[ Markoxxx @ 26.09.2003. 01:25 ] @
Ovaj,

napravio sam malo sranja, naime zaboravio sam root passwd, posto nisam koristio masinu duze vreme, distribucija SuSE 7.3.

Znaci, iz win-a sam /etc/shadow skinuo file... i interesuje me - zna li ko nesto za razbijanje ovog file-a... iz wina, lina.. bilo cega........... ¿?

[Ovu poruku je menjao random dana 01.10.2003. u 06:30 GMT]
[ alex @ 26.09.2003. 10:29 ] @
Rebutuj masinu, i u LILO promptu kucaj linux single i masina ce otici u single user rezim. Komandom passwd promeni lozinku za root-a i rebutuj masinu na normalan nacin.
[ Nemanja Jakovljevic @ 30.09.2003. 15:30 ] @
mozda mu to ne pomogne, jer desava se da neki systemi i ka d se butuju u single user mod opet traze password, tako nek izgugla nesto za crack passworda, cini mi se da to radi john the ripper
[ tOwk @ 30.09.2003. 15:41 ] @
Citat:
Nemanja Jakovljevic:
...kad se butuju u single user mod opet traze password...

Što nema nikakve veze, pošto ako može na bilo koji način da pristupi disku, neka samo izmeni /etc/shadow fajl tako da drugo polje posle korisničkog imena bude prazno (tj. da odmah sledi naredna dvotačka), ili već tu da ubaci lozinku dobijenu pomoću bilo md5sum, ili crypt (u zavisnosti šta koristi njegov sistem).

Znači, dovoljno je i npr. dići sistem „sa diskete“, „sa cd-a“ i slično, ili ako ima program za rw pristup ext2 particijama iz Windows-a, onda može i direktno iz njega.
[ popeye @ 01.10.2003. 02:03 ] @
Ili skinuti x iza korisnickog imena u /etc/passwd.
[ Markoxxx @ 08.10.2003. 19:20 ] @
hvala svima, problem resen ;)
[ impaque @ 08.10.2003. 20:48 ] @
Citat:
alex:
Rebutuj masinu, i u LILO promptu kucaj linux single i masina ce otici u single user rezim. Komandom passwd promeni lozinku za root-a i rebutuj masinu na normalan nacin.

Ovo je vrlo distro-specific. Može, ali i ne mora da radi. Failsafe metoda je:

bzImage (tj. ime kernel-image-a; linux, gentoo-2.4.22, kakogod..) init=/bin/bash