[ iPod @ 10.01.2008. 22:42 ] @
| Pozdrav svima,
Naime radi se o tome da sam od prijatelja dobio dedicated server, 2 x C2D 2.2 GHZ, 2048 MB Fedora Core 6 OS. Sa serverom i 5 dedicated IP Adresa, plus ova dje je i domena. Na serveru je instaliran WHM, eh sada je zelim biti fin i kreirati FTP account, ali u WHMu mogu to jedino ako kreiram neki kao hosting account pa onda da se u njega loguje i kreiram account za ftp. Interesuje me kako se to radi u shellu i naravno sto moze vishe informacija o dedicatedima itd. |
[ kebic @ 11.01.2008. 08:41 ] @
Druze whm ide uz cpanel jel whm je za reseler i administraciju servera a cpanel je korisnicki panel u kojem mozes da podesavas ftp,mail i slicne stvarcice.
[ iPod @ 12.01.2008. 18:25 ] @
Da to mi je sada jasno, samo mi nije ovo jasmo imam odredjenu domenu (npr. ipod.com ), na kojoj su postavljeni npr. ns1.ipod.com ns2.ipod.com , eh sada kako postoje ti ns1 i ns2 na mom serveru kada nije ni na domeni stavljen IP adresa servera, kako je moguche da mi u WHM-u pokazuje ns1.xxxxxx.com i ns2.xxxxxx.com a odem na administraciju domene na godaddy. a tamo mi stoje ovi serveri medjutim domen jos nije prebacen na ovaj server, kako kreirati ns i slicno.
[ kebic @ 12.01.2008. 21:09 ] @
Malo mi je konfuzno tvoje pitanje ali ovo sam ukapirao ako hoces da regisrtujes svoj domen kao name server to uradis kod registra na kojem si registrovao domen i samo svaki od ns-ova uputis na jedan IP na tom serveru na kojem hoces da koristis.
Uglavnom je kod svih registara ova opcija besplatna.
[ iPod @ 18.01.2008. 14:13 ] @
@kebic
Da, to mi je pomoglo i sada je sve ok, zahvaljujem se na pomoci, polako ulazim u stos :)
[ kebic @ 19.01.2008. 00:21 ] @
Citat:
iPod: @kebic
Da, to mi je pomoglo i sada je sve ok, zahvaljujem se na pomoci, polako ulazim u stos :)
Sve sto trebas pitaj uvek ima ljudi na forumu koji znaju i voljni su da pomognu.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.