[ stevanjovic87 @ 06.01.2008. 21:18 ] @
Dobili smo zadatak iz access-a medjutim nikako ne uspevamo da pravilno uspostavimo relacije, pa nam je potrebna pomoc.
Evo ga link sa zadatkom: http://www.sendspace.com/file/yt40vk

[Ovu poruku je menjao stevanjovic87 dana 06.01.2008. u 22:30 GMT+1]
[ goranvuc @ 06.01.2008. 21:27 ] @
Pa da bi uspostavili veze izmedju tabela, morate prvo postaviti primarne kljuceve

Znaci, neko da vam resi ovo, bez primera pojave podataka, opisa korisnickih zahteva i bar minimalne analize - samo na osnovu praznih tabela (koje su, uzgredbudireceno, pogresno definisane barem u nekoliko elemenata)?

Eto, ja sam vam rekao za kljuceve.
[ stevanjovic87 @ 06.01.2008. 21:31 ] @
Upsss, pogresan fajl bez primary keya sam uplodovao.
Izmenio sam link, sad je dobar!!!
[ goranvuc @ 06.01.2008. 21:41 ] @
Ne znam zasto "vucete" sifru poslovnog sistema kroz tabele "Prospekti", "Distribucija prospekata" i "Kontakti sa kupcima" - zar jedan prodavac moze da radi za vise poslovnih sistema? (Sta je uopste poslovni sistem i sto se ja uopste udubljujem kada nisi dao ni par recenica o cemu se uopste radi)

Sigurno ce ti pomoci neko sa vise zivaca od mene, srecno!
[ stevanjovic87 @ 06.01.2008. 21:44 ] @
To nam je asistent dao :( Ni mi nismo nista razumeli, upleteno sve je bespotrebno.
[ goranvuc @ 06.01.2008. 21:46 ] @
Pa izvini ti onda i pozdravi tog tvog vaseg asistenta (boze me sacuvaj ko danas predaje ljudima). Pa zar vam stvarno nije dao nikakav tekst uz to, bilo sta drugo?

Cega je taj asistent -filozofije, enigmatike, nesto slicno?
[ stevanjovic87 @ 06.01.2008. 21:48 ] @
Samo nam dodelio zadatke, rekao da formiramo primarne keyeve, relacije, query, reporti i forme.
Iz informacionih sistema
[ goranvuc @ 06.01.2008. 21:51 ] @
Da li si ti bio na svim prethodnim casovima, mozda je onda bilo reci o tome - ne mogu da verujem da vam je dao samo takvu bazu podataka i rekao to sto je rekao - kuda ovaj svet ide?
[ Getsbi @ 07.01.2008. 07:53 ] @
Citat:
stevanjovic87: To nam je asistent dao :( Ni mi nismo nista razumeli, upleteno sve je bespotrebno.

Upravo tako izgleda zadatak nekome ko propusti predavanje ili vežbe. Goranvuc je u pravu kad kaže da su potrebni primeri pojave, opis korisničkih zahteva i bar minimalna analiza. Biće da se to sve nalazi u postavci zadatka, a i u pripremnim vežbama.
Jednostavno je pogrešan način da se na forumu prezentuje zadatak onako kako ga postavljač vidi, a ne kako on zaista izgleda. Kad vidimo originalni zadatak sa svim (ali baš sa svim elementima) onda možemo da komentarišemo asistenta. :-)