[ sasa.g @ 05.01.2008. 19:42 ] @
Da li neko moze da mi pomogne oko sledeceg problema... Zelim da se korisnici koji se lokalno loguju na moj racunar (Debian 4) autentifikuju iz LDAP-a, ne iz shadow fajla. instalirao sam ldap, dodao sam korisnika. Za korisnika u LDAP-u, popunjena su sledeca polja dn: cn=nekiuser,ou=people,dc=domen,dc=net cn: nekiuser sn: prezime objectClass: topono sto mene mo objectClass: person objectClass: posixAccount objectClass: shadowAccount objectClass: qmailUser uid: nekiuser userPassword:: e01ENX1UeC9zMnJLR3FOZXZkNVpEczduTEJ3PT0= uidNumber: 5000 gidNumber: 5000 gecos: ime prezime loginShell: /bin/true homeDirectory: /home/nekiuser accountStatus: active mailMessageStore: maildir/ mail: [email protected] mailAlternateAddress: [email protected] u nsswitch.conf sam definisao da se pored fajlova pita i LDAP. Imam libnss-ldap. ono sto mene muci jeste to sto ne mogu sve to da povezem u jedan sistem koji ce vrsiti autentifikaciju korisnika tako sto ce ih vaditi iz LDAP-a. Ne znam kako da podesim libnss-ldap. da li neko moze da mi isprica opstu pricu o principu po kome ovo treba da funkcionise ili preporuci neko uputstvo na tu temu...posto guglovanjem nisam bas uspeo da pronadjem nesto zanimljivo. |