[ andrej_sm @ 07.01.2008. 13:36 ] @
Pozdrav svima! Zamolio bih za pomoć. Doma imam mrežu slijedeće topologije: - laptop na wirelessu prema adsl modem/routeru - laptop IP 192.168.1.30, default gateway 192.168.1.1 (adsl modem/router) i public ip prema netu dobiven od DHCP servera providera Problem je slijedeći: - otvorio sam account na dyndns-u i registrirao hosta naziv.dyndns.org - nakon toga instalirao sam dyndns updater i pokrenuo ga kao servis kako bi mi omogućio točan lookup DNS name - IP - nakon startanja očitao klijent je pročitao vanjski public ip adsl modem/routera (Zyxel Prestige660RU-T3) koje je oblika 85.2.71.94 - nakon toga sam instalirao Apaša koje čeka na portu 80, instalirao sam ga na laptop 192.168.1.30 - na adsl/modem routeru sam konfigurario port forward porta 80 vanjskog ip-a na adsl modemu prema portu 80 na laptopu 192.168.1.30 na kojem sjedi web server Kada pokušam pristupiti web serveru (naziv.dyndns.org, naravno uz www, u browseru dobijem Web Configrator adsl modem/routera, što bi značila da mi DNS server razriješava naziv.dyndns. org sa IP-em 192.168.1.1??? (to je IP na koji se spajam kod konfiguracije veze i postavki na ads modem/router) Provjerio sam Dyndns klijenta i tamo je ispravno pročitan public IP i naveden točan host naziv.dyndns.org. Da li je netko imao sličnih iskustava, ovo mi nema logike? Zahvaljujem. Andrej. |