[ suncobran @ 09.01.2008. 10:37 ] @
Imam telefonsku centralu panasonics kx-ta308 i od pre nekih 20-tak dana od kada mi je telekomubacio dvojku centrala ne radi kako treba.
koja je procedura za reprogramiranje centrale povodom ovog mog problema?
[ ananija @ 09.01.2008. 20:42 ] @
sa lokala 101(najcesce) programiras centralu, pritisnes "Program" taster na tel.aparatu,zatim ukucash *#1234(ako nije promenjen pass). Na displeju telefona ti pishe "sys-pgm no", ukucash programski korak 401,"Sp.phone",na displeju pishe "enter Co number"(npr to ti je druga linije na centrali),ukucash 2 i tasterom "Auto Answer-Mute" zamenish "Pulse" na "DTMF". kada to uradish ukucaj taster "Auto dial-Store" i zatim "Program".Srecno
[ dinok @ 14.01.2008. 18:38 ] @
Ako zelis da prebacis telefonsku centralu sa Pulsnog na Tonsko biranje slijedi upustvo:

1. Mozes da radis preko KX-TA308 Maintace Console

2. Preko Hybridnog (sistemskog telefona)

Ja toobicno radim preko Hybridnog (sistemskog telefona) i to na sledeci nacin:

- Sa lokala 101 (jack 01 na centrali) pritisnes taster Program a zatim ukucas *#1234(ulazak u programsko stanje centrale)

- Na displesju ti se prikaze Program No -->

- Sa tastature telefona uneses 401

- Na displesju ti se prikaze Dial Mode

- Zati Pritisnes SP Phone

- Na displesju ti se prikaze CO No --->? (pita te za koju CO linju zelis da stavis na tonsko (DTMF Biranje))

- Sa tastature telefona uneses * [karakter * (zvjezdica) ti se odnosi za sve CO linije na centrali]

- Na displesju telefona bi treblo da ti se pojavi sledeca sintaksa CO * Pulse

- Pritiskas taster Auto Ansver sve dok ti se ne pojavi CO * DTMF

- Na kraju pritisnes Auto Dial Store[da snimis promjenu]

- Izadjes iz Programskog stanja centrale i to bi trebalo da je ta konfiguracija!

Pozdrav, ako ti nesto bude tebalo oko ovoga javi se!