[ dusme @ 07.01.2008. 21:46 ] @
Pozdrav svima
Ujedno sretna Nova godina i Božić.Za nekog je moj problem možda banalan,al meni ne uspjeva rešiti to.Pa pošto je tema srodna ako ko zna kako se pravi nešto ovako,sa priložene slike molim odgovor.Znači da iz priložene baze napravim formu gde bi upiso određen datum i dobio podatke.Koje bi imo mogućnost printati ili samo pregledati.Hvala svima za dobru volju i pomoć.

[ joojant200 @ 07.01.2008. 23:27 ] @
Nisam siguran da razumem, posto na slici imas do 1.1.2008 a u polju do imas datume koji to prevazilaze?

Gledajuci da bude kao na slici:

uneti datume u formu, pa u query 'Poizvedba Naročila' kao kriterijume upisati za:
'od':
Between [forms]![naročila]![od] And #1.1.2599#

'do':
Between [forms]![naročila]![do] And #1.1.2599#

Imas ovde kako su meni pomogli na slicno pitanje:
http://www.elitesecurity.org/t...no-pitanje-vezi-datuma-reporta
[ joojant200 @ 08.01.2008. 15:24 ] @
'od':
>=[forms]![naročila]![od]

'do':
>=[forms]![naročila]![do]
[ dusme @ 08.01.2008. 19:22 ] @
Zdravo drugari
Ja se izvinjavam da sam bio nedovoljno jasan,tako je s nama početnicima.Evo prilog jedne baze kao uzor šta sam mislio.Samo na tom primeru meni nije važno da tražim po podatcima : dnevno,sedmično,mjesečno ili godišnje.
Ja bi bio zadovoljan da upišem datum od kada do kada i da dobijem rezultat, podatke.
Ujedno se zahvaljujem na odgovorima idem da rešavam primer.Pozdrav
[ Getsbi @ 08.01.2008. 21:37 ] @
Joojant200 ti je dao uslove za query. Samo treba u drugom promeniti znak > u <. Znači ovako:
'od':
>=[forms]![naročila]![od]

'do':
<=[forms]![naročila]![do]

Izbegavaj naše znake u nazivima objekata. Napravi nevezanu formu. Koristi nevezana polja za upis datuma. Popuni Format i Input Mask. Na On Click događaj nekog dugmeta napiši: DoCmd.OpenReport "NazivIzvestaja", acViewPreview . Sve ostalo ti je dobro.
[ dusme @ 09.01.2008. 17:15 ] @
Hvala
To je to.To sam imo u mislima.Još jedno svima veliko hvala.
[ PliskinOne @ 18.01.2008. 21:20 ] @
e bas sam to hteo i ja da napisem