[ tokajac @ 12.01.2008. 11:10 ] @
Jel ima metoda koja 100% bezbedno (ako postoji ovaj pojam...) gasi aplikaciju? Radim sa Firebird bazom, i iz file-a ucitavam .bmp u BitBtn. Prilikom izlaska mi se javljaju dve greske (po jedna -zavisno od scenarija testiranja) Debugger Exception Notification: 1. 'Access violation at address 407FCD9C. Read of address 00D678AC' Debugger Exception Notification: 2. 'Access violation at address 407FCD9C in module 'ibxpress60.bpl'. Read of address 00D69328' Verujem da su poznate greske, ali mogu poslati screenshotove. Uredno zatvorim obe transakcije(toliko ih koristim) + na izlazu josh pitam Code: if(Transaction1->InTransaction) Commit transaction if(Transaction2->InTransaction) Commit transaction Spomenuo sam .bmp-ove, jer mi se desavalo da kad obrisem ucitavanje .bmp-a ne bude greske (& obrnuto). Za bitBtn-ove na izlazu odradim: Code: bitBtn1->Glyph->FreeImage(); bitBtn2->Glyph->FreeImage(); Iznova sam napravio sve forme tako da garantujem da nije problem u "ostavljanju prljavstine za sobom" Isto je ponasanje i ukoliko napravim .exe nezavisan od Borland okruzenja. za zatvaranje sam pokusavao sa: Code: Close(); exit(0); exit(1); Dakle, aplikacija radi ceo posao kako treba i na izlazu mi izbaci jedan od 2 navedena prozora sa greskom. Treba mi metoda za 'sigurnu smrt'! :) |