[ drug-clan @ 13.01.2008. 09:48 ] @
| Imam nekoliko dbedit komponenti iz kojih trebam sabrati vrednosti tipa float ali i da te vrednosti ubacim u bazu. Znaci ne da ih izracunavamm u bazi...to znam,nego na formi prilikom unosenja da mi da rezultat dbedit1+dbedit2+dbedit3. Pokusavao sam i ne mogu da resim ovaj problem. Dobijem gresku "is not a valid floating point value" zato sto kada startujem program nema nikakve vrednosti u dbedit komponenti a nista opet ne moze da bude float. Unapred se zahvaljujem na odgovorima. |
[ savkic @ 13.01.2008. 14:01 ] @
> znam,nego na formi prilikom unosenja da mi da rezultat dbedit1+dbedit2+dbedit3. Pokusavao sam i ne mogu da resim ovaj problem. Dobijem gresku
> "is not a valid floating point value" zato sto kada startujem program nema nikakve vrednosti u dbedit komponenti a nista opet ne moze da bude float.
Možeš koristiti vrednosti polja umesto vrednosti iz edita, npr. Polje.AsFloat + Polje2.AsFloat... Ili prilikom konverzije teksta iz DBedit kontrola u double koristi StrToFloatDef.
[ drug-clan @ 13.01.2008. 15:26 ] @
Pokusao sam sa strtofloatdef ali mi izbacuje gresku "There is no overloaded version of 'strtofloatdef' than can be called with these argument"
[ savkic @ 13.01.2008. 16:35 ] @
> Pokusao sam sa strtofloatdef ali mi izbacuje gresku "There is no overloaded version of 'strtofloatdef' than can be called with these argument"
Verovatno koristiš pogrešne tipove promnljivih, pokaži kod.
[ drug-clan @ 13.01.2008. 17:46 ] @
var
a,b,c :real;
begin
a:= strtofloat(dbedit1.text)
[ stankons @ 13.01.2008. 18:26 ] @
TryStrToFloat?
[ drug-clan @ 13.01.2008. 18:55 ] @
Tako nekako. Treba mi da se program ne srusi prilikom startovanja zato sto u dbeditboxovima nema nikakve vrednosti.
[ savkic @ 13.01.2008. 19:16 ] @
> a:= strtofloat(dbedit1.text)
Poslao si kod za StrToFloat, ne za StrToFloatDef. Evo primera: StrToFloatDef('Pera', 0);
[ drug-clan @ 13.01.2008. 19:25 ] @
E sad je u redu. Nisam znao da treba biti strtofloatdef(dbedit1.text,0). Ja sam probao bez nule. Hvala vam puno svima na odgovorima. Puno vas pozdravljam.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.