[ Duka91 @ 07.01.2008. 10:46 ] @
Ovako, na sajtu sam uradio da posetilac može da ostavi komentar i da se to meni pošalje na mejl. Evo koda kojim to pokušavam da odradim: Code: <?php $prima="[email protected]"; $ime=$_POST["ime"]; $poruka=$_POST["komentar"]; mail($prima, $naslov, $poruka); ?> U HTML kodu kada se klikne na "Pošalji" poziva se mail.php (kod od gore). Sve sam to lepo ispisao uplodovao na server i probao. Kada sam kliknuo na "Pošalji" otvorila mi se nova stranica "mail.php" bez ikakve greške (znači da je se sripta izvršila). Odem da proverim mejlove kad ono ništa nije stiglo. Probam još par puta i opet isto. Menjao sam adresu na koju šaljem mejl ali opet se isto dešava. Onda sam napisao sledeću skriptu: Code: <?php $prima="[email protected]"; $naslov="Proba"; $text="Ovaj mejl je poslat sa www.duka.contrateam.com"; mail($prima, $naslov, $text); ?> Uplodovao na server pozvao stranicu, ona se izvrši ali meni ne stiže mejl. Opet sam mislio da sam negde pogrešio pa sam prepisao skriptu Nemanje Avramovića iz njegovog maturskog rada: Code: Kada sam pokušao da izvršim skriptu pojavila se greška:<?php $prima =”[email protected]”; $naslov =”Poruka broj”; $text =”Ovo je jednostavan skript koji ce 10\n puta poslati istu poruku na jednu e- mail adresu”; for ($i=1; $i<=10; $i++) { $ok = mail($prima, $naslov . “ $i”, $text); if ($ok) { echo “Poruka broj $i je poslata!<br>\n”; } else { die(“Prekidam!”); } } echo “<br>\n”; echo “Sve poruke su poslate!”; ?> Code: Parse error: syntax error, unexpected '@' in /home/contrate/public_html/duka/mejlovi.php on line 2 Sada mi ništa nije jasno. Ovaj kod mora da bude ispravan ako predpostavim da moja dva prethodna nisu bila. Ovaj sam samo iskopirao i ispravio mejl adresu. Jel može neko da mi pomogne? Ne vidim u čemu je problem. Početnik sam što se tiče PHP-a. [Ovu poruku je menjao Duka91 dana 07.01.2008. u 16:06 GMT+1] |