[ farky @ 06.01.2008. 15:30 ] @
| Trenutno sam spojen desktop racunarom na bezicni internet preko Linksys Wireless PCI adaptera, planiram uskoro nabaviti laptop sa wireless-om pa ce mi biti potrebno da sa oba racunara mogu nezavisno pristupati internetu.
Znaci treba da spojim wirelessom laptop, utp-om desktop i da router pristupa bezicnom netu (da li su to oni routeri sa dvije antene?)
Molim savjet :) |
[ zeko @ 06.01.2008. 17:26 ] @
najjeftinija varijanta je da kupis WL-5460AP v2 i on ce ti se bezicno spajati na net i rutati saobracaj gdje hoces.
[ farky @ 06.01.2008. 21:38 ] @
Hvala na odgovoru :)
Evo bas gledam taj router, on ima jednu antenu i dva LAN porta, kako da spojim bezicni net (kabel koji dolazi sa antene na krovu se spaja u antenski ulaz, moram skinuti ovu malu antenu) i da se usput spojim sa routera bezicno na laptop?
Mislim da bi mi trebalo nesto sa dva antenska ulaza, a opet ne znam kako to hoda, da li se jedan ulaz moze iskorstiti za link ka provajderu, a drugi da bude za interni LAN?
[ farky @ 07.02.2008. 20:24 ] @
Uspio sam rjesiti taj problem,ali sad se pojavio slijedeci
WiFi HUB se kaci na WISP i preko WAN porta ulazi u WiFi ROUTER, desktop racunar je spojen preko UTP, dok notebook je povezan bezicno. Na routeru je ukljucen DHCP i mogu pingati racunare medjusobno, ali racunari ne vide jedan drugog u My Network Places iako je podesen WORKGROUP na oba racunara.
Ima li neko ideju kako rjesiti ovo? :)
[ yolja624 @ 08.02.2008. 17:09 ] @
iskljuci windows firewall za pocetak
Pozdrav
[ farky @ 08.02.2008. 19:36 ] @
Windows firewall je i bio iskljucen, a Sygate personal firewall je na "Allow all" modu na oba racunara.
pozdrav
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.