradim.


I naravno, uvek ti se zahvalim, u predhodnim postovima to si video.

E sad...

Pre duzeg vremena interesovao sam se za temu prisluskivanje telefona. Na tu temu nisam nasao konkretan odgovor, vec samo diskusiju.

Za sve ostalo pisacu ti u privatnim porukama...


I zadivljen sam tvojim poznavanjem symbian sistema, sto uvek potvrdjujem...

Hvala jos jednom...
[ Pici man @ 11.01.2009. 17:05 ] @
Ne pišite mi PP jer nemam nameru i vremena da odgovaram svima kojima nešto treba ... bez ikakve uvrede.
Pored svega, lepo sam te pitao za ime programa koga treba bekapovati tj., izvući sa "C" i ti lepo izbegavaš odgovor, što znači da se ja ovde trudim bez ikakvih razloga oko vas.
Prisluškivanje, teorije zavere i razna sredstva masovne histerije ... sve to možeš naći recimo na ovo linku:

Spijuniranje mobilnih telefona sa drugog telefona (citanje sms poruka,poziva...)

Bluetooth špijuniranje i td.:

Koriscenje tudjih fajlova preko bluetootha

Btw. kada neko od vas zatraži da napišete ime jedne bezvezne aplikacije vi mislite da imate neko respektivno znanje i deo softvera koje bi sačuvali samo za s. i to isto znanje izbegavate da delite sa drugima?!? Kada vama treba odgovor vi bi da dosadjujete i na PP ... Razmislite malo o svojoj sebičnosti i naivnosti.
[ Mikki83 @ 11.01.2009. 17:20 ] @
OK.

Nismo se razumeli, tj. ja nisam dobro sve procitao. Nisam video da si me pitao za ime aplikacije.

Aplikacija se zove Total Recall.

A da nesto znam... ne bih pitao...
[ Pici man @ 11.01.2009. 17:24 ] @
Aman, taj program služi za snimanje razgovora a ne za kojekakvo prisluškivanje.
Pazi koliko imaš ovakvih programa ISTE namene:

01. Softtrends.Software.Pvt.Ltd.LivePVR
02. Alon.Software.MP3.Dictaphone v2.88 (ja preporučujem jer nema bip i radi fenomenalno) ;-)
03. Smartphoneware.Best.CallRecorder
04. UltimatePortable Ultimate Voice Recorder v5.75.2 - {svi preporucuju}
05. Killer Mobile Total Recall
06. VITO Technology AudioNotes
07. Psiloc Extended Recorder
08. Rock Your Mobile Call Recorder Pro
09. SymbianOn Private Call And Sms Guard
10. Aims Migital Technovations Smart Recorder
11. Mobisophy Interactive Voice Call Master
12. Mobisophy PhonePilot
[ Mikki83 @ 11.01.2009. 17:41 ] @
Hvala...

Da za neke od tih sa liste sam znao, ali nemaju free korishcenje. Uglavnom su Trial i tada nisu podrzani sa svim opcijama.
Ovaj TotalRecall je koristan sto snimljeni file salje MMS-om na zeljeni broj.

Da to nema veze sa prisluskivanjem, ali ne kosta nista, a korisno je.

[ Pici man @ 11.01.2009. 18:02 ] @
Citat:
Mikki83: Hvala...

Da za neke od tih sa liste sam znao, ali nemaju free korishcenje. Uglavnom su Trial i tada nisu podrzani sa svim opcijama.
Ovaj TotalRecall je koristan sto snimljeni file salje MMS-om na zeljeni broj.

Da to nema veze sa prisluskivanjem, ali ne kosta nista, a korisno je.

Nije da ne košta, košta i Totall Recall $13.50
Jesi li apsolutno siguran da nema dosadni bip ni u kojoj situaciji? Mnogi se žale da iako podese opciju beep "OFF" opet ima dosadnog bip-a. Džabe ćeš onda uvaliti tel. ženi ili kome već kada će se prilikom svakog razgovora čuti taj ton ... još kada se klipovi budu slali putem MMS-a kod naših operatera tek tako lako ...

Total Recall "Silent/Hidden" Version izgleda ima ipak veze sa nekim vidom prisluškivanja. Snima sve što se razgovara i postavlja na web server pretplatnika. Samo ovde ti neće pomoći ni prijatelj a ni warez sajtovi, ovo mora da se plati ako se želi koristiti. Mada ne preporučujem ...
[ Mikki83 @ 11.01.2009. 22:31 ] @
Za aplikaciju, procice to...

Nego, ako imash resenje kako da je tu aplikaciju posle vidim, i kako bih mogao da je koristim i na drugom telefonu... jer trebace mi i ta opcija.

Hvala na vremenu.
[ Iksi @ 12.01.2009. 00:55 ] @
Na zalost vecina ovih programa je u ranijim verzijama imala jednu manu a to
je cuveni beep na svakih nekoliko sekundki. Jel ovo reseno u nekom programu?
I da da li postoji neki koji ne pisti za symbian druge generacije.
hvala puno.
[ Honda-Biker @ 12.01.2009. 12:25 ] @
Na N73 promjena start zvuka radi dobro dok promjena boot slike ne funkcionise!Zasto???Ima li nacina da se ovo odradi na N73??
Pohvale za Pici man
[ Pici man @ 12.01.2009. 13:00 ] @
Citat:
Mikki83: Za aplikaciju, procice to...
Nego, ako imash resenje kako da je tu aplikaciju posle vidim, i kako bih mogao da je koristim i na drugom telefonu... jer trebace mi i ta opcija.
Hvala na vremenu.

Poslao sam ti na PP link gde to lepo sve da skines, citas li PP? Ako ne mozes da se snadješ lepo kaži da ti je pošaljem celu na mail i da se ne cimaš sa ekstrakovanjem iz sistema ili kod tih navodnih prijatelja koji je dele kao da je od dragog kamenja iako su je takodje skinuli sa nekog od warez sajtova ... :)
Btw. ako te interesuje "prisluškivanje" obidji sajt: http://www.spy-sms.com/downloadbuy.html
Citat:
Iksi: Na zalost vecina ovih programa je u ranijim verzijama imala jednu manu a to
je cuveni beep na svakih nekoliko sekundki. Jel ovo reseno u nekom programu?
I da da li postoji neki koji ne pisti za symbian druge generacije.
hvala puno.

Uglavnom ne pište kako sam i napisao u prethodnom komentaru Alon.Software.MP3.Dictaphone v2.88 i UltimatePortable Ultimate Voice Recorder v5.75.2, mada probao sam i ovaj novi Total Recall 3.01 i mogu reći da ne pišti takodje na N95 ...
Negde piše da treba podesiti u personalizaciji profila koji trenutno koristimo tonove upozorenja na 'isključeno' mada ja to nisam podešavao i nema bipa.
Eh da, možda nije zgoreg reći da treba pojedine programe instalirati na memorijskoj kartici a ne na memoriji telefona kako ne bi pištali ...

Na starijim S60v2 nije pištao Total Recall ako se ne varam i svi ostali programi koji su kao dodatak koristili "BeepOff" aplikaciju ...
Citat:
Honda-Biker: Na N73 promjena start zvuka radi dobro dok promjena boot slike ne funkcionise!Zasto???Ima li nacina da se ovo odradi na N73??
Pohvale za Pici man

Mora da si nešto propustio iz uputstva ...


[Ovu poruku je menjao Pici man dana 12.01.2009. u 15:54 GMT+1]
[ Honda-Biker @ 12.01.2009. 14:58 ] @
Citat:
Pici man: Mora da is nešto promašio iz uputstva ...


Ne bih rekao da sam nesto promasio jer sam probao par puta i on uvijek uzima onu njegovu sliku(rukovanje) a ono sto sam napravio na C-u ostaje - znaci ne obrise ga niti sta promijeni(kao da ga uopste ne vidi), onda sam prosvrljao po drugim forumima i nasao da ovaj postupak ne radi na N73.
Cudno mi je da zvuk radi a ovo nece.??...
Hvala
[ bugsu @ 12.01.2009. 15:46 ] @
nakon sto zavrsim sve ovo jel mogu obrisati HelloCarbide.sisx sa fona?

[Ovu poruku je menjao bugsu dana 12.01.2009. u 18:00 GMT+1]
[ Pici man @ 12.01.2009. 17:02 ] @
Citat:
Honda-Biker: Ne bih rekao da sam nesto promasio jer sam probao par puta i on uvijek uzima onu njegovu sliku(rukovanje) a ono sto sam napravio na C-u ostaje - znaci ne obrise ga niti sta promijeni(kao da ga uopste ne vidi), onda sam prosvrljao po drugim forumima i nasao da ovaj postupak ne radi na N73.
Cudno mi je da zvuk radi a ovo nece.??...
Hvala

hmm .. baš ću pogledati ...
P.S. u pravu si, izgleda da je ovo neka lista kada se tiče menjanja boot slike:
Radi na: N82, N95, N95 8GB, E51, E60, E90, E65
Ne radi na: 6120, 6290, 5700, N73, N80, N81
Citat:
bugsu: nakon sto zavrsim sve ovo jel mogu obrisati HelloCarbide.sisx sa fona?

Slobodno obriši
[ Mikki83 @ 15.01.2009. 20:33 ] @
Pozdrav Pici Man !

Nasao sam to na forumu, nego nisam imao net.

Hvala na info.

Taj program sam uspesno sam instalirao.

Nego, da te zamolim. Strasno me interesuje, da li je moguce (ti si vec rekao da jeste) nego, kako ja da nadjem to sto je instalirano na "C" ??
Jer sta bih hteo.
Na svakom tlefonu, uglavnom dodje neka igrica uz tel. Pa da je ne juruim po forumima, i trazim full verziju. Kako da je pronadjem na tel. I da li je moguce da je raspakujem i posle prebacim na drugi tel.

I zanima me jos nesto, kod nokije 6120c. Odradio sam "hack" ceo sa tvojim upustvom, i to radi.
Mozesh li da mi objasnish ovo sto imam u C\SYS\bin
CapsOff.exe
CapsOn.exe
cfl.exe
cid.exe
clean.exe
CProfDriver_SISX.Idd
HelloCarbide.exe
installserver.exe
Loc.exe
mmsdataprovider.dll
MoreCaps.exe
off1.exe
off.exe
smsi.exe
smo.exe
smsserver9.exe
sysltf.exe
X-plore.exe


Sto se tice fajlova
cfl.exe
cid.exe
clean.exeoff1.exe
off.exe
smsi.exe
smo.exe
smsserver9.exe
sysltf.exe
Loc.exe
mmsdataprovider.dll - da li su to neki programi koji su instalirani, pa brisani, ili sta je to.


Mislim ne znam, pa pitam...

I kako i gde da nadjem to sto je bilo instalirano, pa obrisano...

Hvala unapred...
[ viktorparacin @ 22.01.2009. 18:36 ] @
ajd kad smo vec kod Symbian. Sta moze od sw da se instalira u nokiu n82 ver 30, a da ne treba nesto da se "budzi" po telefonu? ili bar neki link ...
[ fabusman @ 22.01.2009. 19:59 ] @
Da li neko zna kako mogu hack-ovati L870? Pretrazio sam ceo net ali nisam nasao resenje. Probao sam kako je objasnjeno za G810, ali nije mi uspelo zato sto kada stisnem menu1 ne desava se nista,a kada stisnem to i cancel izadje iz programa kao da sam stisnuo samo cancel. Molim za pomoc. Pozdrav
[ remenski_zlatko @ 30.01.2009. 12:07 ] @
Zdravo Pici man.
Jedno pitanje:
Jel ima neka druga opcija za nokia rukovanje na nokia n73?

hvala puno.

[Ovu poruku je menjao remenski_zlatko dana 30.01.2009. u 15:50 GMT+1]
[ Pici man @ 30.01.2009. 15:01 ] @
Citat:
remenski_zlatko: Zdravo Pici man.
Jedno pitanje:
Jel ima neka druga opcija za nokia rukovanje na nokia n73?

hvala puno.

Na žalost, izgleda da ta metoda ne radi na sledećim modelima medju kojima je i N73:
6120, 6290, 5700, N73, N80, N81
:-(
[ remenski_zlatko @ 30.01.2009. 17:56 ] @
neka druga metoda valjda nema ili... ?
A jel znas gde da skinem keygen za x-plore 1.30 verziju

puno hvala opet
[ Pici man @ 30.01.2009. 18:15 ] @
Citat:
remenski_zlatko: neka druga metoda valjda nema ili... ?
A jel znas gde da skinem keygen za x-plore 1.30 verziju

1. Ne znam neku drugu metodu ...
2. Znam gde se ima skinuti kygen za X-Plore 1.30 - nije teško koristiti ni Google pretragu, ali to ti neće uopšte pomoći jer program traži verifikaciju na LCG sajtu i automatski ako te nema u bazi(IMEI broj telefona) izbacuje ključ ... bukvalno, keygen je beskoristan ...

Program X-Plore je bio naravno promovisan preko celog jednog radnog dana besplatno na sajtu SymbianGear i svako ga je mogao kupiti za "0"€ tog dana. Ja sam to uradio naravno i sada pojavom verzije 1.30 nemam nikakvih problema nakon "update", jer je program prepoznat od sajta LCG naravno kao original i imam registrovanu verziju i dalje.
Eto dokaza da umesto traganja za keygenima lepo ponekada posetite i LEGALNE sajtove za prodaju S60 softvera jer se nikada ne zna kada će neko poklanjati neku vrednu aplikaciju džabe.;)
[ remenski_zlatko @ 30.01.2009. 18:37 ] @
ok
opet hvala na ponudjeni odgovor
[ Laza80 @ 02.02.2009. 11:13 ] @
Konačno sam uspešno otključao svoju N82 v30.0.019. Pojavila se metoda za "hackovanje" telefona sa novim firmware-ima.
[ Cunami @ 08.02.2009. 00:18 ] @
"Otkljucao" sam svoju Nokiu N78 prema uputstvu Pici Man-a i kad kliknem na CapsOff svi folderi su mi vidljivi. Instalirao sam i jedan program.
Poslije toga bilo sta da sam pokusao da instaliram dobijem poruku: Certificate Error Contact Program Supplier. Da li neko zna u cemu je problem?

Da napomenem da sam u Application Manager-u/Settings/Software Installation stavio na All, Online certificate check na Off.
[ BioSQUAD @ 08.02.2009. 11:36 ] @
Citat:
c:sys/bin/


Zasto ne mogu da kopiram installer...u taj folder?
[ Srdjan Prpa @ 12.02.2009. 15:38 ] @
Citat:
Pici man: Ovo je malkice komplikovanije ...
... koristi se X-Plore naravno:
- Idi u Z:\resource\apps i iskopiraj startup.mbm, startup.mif i STARTUP.r79 fajlove u C:\resource\apps
- Sada idi u C:\resource\apps pritisni '8' nad startup.r79 kako bi dobio hex pogled nad fajlom i idi do linije 000050 i tu promeni hex vrednost '5a' koja je 'Z' u vrednost '43', koja predstavlja 'C'.
- sačuvati promene i nakon restarta telefon će butovati sliku iz "C" pod imenom startup.mbm;

Jedino na što treba obratiti pažnju je da fajl STARTUP.rXX mora da odgovara jezičkom fajlu trenutnog setovanja vašeg telefona. Jezički fajl za srpski jezik telefona je naravno startup.r79 ali za druge jezike su ako kojim slučajem koristiš engleski na telefonu startup.r01, ili startup.r03 za nemački, itd.

Pored ovoga, naravno, fajl startup.mbm je ovde najzanimljiviji jer je on u stvari naša boot slika koja predstavlja ono rukovanje. Ako želimo neku drugu sliku(a to je i glavni razlog cele muke zar ne?!?) trebamo je izraditi po želji i pretvoriti je u .mbm programom "MBM Wizard" ... doduše, postoje i mnoge već izradjene slike i konvertovane u .MBM koje se mogu skinuti sa neta besplatno ...

Postaviću ti jednu za probu u atačmentu(preimenovati je naravno u startup.mbm i iskopirati u C:\resource\apps preko postojeće)...


Imam jedna problem bilo koji fajl kad pokusam da prekopiram u C:\resource\apps izbaci mi (u ovom slucaju kopiram Strartu.mbm ) Can't Open File: C\RESOURCE\APPS\Startup.mbm kopiram preko X-Plore ?
[ Cunami @ 12.02.2009. 17:45 ] @
Kad pokusam da instaliram unsigned software dobijem poruku: Certificate Error Contact Program Supplier, sto bi trebalo da znaci da nisam dobro otkljucao telefon.

Potpuno sam nov u ovoj oblasti a i vjerovatno glup jer ni poslije 10 citanja Pici mano-ovih poruka nisam skont'o sta i kojim redom da uradim. Koliko se sjecam prvo sam uradio ono sto je on napisao u drugoj poruci tj.
- X-Plore
- CapsOff.sisx
- CapsOn.sisx
- CProfDriver_SISX.ldd

a poslije sam instalirao HelloCarbide.sisx i dodao installserver.exe u c:sys/bin/

Sta bih trebao da uradim da stvar popravim? Da li je dovoljno uraditi uninstall svih ovih programa pa ponovo instalirati? Da li je potrebno da deinstaliram i ostale programcice koje sam u medjuvremenu instalirao? Pretpostavljam da su za moju Nokiu N78 odgovarajuci fajlovi od N95?

Telefon: Nokia N78
Software version: 12.046 od 25-06-2008.
[ Pici man @ 12.02.2009. 18:41 ] @
- Sve što sam ja napisao u datim uputstvima VAŽI JEDINO za telefone sa verzijom Symbian OS-a 9.1 i 9.2.
- Verzija Symbian OS-a 9.3 je nešto sasvim drugo i telefoni sa ovim OS-om se ne mogu na takav način otključavati.

@Srdjan Prpa, verovatno telefon treba da ti bude hakovan i "CapsOff" treba da bude uključen ...

[ Srdjan Prpa @ 12.02.2009. 20:21 ] @
Da hakovan mi je po tvom upustvu i ukljucen je CapsOff uspeo sam da promenim zvono za paljenje ali nikako za logo.
[ Pici man @ 12.02.2009. 20:37 ] @
Citat:
Srdjan Prpa: Da hakovan mi je po tvom upustvu i ukljucen je CapsOff uspeo sam da promenim zvono za paljenje ali nikako za logo.

Objasni ti meni kako ja da znam koji ti telefon imaš?!?
Lepo sam ranije napisao sledeće:

"Radi na: N82, N95, N95 8GB, E51, E60, E90, E65
Ne radi na: 6120, 6290, 5700, N73, N80, N81"

- model telefona koji ti poseduješ se nalazi u grupi ..... ?!? .....

Stvarno ne razumem zašto vam je toliko mučno da navedete model telefona? Recite koji model telefona imate ...

[ Srdjan Prpa @ 13.02.2009. 06:56 ] @
sry zaboravio sam da navedem a hteo sam, imam Nokiu N95 8GB.
[ fangorn @ 13.02.2009. 20:40 ] @
Cuo sam da hack ne radi na N95 8Gb sa najnovijim firmwerom v31. Da li je neko probao?
[ Srdjan Prpa @ 14.02.2009. 11:41 ] @
Moja verzija softwera je V30. Pici man zaboravio sam da ti kazem da u folderu C:\resource\apps ne mogu da napravim ni jedan txt fajl ni jedan folder ne mogu nista ni da kopiram u apps folder.
[ Pici man @ 14.02.2009. 14:57 ] @
Citat:
Srdjan Prpa: Moja verzija softwera je V30. Pici man zaboravio sam da ti kazem da u folderu C:\resource\apps ne mogu da napravim ni jedan txt fajl ni jedan folder ne mogu nista ni da kopiram u apps folder.

Do verzije 30.0.018 Nokia N95 8GB se može hakovati preko uputstva koje sam napisao i nema teorije da ne radi.
Pročitaj uputstvo bolje i više puta ako treba.
[ fangorn @ 14.02.2009. 19:12 ] @
posto ocigledno n95 8gb v31 ne moze da se hakuje, kako da uradim upgrade na v30 kad vec postoji v31? preko nsu ne moze jer automatski nudi najnoviju verziju firmwera, znaci v31. trenutno imam v20.
[ Pici man @ 14.02.2009. 19:23 ] @
Meni i dalje nije jasno ZAŠTO ste vi toliko Z A L U Đ E N I tim tkz. upgrade-om firmvera?
Šta mislite da će te dobiti novijom verzijom, baš me zanima?!?
Do perioda kada je Nokia uvela ovakve mogućnosti niko nije ni znao ili se interesovao da zameni firmvare dok se sada utrkujete da što pre flešujete telefone?

Ništa ne fali verziji 20.xx, opusti se, uživaj u životu, ne opterećuj se tim sitnicama.;)
[ Srdjan Prpa @ 14.02.2009. 22:11 ] @
Da li mogu opet da odradim tvoja prva tri hack tutorijala ako sam vec jednom radio, da li ce da fali nesto fonu?
[ nvukelic @ 14.02.2009. 22:36 ] @
Mala pomoc, ako neko zna, posto sam nov u ovom S60 svetu. Kad god pokusam da instaliram neku aplikaciju (ne bas svaki put, ali uglavnom), ne uspem jer mi telefon prijavi da je sertifikat istekao. Sta je to i moze li se zaobici?
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 15.02.2009. 01:55 ] @
Iščitaj ovu temu u koju sam ti prebacio poruku od početka i sve će ti biti jasno
[ nvukelic @ 15.02.2009. 22:05 ] @
Iscitao sam temu i dosao do zakljucka da za moj Samsung L870 (S60 3rd) nema spasa. Bar za sada. Jesam li u pravu?
[ smoothserbian @ 15.02.2009. 23:43 ] @
Imam Nokia E66

# S60 3.1 Edition, Eseries
# Symbian Os 9.2


pratio sam uputstvo ali nece...kad pokusam da ubacim instalserver u sys folder on u sebi nema nista i ne mogu da ga kopiram

jel ima neko resenje ... ja ga ne vidim a procitah sve sto ste napisali

hvala unapred[ Iksi @ 16.02.2009. 00:34 ] @
Pozdrav! Ja sam ovo vec jednom napisao samo slucajno u pogresnoj temi /
forumu pa su mi moderatori obrisali post
Sve za hackovanje nokia i samsung telefona sa novim fw imate ovde
http://symbianism.blogspot.com...ia-3-2-y-drivemodo-method.html

Malo je komplikovano ali radi
[ hrkljus @ 26.03.2009. 21:49 ] @
Imam nokiu e51 sa 300.34.56 firmwareom. Da li je moguce uhakovati ovaj firmware? Da li je moguce downgradeovati firmware na neku raniju verziju na kojoj hack radi?
[ Bidza-vs @ 29.03.2009. 17:59 ] @
sve verzije mogu da se hakuju,
[ netman @ 04.04.2009. 09:56 ] @
Nokia E51 (264.01)
FW: 100.34.20
29-09-2007

Nista od ovde navedenih nacina ne uspeva: ni datum, ni ukljucen ALL u App. mgr. -u , a programe koji pomocu kojih se hakuje sistem ne mogu da instaliram iz istog razloga:"Certificate error, contact supplier".
Sta raditi u ovom slucaju?
[ petrovcanin @ 24.04.2009. 23:51 ] @
HelloCarbide menu1 i onda se ugasi KERN-EXEC 3? Inache nemam ni Bin file, a sys je prazan sta dsta radim Nokia n95 8gb.

Konkretno ja imam sign tolls key i ostalo, ali pojedini programi sto zelim da instaliram traze hack tel.

[email protected]


OK Nasao sam pravi nacin

helloX 1.3
koristite ovo naajjace i najjednostavnije 100 posto radi. poz

[Ovu poruku je menjao petrovcanin dana 25.04.2009. u 16:14 GMT+1]
[ Matarese @ 25.04.2009. 19:39 ] @
Imam E71-1 (318.02)
RM-346
200.21.118
od 27.11.2008.

Treba mi da otkljucam sistemske direktorijume da bi mogao da mu munem FTD. Procedura koja je opisana uy instalaciju, a kojom sam ga ubacio na E61 NE radi jer mi prijavljuje (pri instalaciji TRKa) "Component builtin", pa tako ne mogu SecMan-om da mu posle pridjem.

Nijedan paket (ni za N73 ni za N95) ne prolazi jer kad instaliram HeloCarbid, kad ga poktenem i izaberem "Menu1" samo pukne

Probao sam i HelloOx 1.03 i on "zakuca" kod aplikacije patch-eva.

Sva sreca da je E71 vrlo zilav pa je jos ziv

!!!!ISPRAVKA!!!!
HelloOx 1.03 RADI na E71 200.21.118
Samo treba biti dosadan
Zakoci na "aplikaciji patcheva" ali posle n ponavljanja PRODJE!!!

http://symbianism.blogspot.com...one-step-hack-for-symbian.html
http://www.symbian-freak.com/f...&postorder=asc&start=0

Sad imam i FTD na E71[Ovu poruku je menjao Matarese dana 26.04.2009. u 15:37 GMT+1]
[ Iksi @ 26.04.2009. 11:12 ] @
pozdrav gde si uzeo sertifikat za helo oks?
Vecina tih sajtova vise ne radi.
[ Matarese @ 26.04.2009. 12:54 ] @
>
> Kod koga drugog ako ne kod Kineza
>
> http://www.opda.net.cn/
>
> Naravno, malo je povuci - potegni oko ideograma ali...
> Kasnije sam natrcao na ideju da se pridje kroz Google translator ali tada sam vec imao svoje OPDA certifikate.
[ petrovcanin @ 26.04.2009. 14:20 ] @
Ako nekome treba pomoc oko Sertifikata kod kineza na sajtu neka mi se obrati na mail [email protected], imam tutorial celi :D
A sto se tice Hello Ox on radi kad se singuje sa kineskim certifikatom. Poz.


Opet Ja ! Treba mi pomoc
Kada hocu da startup.r79 file promenim code preko x-plorera u iz 5a u 43 sve to odradi ali nece da sacuva. Zasto? Imali neki drugi nacin?

[Ovu poruku je menjao petrovcanin dana 26.04.2009. u 17:51 GMT+1]
[ bttp @ 27.06.2009. 20:26 ] @
Jel se može deinstalirati Hellocarbide nakon obavljene procedure i ubacivanja installserver.exe u c:\sys\bin ili se hellocarbide mora/treba držati na telefonu iz nekog razloga?
[ Iksi @ 28.06.2009. 15:50 ] @
moze
[ grca976 @ 12.07.2009. 15:45 ] @
nokia n80i nikako ne dozvoljava da se instalira hellocarbide.sixs dobijam "expiried certificate"
probao sve ali ne ide. pomoc ljudi
[ Catch 22 @ 12.07.2009. 17:38 ] @
... a trik sa vraćanjem datum unazad pre instalacije si probao?
[ mikaa @ 07.08.2009. 16:12 ] @
Povdrav!!!

Telefon: Nokia 6121c
Imam problem, ako se tako moze reci, sa folderom koji se nalazi u odeljku "Messaging".

Detaljnije:
Instalirao sam neke programe za slanje poruka sa zakasnjenjem tj. poruka se salje za odredjeno vreme koje se podesi.
Programi:
- Sms timer
- SMS Scheduler
- Ultimate SMS
- ...
Potom sam brisao neke programe kojima je istekla licenca.

Trenutno stanje je:
kada hocu da premestim neku prispelu poruku iz Inbox-a ponudjeni su mi My folders; Secret; Trash
Ako izaberem Secret ili Trash poruku koju sam hteo da premestim vise ne mogu da nadjem.

Instalirao sam sve potrebne aplikacije sa teme "Otključavanje fajl sistema na S60v3 Symbian 9.x" koje je gdin "Pici man" 27.07.2008. prilozio ali time nisam uspeo da nadjem ni da se oslobodim foldera Secret ili Trash. Uspesno sam otkljucao foldere na mobilnom (vidljivi u X-plore), ali ih ne mogu videti na kompu (preko Nokia PC Suite File menager-a)

Molim za pomoc ako neko ima bilo kakvu ideju sta i kako dalje. UNAPRED HVALA


[Ovu poruku je menjao mikaa dana 08.08.2009. u 13:03 GMT+1]
[ bttp @ 09.08.2009. 18:37 ] @
Nego jel su još uvek aktuelni ovi tutoriali za otključavanje sa prve stranice ove teme, za nove firmware N95, N82? Jel rade i dalje ti Hellocarbide.sis i Installserver.exe ili ne? Nek aplikacije su mi tražile neki App Trk koji sam jedva našao i instalirao, ali zatim nije radio neki SecMan.exe. Nemam pojma čemu služe ti fajlovi ali su potrebni da bi se instalirale neke unsogned aplikacije.

konkretno hteo sam da instaliram neki SymSMB koji omogućava file sharing između PC-a i Nokije preko wirelessa, znači kao između dva kompa, da možeš da browsuješ foldere sa fona na kompu i obratno. Nisam na kraju uspeo. Spominje se i neki Carbide.c++ (?) a naišsao sam i na neki "novi" način za otključavanje - HelloOX2, ali kolko sam razumeo prvo moraš da potpišeš taj HelloOX2, što opet nije rešenje.

Gde je Pici Man da nam ovo razjasni? :)
[ mikaa @ 11.08.2009. 21:48 ] @
Ja sam uspeo da otkljucam fajlove. I to prateci upustvo. Potrebne fajlove sam skinuo, sa sajta www.4shared.com. Jedini problem je sto otkljucane fajlove ne mogu videti na kompu preko pc suite, i to sto ne mogu naci skrivene foldere za sms poruke. Detaljo opisano u prethodnoj poruci...
[ bttp @ 11.08.2009. 23:10 ] @
Pošalji mi neki link na PM odakle si skinuo te fajlove o kojima govoriš. Da i to pokušam, pošto sam do sada pokušao 10 raznih kombinacija i nijedna nije upalila. Da ne veruješ.
[ mikaa @ 15.08.2009. 08:52 ] @
Na sajtu www.shared.com u pretrazivacu kucas imena fajlova. I downoad_ujes i odradis po upustvu.
[ djordje82 @ 21.08.2009. 00:57 ] @
Meni na nokia e65, kada instaliram hellocarbide i pokrenem ga ,prije toga sam po uputstvu instalirao x-plore v 1.34 (nije registrovan ali radi samo odbrojava 3 sekunde kada se palii gasi ) i CapsOff/On,
odem na menu1, nista se ne pojavljuje vec odmah izadje iz programa, i nema bin foldera u c:sys

Sta da radim?

instalirao sam najnoviji firmwre i ubacio srpski jezik, da nije zbog toga?

P.S. kada pokusam da instaliram -MoreCaps v1.0- prijavi mi gresku certifikata.
[ djordje82 @ 21.08.2009. 01:08 ] @
Ovo uputstvo sam nasao na internetu, da li je ovo preopsirno ili kod vas nesto nedostaje?

—————————––––––————————————————————————————————————
How to Install an Unsigned symbian Application in a Nokia 3rd Edition phone which says certificate error or contact the application vendor? How to sign applications without symbian signed or open signed? How to sign applications the easy way for a newbie?
If you failed to sign your unsigned Nokia application in your phone using the tutorial at my homepage under Signing, then no worries peeps! No need for Open Signed either! No need for loads and loads of tutorials and words to mess up your signing process anymore. This new application will skip open signed and symbian signed and everything else if you install it.
You can either download this offline Signing Application and run it in your desktop from HERE at Nokia Symbian Themes, it is really easy with this! Almost anyone can do this! No need to be Mr. Expert or anything and no need to download absolutely anything else but only this signing application! I am also attaching this entire tutorial you see below for a back up just in case but you really do not need it at all! You can download the tutorials and common questions regarding private folders HERE. When you extract it, you can actually skip all the other files and go straight for the .exe file, install it in your computer and use it!
Alternatively, you can follow the steps provided below if you are a fan of the tutorials.
Things you need to have before starting:
Phone USB data cable, a fully charged battery, Pc Suite already installed (To make PcSuite connection type on the phone possible when you connect the data cable) and download the file posted here at the bottom of the document (”siggning.rar”).
* DON’T TURN OFF THE PHONE DURING THE ALL PROCCESS, or else you risk having to start it all over again.
This tutorial was made for experienced symbian users only, so if you have any doubt just mail me.
Let’s get started:
IF YOUR PHONE IS 9.2 JUST USE THE SIGGNING.RAR FILE, IF IT IS 9.1 PLEASE DOWNLOAD SIGGNING.RAR AND EXTRACT THE FILES TO A CERTAIN FOLDER, THEN DOWNLOAD 91UPDATE.ZIP FILE AND EXTRACT ITS FILES TO THAT CERTAIN FOLDER OVERWRITING EVERY FILE INSIDE, IF YOUR NOT SURE THAN FIRST TRY THE 9.2 PRO CEDER AND IF NOT SUCCESSFUL TRY THE 9.1 PRO CEDER
1. - Install “1 ActivePython.msi” on your computer.
2. - Install “2 pyserial.exe” on your computer.
3. - Install “3 AppTRK.sisx” on your mobile phone.
3.1. – Connect your cellular phone to your pc in Pc Suite mode
3.1.1 - (If your phone is 9.2 skip this step) Install “HelloCarbide.sis” on your phones INTERNAL memory (Please note, Internal memory, and not memory card) and place “HelloCarbide.exe” on C: root folder of your phone.
3.2. – Open the application called “TRK” in your cellular and cancel his Bluetooth auto-search, go to settings and in the “connection” option choose USB, go back and press connect.
4. – Edit the file called “4 hack perms.py” as follows:
4.1. – Open the file using notepad
4.2. – Go to edit, find and type “ser =serial.Serial(7)” (obviously without the “”)
(Before posting comments or mailing me regarding the doubts concerning the next step read the process until step 4.6 please)
4.3. – Change the present number to the number that represents the COM port which is being used by your cellular through USB -1 (for example, my COM port is number 4 so I type in 3, so it looks like this: “ser = serial.Serial(3)”)
(To identify the COM port which is being used by your cellular phone go to control panel- system- Hardware- Device manager- Ports(COM & LPT)-[phone name]- port definitions- advanced )
4.4. – Go to File, Save and then exit notepad.
4.5. – Double click the file, a MS-DOS looking box shall appear.
4.6. – For Symbian 9.2, inside this box, at a certain moment you should be able to read “****candidate****”, if not you’ll have to repeat steps 4.3, 4.4, 4.5 (you may do it by trying to input numbers from 1 to 20 until you get it right). If your phone is 9.1 repeat it until you can see folders inside “c:private”, 9.1 phones do not show the “****candidate****” message.
5. – Install “5 X-plore.sis” on your mobile phone and start the application.
5.1. – Go to settings and make all folders and system files visible or just press “0” after the application
starts to see available options.
6. – Install “6 SignSis.sisx” on your mobile INTERNAL memory (Please note, Internal memory, and not memory card).
7. – Transfer the files “cert.cer” and “key.key” to your mobile memory card
7.1 – Open X-plore and copy move the files “cert.cer” and “key.key” from your memory card into the folder “c:privateEC696702” overwriting the ones that were already there.
8. – Copy the file called “00000001” into your mobiles memory card
8.1 – Use X-plore to create a folder called ”swicertstore” inside “c:resource” and now Inside “c:resourceswicertstore” create a folder called “dat”
8.2. - Use X-plore to copy the file “00000001” from your memory card into “c:resourceswicertstoredat”
8.3. – Use X-plore to make the folders “swicertstore”, “dat” and the file “00000001” read-only one-by-one.
9. – Transfer any unsigned file into the phones memory card and use the application “MobileSigner” (already installed during step 6) to sign it, to do so, choose the “self-sign” option.
10. - In the same folder were’s the unsigned file the “6 SignSis.sisx” application will create a signed file that will be certified for your handset for 20 years, install it and enjoy.
11. – This next steps are not required to sign applications, it’s only for those who wish to be able to see restricted areas, like “c:sysbin”, at any time. To do so first you must download “Private_areas.zip” and extract the files to a folder. And please remember that you may not restart your phone yet or else you’ll have to repeat steps from 3.1 to 4.6.
11.1. –install both “CapsOff.sisx” and “CapsOn.sisx” (the
appropriate version for your mobile of course, symbian 9.2 or symbian 9.1).
11.2. – copy CProfDriver_SISX.ldd to your memory card
11.3. – Using X-plore copy CProfDriver_SISX.ldd from your memory card into “C:sysbin” and “C:syshash”.
11.4. – To be able to see restricted areas, run CapsOff. To revert to normal, run CapsOn Program runs and exits immediately. To test it, reboot your phone, run X-plore, he should be able to access “c:sysbin” after
opening “CapsOff”.
I recommend that after doing what ever you wanted to do inside restricted areas, running “CapsOn” to go back to normal. This is only a safety measure though.
Chaos Inc.
———————→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→→
[ nixbg @ 03.09.2009. 16:07 ] @
Lazo mozes li objasnjenje kako si to uradio?! Imam n82 i kada krenem da instaliram x-plore ispise mi "expired certificate". Vretio sam datum i uspeo da instaliram x-plore. Instalirao sam i HelloCarbide ali i dalje mi pokazuje kao da je c:/sys prazan direktorijum.
Pici man, znas li ti kako bih mogao da resim ovo?
Pozdrav

[Ovu poruku je menjao nixbg dana 03.09.2009. u 22:36 GMT+1]
[ toci @ 07.09.2009. 15:37 ] @
Pozz!
Kao prvo, procitao sam prvi topic o ovome sve, i uspesno sam odradio N95, ali sa E63 imam problema!!!
Znaci, instalirao sam X-Plore, ostao je da radi u pozadini, pa sam instalirao HelloCarbide i odradio u njemu sta treba (isao na Menu1 i pritiskao "Yes" do kraja)!
Nakon toga sam se vratio u X-Plore ali ja na C: vidim samo C:/sys, nemam C:/sys/bin i jednostavno ne mogu da iskopiram "installserver.exe" u pomenuti folder!

Moze li mi neko pomoci sa ovim telefonom?

[ bobiska @ 07.09.2009. 18:10 ] @
Jesi startovao aplikaciju "Caps Off"? Ujedno pazi da si uzeo fajlove za V9.2, a ne V9.1. Mada, kad` bolje razmislim, pročitaj prvo ovo .

[Ovu poruku je menjao bobiska dana 07.09.2009. u 19:21 GMT+1]
[ toci @ 07.09.2009. 18:43 ] @
Jesam, ukljucio sam i CapsOff, ali nista!

Pogledao sam ovu temu, ali ovo je nesto zamrseno. Ili ja gresim?!
[ bobiska @ 07.09.2009. 18:49 ] @
Ne grešiš, izgleda da je velika je*ada. Po forumima E63 baš zbog toga preporučuju za izbegavanje.
[ Skaarj @ 07.09.2009. 22:55 ] @
Jesi li probao sa http://helloox2.com/
[ toci @ 08.09.2009. 15:02 ] @
pa ovde treba da platim 5$ da bih dobio ovaj!
[ toci @ 09.09.2009. 16:53 ] @
ok. resio sam problem. skinuo sam HelloOX 2.02, odradio sertifikat preko nekih kineza, instalirao i sada sve radi kako treba!

hvala na pomoci!!!
[ Matarese @ 18.11.2009. 08:42 ] @
>
>
Expired certificate se resava lako - vratis datum koliko treba - godinu
ili dve i instalacija prodje.
za to nema potrebe razbijati Nokia zastitu :)
[ Matarese @ 18.11.2009. 08:45 ] @
>
>
Capson/Off i sluzi samo da zakljuca ili otkljuca sistem.
Kad ga startujes - on promeni stanje.
kad je zakljucan - otkljuca i obrnuto. Tako da nema potrebe da
aplikacija ostane otvorena jer nema sta sa njim da radis osim onoga za
sta je namenjena :)
[ baneradic @ 22.11.2009. 14:18 ] @
Ja se pitam da li je neko stvarno uspeo da otkljuca sys folder na ludoj nokiji e51?
nije mi prvi puda da to radim, na n73 to sam uspevao bez problem. sve sam pokusao,
skinuo kljuc i sertifikat preko nekih kineza za moju e51 i pokusavao sa tim petch aplikacijam.
rompatcher ne moze hellox ili hellocarbide moze da se instalira ali mi neotkljucava sys folder pa da bih u njega ubacio
intalserver.exe, pokusao i sa capsoff i capson ali isto. neko je negde napisao da treba da se kreira taj folder ali mi nedozvoljava to
pa cak ni da ga napravim na racunaru pa kad probam da ubacim u tel opet nedozvoljava. inace verzija na e51 je 300.34.56.
kome nije tesko moze poslati i na mail [email protected] ako neko zna resenje moje krize
[ JasmiNP @ 29.11.2009. 21:20 ] @
Ubacio sam najnoviju verziju softvera i sad bi hteo da ga hakujem, ako neko zna kako neka mi pomogne, unapred zahvalan..
[ AstralPro @ 27.12.2009. 20:59 ] @
da li je iko radio na 6220c? karbid i xplore mi rade ali u c:/sys ne mogu nista da iskopiram. Kako to da resim. Telefon pripada s60 v3, verzija 03.23. hvala
[ djordje82 @ 31.12.2009. 22:02 ] @
Evo kako sam ja otključao E65 firmware 4.0633.74.00;
Prvo moraš da odeš na ovu adresu http://cer.opda.cn/en/
i tamo se registruj i traži sertifikat, skin i freesigner sa istog site-a
(BEZ SERTIFIKATA NISAM NIKAKO USPJEVAO!!!) i potpiši pomoću njega HELLOCARBIDE (ja sam koristio verziju 2,03);
Kada to uradiš instaliraj HELLOCARBIDE na memoriju telefona pokreni ga i idi na Menu1 i sve potvrđuj;
On će sve sam da odradi, i instaliraće RomPatcher+ pomoću kojeg otključavaš sistemske foldere (MENI NA e65 sa najnovijim firmware-om CAPS - ON/OFF uopšte ne funkcioniše)
I to je to!

P.S. Ja stvarno ne znam čemu služi to otključavanje sistemskih foldera, jer sam koristeći FreeSigner i OPDA sertifikat (koji su mi poslali baš za moj telefon)
uspjeo da instaliram sve program koje sam htio, jedino me zaje...a N-GAGE, instaliram sve i igru ali kada pokrećem igru umjesto da je učita, ponovo se vrati u N-GAGE meni!
[ borisski @ 07.03.2010. 16:13 ] @
Cao. Imam E61 a nov sam u symbian svetu pa me interesuje kako da otkjucam moj tel?
[ markogajo @ 18.06.2010. 20:57 ] @
ja ne dobijam text done vecme samo izbaci iz aplikacije help plz.
[ Barboza @ 06.09.2010. 10:09 ] @
Koja je aktuelno resenje za S60v3 uredjaje?
Stare metode ne rade, nece da se instaliraju, greska u sertifikatu, a ovi kinezi sa opda.cn su poceli da naplacuju, tj. zahtevaju donaciju.
Telefon je Samsung G810.

Zivi bili!
[ dejanod @ 26.03.2011. 16:27 ] @
Ja imam nokiu n78 i nema sanse da instaliram x-plore na c/particiju tj.u memoriju telefona.Ne da kaze ne mozete instalirati ovde morate na drugom mestu.Sta ja sada da uradim, koji nacin je moj telefon.
[ Iksi @ 26.03.2011. 17:13 ] @
>


pozdrav, u koliko ne moze hallo ox-om javi se pa da uradimo unlock symbian-a
[ dejanod @ 26.03.2011. 21:52 ] @
Probao sam i sa Drakarious i kada dodjem do dela gde treba da iskopiram u SYS nece da se otvori, nema sanse, nece pa nece.A sve sam odradio po upustvu, cak i video tutoijal sam ukljucio sam dok sam odradjivao, i nece da se otvori.U cemu je problem, imam nokiu n78.
[ dejanod @ 26.03.2011. 23:32 ] @
Instalirao sam bio drakkarious 3.01,3 fp2 posto mi je nokia n78, ali sam primetio da kada pokrenem helo cabride i kada otvorim i kliknem na menu 1 nista se ne dogadja samo ga zatvori i nemam opciju da kliknem na yes.Molim pomoc.
[ dejanod @ 27.03.2011. 15:35 ] @
Ovo je ne moguce, da nistane uspeva da odradi otkljucavanje.Nece pa nece.Pomoc help, help help.
[ dejanod @ 27.03.2011. 15:37 ] @
Ovo je ne moguce, da nistane uspeva da odradi otkljucavanje.Nece pa nece.Pomoc help, help help.
[ m1losh @ 29.03.2011. 11:26 ] @
imam nokiu e52 silver (RM-469),kupljenu preko telenora.verzija firmware-a je 051.018
probao sam sve moguce zahvate da bih hakovao telefon,chak i kontaktirao kreatore helloOX2 i od njih sam dobio informaciju da se moj telefon ne moze hakovati sa tim programchicem zbog novijeg firmware-a.usput sam nabasao na neke informacije da se ovaj telefon i josh neki koji ne mogu da se hakuju preko helloOX2 i slichnih metoda,mogu hakovati nekom PNHT metodom.izguglao sam informacije kako se to radi ali su objashnjenja jako shtura.nemam iskustva u fleshovanju telefona pa se bojim da ne bih umeo da odradim to.
evo ovde je tema sa nekog poljskog foruma prevedena na engleski pa ako bi neko od gurua za fleshovanje mogao nama obichnim smrtnicima da malo bolje objasni ceo postupak ili da otvori novu temu zbog ljudi kojima je kao i meni ovo jedini nachin da hakujemo telefon
link
hvala unapred :)
[ sk0da @ 14.02.2012. 19:13 ] @
Imam Sony Ericsson Vivaz U5 i kad hocu nesto da instaliram izbaci mi "certificate error" , procitao sam celu temu i probao sve sa teme ,
ali nista nije uspelo , jer kad trebam da instaliram nesto (nebitno dali je program ili igrica) izbaci mi "certificate error" i
to je kraj (sad da nebude zebune nesto mi instalira kako treba i mogu da ga unistaliram, ali vecinu stvari nece)...
Verzija : 9.4, Series 60 5.0
Molim za pomoc ako nekako to moze da se resi...
[ sk0da @ 14.02.2012. 20:55 ] @
Pronasao sam , ima upustvo na ovom sajtu koje sam ispratio i sad radi provereno...
http://symbian-coderus.blogspo...edagain-d-norton-secutity.html

Srecno svima ...