[ codeb.s @ 02.01.2008. 15:38 ] @
Radio sam neki programcic u Delphi5. Za LookupComboBox koristio sam PSLookup Pack odnosno TPsDBLookupCombo.
Neznam koliko je ljudima poznata ova komponenta ali meni je super pogotovo nekoliko karakteristicnih stvari kao sto
je mogucnost upisa u combo sa autocompet-om , potom super stvar jedan events-a tj. WhenNotInList itd. E sad
presao sam na Delphi7 a ova komponenta je do max Delphi6 ali pravi problem je u tome sto nema source-a i nemogu
ga editovati.

Pitanje: Zna li neko komponentu kao sto je ova ili slicna? Najbitnije je da ima mogucnost upisa sa autocomplet-om.

Koristio sam JVLC komponente ali jedino sto je priblizno ovoj komponenti ne funkcionise kako bih ja htio.

Hvala unapred!
[ savkic @ 02.01.2008. 18:34 ] @
TComboBox u D7 podržava autocomplete.
[ codeb.s @ 03.01.2008. 09:45 ] @
Citat:
savkic: TComboBox u D7 podržava autocomplete.

Sto se tice TCombobox-a si u pravu ali to ne vredi za DBLookupCombo kao ni mogucnost direktnog unosa u box.
[ savkic @ 03.01.2008. 10:56 ] @
> Sto se tice TCombobox-a si u pravu ali to ne vredi za DBLookupCombo kao ni mogucnost direktnog unosa u box.

Ah da, prevideo sam da je to lookupcombo box, pogledaj QuantumGrid komponente a možeš i proširiti osnovnu Delphi kontrolu, handluješ OnKeyPress i pretražiš ListSource za unetim pojmom.
[ codeb.s @ 05.01.2008. 21:13 ] @
Reseno ,
Iako sam skinuo sa neta QuantumGrid komponente nisam nasao nesto ni slicno onom sta mi treba. Resenje sam nasao upotrebom TAdvDBLookupComboBox-a kojeg sam nasao na torry.net i koji je free (koliko se secam). Eto ako nekom treba ovakava komponenta nek je bar manje trazi nego ja :)