[ Srđan Pavlović @ 05.01.2008. 18:22 ] @
Moj racunar je povezan preko USB porta i ADSL modema (mt882) na internet (dhcp), a ukrstenim kablom sam ga spojio sa caletovim racunarom. LAN konekcija radi dobro, i adrese koje koristim su sledece: Moj racunar: IP : 10.40.32.101 SubNet: 255.255.255.0 Caletov racunar: IP: 10.40.32.105 SubNet: 255.255.255.0 Zelim da i caletov racunar moze da sheruje moju internet konekciju, pa me interesuje kako i sta jos treba da podesim. Citao sam iz top teme (FAQ) nesto o tome, ali nisam uspeo da dobijem nikako internet konekciju na caletovom racunaru. Ukljucio sam na svom racunaru (IPEnableRouting) regedit-om, posto se to tamo predlaze ako stvar ne radi... E, sad, da li IP adrese koje sam stavio uopste mogu da budu takve, ili treba du budu drugacije, i sta treba da kucam u defoult gateway kod sebe, a sta kod Caleta. Probao sam sve zive kombinacije, ne radi. Cak i kada iskljucim sve Firewalove, i windowsove i ZoneAlarm. Odradio sam i one wizarde (home or office networking) i na mom racunaru (serveru) i na caletovom (klijentu), i kod njega se na kompu lepo pojavila moja sherovana konekcija, ali komanda tracert www.google.com jednostavno ne prolazi. Molim nekog da mi kaze kako tacno da podesim IP adrese na serveru (mom kompu koji je na adsl-u) i na klijentu (caletovom kompu koji treba preko mog adsl-a da moze na internet), znaci sta tacno da kucam u IP, subnet, gateway, i da li treba nesto da upisem u polja za DNS servere, i ako treba, sta treba. Pozdrav i hvala unapred sa mrezama sam total lamer :) |