[ gurije @ 11.01.2008. 20:53 ] @
da li neko zna kako bi mogao resetovati ovaj stampac?
[ Profesor Viklajski @ 28.03.2008. 15:04 ] @
I mene to jako zanima. Celo jutro pokusavam procitao sam sve njegove prirucnike koje sam dobio uz stampac ali odgovor nisam nasao. POMOC!!!
[ Zoran Pantic @ 09.04.2008. 20:48 ] @
ako ko zna neka nam kaze
[ sasa022 @ 10.04.2008. 03:35 ] @
Mozda ovo moze da pomogne

www.ipt.nm.ru
[ Ovomojela @ 10.06.2009. 14:22 ] @
Ako nakon ubacivanja kertridža prijavljuje grešku (tipa E1...) onda se reset vrši na ovom modelu (MP210) držanjem narandžastog dugmeta na štampaču (dole desno) na kome je nacrtan obrnuti trougao u krugu u trajanju od 10 sekundi.
[ Zoran Pantic @ 21.01.2010. 21:14 ] @
pokrenem taj "programcic" i sve unknown , jedino ucita seriju mp210 ???'
[ Zoran Pantic @ 21.01.2010. 21:16 ] @
kod mene greska E-5 ??
[ slladjan @ 31.01.2010. 15:27 ] @
kod mene isto ispisuje gresku E5,koliko sam ja uspeo da saznam greska je u kertridzima,ne prepoznaje kertridz. E, 4/

E, 5
The FINE Cartridge cannot be recognized.
The FINE Cartridge may not be installed properly, or the Cartridge may not be compatible with this machine. Open the Scanning Unit (Printer Cover) and install the appropriate FINE Cartridge.

If the error is not resolved, the Print Head may be damaged. Contact your Canon Service representative.
ako neko zna neko drugo resenje za ovo sem zamene kertidza naka nam kaze,i meni bi to mnogo pomoglo. :) a jel vama radi skener kad ispise gresku E5??
[ luckors @ 15.06.2010. 16:27 ] @
Pokušajte sa ovim:

Reset Waste Ink Counter Canon Pixma MP210 and Canon Pixma MP220

1. Start with printer off
2. Press and hold resume Button (triangle in the circle) and click “Power” button. green led should be on
3. hold the Power button, release Resume Button.
4. Without releasing the Power Button, double click “Resume” button and then release Both Buttons.
5. Click “Resume” for four times then click “Power” button, to confirm the selected action (reset counter absorber).
6. Turn off the printer and turn on again
[ Zoran Pantic @ 15.06.2010. 21:15 ] @
nista, opet isto...sto je najgore ne mogu koristiti scanner :S
[ najdzel @ 03.07.2010. 10:57 ] @
Ja imam MP190 koji mislim da se slično ponaša kao MP210 u ovom slučaju. Isto sam pokušavao hiljadu opcija ali i dalje prikazuje E5. Što je najgore i meni ne radi skener. Mislim da to stvarno nije u redu sa Canonove strane. Zašto ja moram da imam kertridže unutra da bih samo skenirao? Na kraju krajeva sam kupio multifunkcionalni možda najviše i zbog skenera. Mogao sam da kupim i neki jeftiniji koji je samo printer. Baš se nerviram što sam imao poverenje u Canon. Ovo je čista prevara. Ovo je kao kad kupiš automobil ali ne možeš da ga voziš ako nemaš tečnost za pranje stakala. Užas!
[ najdzel @ 08.11.2010. 21:42 ] @
Posle mnogo cimanja uspeo sam da povratim moj printer MP190 da nestane E5. Doduše ovo sam uspeo na Macu ali pretpostavljam da nešto slično može da se uradi i na Windowsu.
Ovo su koraci:
Ide se na: System preferences > Print & Fax > Options & Supplies > Utility > Open Printer Utility > Maintenance i onda u padajućem meniju gore se izabere Custom Settings. (Ova opcija se zapravo odnosi na Ink Drying Wait Time - tako da pretpostavljam da na Windowsu postoje neka slična podešavanja i treba isprobati što više njih). U ovom trenutku meni se printer povrati u normalu i nestane E5. Ovo mora da se uradi svaki put kada se printer isključi.
Čini mi se da je sada sve ok iako nisam probao da štampam pošto su mi kertridži u užasnom stanju. Skener radi perfektno.

Pozz