[ malicic @ 09.01.2008. 22:15 ] @
Dakle, recimo da u podrumu imam kabel za adsl kojeg sam priključio na Canyon AP/Router te od njega UTP kabel do Desktopa, a na laptop se spajam preko Wirelesa. Router odlično obavlja svoj posao, sve štima.... ali ipak... kad odem malo dalje od AP nema više signala, s obzirom da se gubi optička vidljivost....
Sad molim neki savjet kako i kakvu staviti antenu na AP da mi jače/dalje šalje signal tako da može bar i kroz zidove prolaziti do neke mjere?

Eto... toliko o mom neznanju....
[ dejan_osipaonica @ 10.01.2008. 09:18 ] @
Nisam siguran da sam razumeo ,AP drzis u podrumu?Ako je tako probaj da zamenis mesta . Radi probe mozes ap prebaciti kod kompa pa da vidis koliki ces domet imati.Ako ti je tako bolje kabl od kompa prikljuci u adsl modem ,pa gore u ap a iz ap u komp.
[ malicic @ 10.01.2008. 11:24 ] @
Da malo pojasnim.
Pristup dsl kabelu imam jedino u prizemlju i spojio sam ga na AP, odmah kraj njega je i desktop kojeg sam isto spojio na AP. Dakle, moja je želja da bez provlačenja kablova (čitaj: bez znanja drugih) pošaljem signal za internet. Recimo da mi signal lovi do 20 m, kroz koliku-toliku optičku vidljivost, s obzirom da je AP postavljen na prozor prizemlja, a ja radim na 3 katu na laptopu. Ako odem u stražnji dio stana gubim signal pa bi volio nekako ga pojačati.

[Ovu poruku je menjao malicic dana 10.01.2008. u 12:37 GMT+1]
[ coa86 @ 10.01.2008. 11:41 ] @
Pokusaj promjeniti polozaj routera, ili stavi na router jacu antenu. Kod mene se ruter nalazi na tavanu i pokrivam oko 200m oko kuce. Takodje pogledaj u konfiguuraciji routera da li ti je Output Power postavit na 100%.
[ malicic @ 11.01.2008. 01:02 ] @
Ne mogu promjenit polozaj routera. Zato pitam neki savjet kako pojačati antenu...?
[ tox master @ 12.01.2008. 22:11 ] @
pretpostavljam da koristis onu integrisanu malu "pendrek" antenicu?
probaj da napravis neki biquad i imaces signal u citavoj kuci sigurno a i dalje zavisno gde ga okrenes.
pod uslovom naravno da ti lemljenje nije bas spansko selo.
ako jeste onda kupi neku fabricku malo jacu antenu i pici,recimo panel posto bi ti grid pretpostavljam bio glomazan.

pozdrav